Κεφάλαιο 56: Τα απόνερα της απόπειρας

187 36 34
                                    

Ι. Ο Τίμος βγαίνει από το νοσοκομείο

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν γεμάτες ένταση και θόρυβο σε πολλά επίπεδα. Ο απόηχος της δολοφονικής απόπειρας κατά του Τίμου Αργυριάδη όχι μόνο δεν έλεγε να κοπάσει αλλά συντηρούνταν από πολλές πλευρές. Σε πολιτικό επίπεδο οι αντιπαραθέσεις και η πίεση προς την Κυβέρνηση ήταν ασφυκτική. Στο Οικονομικό πεδίο η κατασκευαστική εταιρεία του Ναρσή δεχόταν συνεχώς πίεση που της είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Η πτώση της μετοχής ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα η οικονομική θέση της επιχείρησης να δέχονταν κλυδωνισμούς. Η Ήττα στο θέμα του διαγωνισμού, το γεγονός της δολοφονικής απόπειρας είχε τυλίξει τον Διονύση Ναρσή προσωπικά σε μια δίνη που δεν ήταν εύκολο να την διαχειριστεί.

Παρασκευή μεσημέρι στο ΚΑΤ. Οι γιατροί είχαν δώσει το πράσινο φως επιτέλους για το πολυπόθητο εξιτήριο στον Τίμο. Όλα είχαν πάει καλά. Έμενε να προσέχει τον ώμο του, να μην κουράζεται και τα σχετικά με την μετεγχειρητική θεραπεία. Τις μέρες αυτές είχε δώσει επίσημη κατάθεση στο κλιμάκιο της Αστυνομίας που τον επισκέφτηκε. Δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει πρόσωπα. Άλλωστε η μοτοσυκλέτα που τον προσέγγισε ήρθε γρήγορα κοντά του. Τα πρόσωπα των δραστών ήταν καλυμμένα. Και στις αμέσως επόμενες επισκέψεις που του έκανε ο επικεφαλής Αστυνόμος για την υπόθεση το μόνο που προσέθεσε ήταν η εκτίμησή του για την προέλευση της επίθεσης.

"Κύριε Αστυνόμε, την έρευνα την οποία διεξάγω για λογαριασμό της εφημερίδας μας, για τον θάνατο-δολοφονία του Κώστα Λεμπεδιωτάκη, την ξέρετε. Ίσως κάτι να ακούσατε. Σε κάθε περίπτωση κάποιοι έχουν ενοχληθεί πολύ"

Ο Αστυνόμος άκουγε προσεκτικά χωρίς να μιλά. Απλά σημείωνε.

"Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πίσω από όλα αυτά αλλά και την δολοφονία του Γεβετζή κρύβεται ο Διονύσης Ναρσής. Δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου"

"Έχει κάνει μήνυση το ξέρετε;" Του είπε ο Αστυνόμος.

"Σε ποιον;"

"Στην εφημερίδα όπως αυτή νομίμως εκπροσωπείται αλλά και σε σας προσωπικά"

"Με τι θέμα;"

"Για συκοφαντική δυσφήμιση, οικονομική ζημιά. Μάλιστα έχει κάνει και αγωγή"

"Θαυμάσια... σε ρόλο σουπιάς ο κ. Ναρσής λοιπόν. Κύριε Αστυνόμε, εγώ θα συνεχίσω την έρευνά μου, ανεξάρτητα από όλα αυτά, δεν μπορώ τώρα να σταματήσω. Σεις μπορείτε να ακολουθήσετε τα προβλεπόμενα"

Ο Κύκλος που κλείνειΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα