VILA HITOSHI

10 0 0
                                    


Eyesha sedí v pracovni a rieši kancelárske blbosti. Strašná nuda ale musí inak by sa pri toľkých číslach zbláznila. Poobedné slnko už zapadá a oblohe mení farbu na milión odtieňov žltej a oranžovej. Nádhera.

Dvere sa zomletia a dnu vojde 80 ročná Japonka , dokonalo upravená a s výrazom tváre ako hladná šelma. „Eyesha drahá." Osloví šokovanú Eyeshu a svižne kráča k nej. „Môj jediný vnuk bude mať nemanželské dieťa a ty to necháš len tak?" Zazrie po nej. „Zdvihni ten svoj lenivý zadok a doveď ho aj s tou bosorkou sem." Vyháňa ju zo stoličky a Eyesha nevie ako sa brániť a tak ju poslúchne a postaví sa.

„Bež! Na čo čakáš?" Štve ju Katana, jej stará matka. Žena, ktorá ju vychovala a vybudovala si k nej svojský druh nenávisti a lásky. Matka ich otca je jediná príbuzná s mafiánskou krvou.

Eyesha radšej neprotestuje a odíde. Taký infarkt jej raz spôsobí, že umrie skôr ako ona. Nech celé Sunrosu nad ňou bdie aby nestratila nervy.

Keď sa vrátia Eyesha zastane pred dverami. „Prosím vás, neodporujte jej." Upozorní skôr Yui než Dominika, keďže ten si je plne vedomí čo ho čaká. Oni jej prikývnu a spoločne vojdú dnu.

„To ste čakali kým chcípnem, či čo?" Privíta ich Katana.

„Prepáč stará mama." Povie pokorne Dominik a sadne si na stoličku.

„Sklamal si ma, Dominik. Myslela som si, že si dostatočne vyspelí. Ale takúto hambu mi robiť." Konštatuje Katana pohŕdavo. Dominik len skloní hlavu a mlčí. Obával sa tohto. Ale čo má prísť príde.

„Slečna poďte sem." Rozkáže a pozrie sa na Yui ako sfinga na pocestného. Najprv jej prehrabne vlasy, štipne do líca a ohmatá jej boky. „Zdravá si ale máš úzku panvu. Pôrod bude ťažký." Zašomre. „Sadni si." Rozkáže a prejde k oknu. Čím vyvolá chcené napäté ticho. „Za dva týždeň bude svadba. Vybavila som všetko nevyhnutné. Ale nebojte sa, nechala som niečo ja na vás." Uškrnie sa na nich. „Eyesha, srdiečko, ty máš na starosti pozvánky." Podá jej zoznam hostí a vzorovú obálku s listom. Samozrejme. „Dominik, ty zariadiš výzdobu." Tiež mu podá zoznam. Snáď šesť strán malým písmom. To aby si zohnal lupu. „A tebe dievča som nechala zasadací poriadok." Usmeje sa na ňu. „To aby si spoznala svoju novú rodinu." Škodoradostne jej podá plán sály. Ani sa nesnaží zakryť ako ju nenávidí.

Yui na ňu vystrašene pozrie. Zbláznila sa? Ako má vedieť koho má dať kde? Ešte to jej chýbalo aby mala svokru macochu.

„To je dnes všetko. Eyesha, drahá, ubytovala som sa v apartmáne 3." Katana sa na nich usmeje a odíde.

Všetci si naraz vydýchnu.

„Potrebujem si vypiť." Zašomre Dominik a postaví sa.

„Dominik." Yui na neho pozrie. „Nesplav všetko alkoholom."

„Nemaj obavy." Pobozká ju na čelo a odíde. Eyesha si len posmešne odvrkne a tiež zdrhne. Musí zmeniť kódy aby sa stará mať nedostala do brlohu.

Dominik si zatiaľ v kuchyni spraví whisky s ľadom a oprie sa o pult. Studená a zároveň palivá tekutina mu steká hrdlom. Zanecháva za sebou pocit nezainteresovanosti. A trocha kľudu, ktorý ale zničí Katana. Ktorá sa opiera o pult a prísne na neho pozerá. „Si ako tvoj otec. Iba chvasceš a sexuješ." Pohŕdavo mu flosne do tváre a odíde ako namyslený páv.

„Som zvedavý ako tu s ňou prežijeme." Zašomre si Dominik sám pre seba ale odpovie mu Yui. „Aj ja. Tá žena ma desí." Povie a urobí si čaj.

„Tak to si zvykaj. Bude ťa strážiť ako sup." Usmeje sa na ňu.

„Všimla som si. Pozerala na mňa ako patológ na mŕtvolu." Sarkasticky skonštatuje.

„Vraj máš úzku panvu." Povie Dominik v reči druhého zmyslu a zo zadu ju chytí za boky.

„Viem."

„Aj ja." Pobozká ju na krk.

„Och na čo myslíš." Otočí sa tvárou k nemu a prstom mu prejde po brade.

„Poď, ukážem ti." Pošepne jej s jemne hrdelným hlasoma ťahá ju do izby.

Jedovatý dym ✔Where stories live. Discover now