Κεφάλαιο 36: Οι πληροφορίες τρέχουν

224 37 23
                                    

Ι.

Η Βραδιά, παρά την εποχή, ήταν γλυκιά. Το αυτοκίνητο του Τίμου διέσχιζε την λεωφόρο Μεσογείων. Είχαν πάρει το δρόμο προς τα Μεσόγεια. Η Θάλεια δίπλα του ένιωθε παράξενα. Την έτρωγε η περιέργεια να μάθει που ακριβώς είχε φτάσει. Δεν ήξερε αν έπρεπε να αφήσει τον εαυτό της χαρούμενο ή προβληματισμένο. Σίγουρα τον ένιωθε σφιγμένο.

Κουβεντιάζοντας για διάφορα θέματα έφτασαν στο Λαύριο. Άφησαν το αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία. Περπάτησαν λίγο προς την παραλία μπροστά τους.

Ο Τίμος την έπιασε από το χέρι. Την ένιωσε αμήχανη.

"Έχω να σε δω πριν δύο Σάββατα, πάνε κοντά δεκαπέντε μέρες..." της είπε με μια ελαφριά πίκρα.

"Έχουμε μπλέξει και οι δύο με διάφορα και..." του είπε με μια αίσθηση να απολογηθεί.

"Αυτό είναι ή ...."

"Σαν τι άλλο ;"

Έσφιξε το χέρι της πιο τρυφερά, δεν έκανε προσπάθεια να τον εμποδίσει αλλά παρέμενε εμφανώς αμήχανη, σαν κάτι να την έτρωγε.

"Κάτι σε κρατάει μακριά μου Θάλεια... δεν είμαι αφελής... κάτι προσπαθείς να βάλεις ανάμεσά μας..." της είπε.

"Τι είναι αυτά που λες...απλά..."

"Δεν ξέρεις να λες ψέμματα αγάπη μου... εκείνο που δεν ξέρω είναι το γιατί. Είναι στιγμές που έρχεσαι κοντά μου, δίνεσαι. Και είναι και άλλες που με διώχνεις, με απομακρύνεις..."

"Έλα σε παρακαλώ... τι σε έπιασε", του είπε και αυτή τη φορά του έσφιξε το χέρι πιο ζεστά. Είχαν προχωρήσει αρκετά. Οι ψαρόβαρκες στο μικρό λιμανάκι λικνίζονταν στο μικρό πάφλασμα του ανέμου.

"Σ' αρέσει εδώ ;" της έδειξε μια μικρή απλή ψαροταβέρνα. Αφέθηκε στην επιλογή του. Έκατσαν. Απόλαυσαν τις στιγμές τους μέχρι που ήρθε η στιγμή που και οι δύο περίμεναν.

"Λοιπόν;" Ξεκίνησε πρώτη η Θάλεια. "Θα μου πεις τι έγινε;"

Ο Τίμος πήρε τα γεγονότα με τη σειρά. Της είπε για την Αλεξία, για αυτά που έμαθε. Συνέχισε με την επίσκεψή τους στο μπαρ του Ζησιμάκου και εστίασε στην επεισοδιακή συνάντησή τους με τον Γεβετζή.

Στο άκουσμα του ονόματός του και της συμπεριφοράς του είδε το βλέμμα της Θάλειας να σκληραίνει. Μια παγωμένη έκφραση που δεν είχε ξαναδεί ποτέ του στο πρόσωπό της. Μια μάσκα μίσους κυριάρχησε παντού στην όψη της.

"Το κάθαρμα..." της ξέφυγε μέσα απ τα δόντια της.

Ο Τίμος την σκούντηξε

Ο Κύκλος που κλείνειΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα