Κεφάλαιο 55: Η μέρα που ξημέρωσε

192 38 15
                                    

Ι.

Η Δευτέρα της καινούργιας βδομάδας ξεκίνησε με την επικαιρότητα να βράζει. Η δολοφονική απόπειρα κατά του δημοσιογράφου Τίμου Αργυριάδη είχε ξεσηκώσει σάλο. Όλος ο χώρος του τύπου το είχε ως πρώτο θέμα σε όλες τις ανταποκρίσεις στα φύλλα των εφημερίδων. Ειδικότερα τα "Εσπερινά Νέα" είχαν μπει μπροστά στην εκστρατεία αποκάλυψης των δραστών. Η σύνδεση της δολοφονικής απόπειρας με την τρέχουσα έρευνα του Τίμου για την ιστορία του συνδικαλιστή ήταν άμεση και οι βολές κατά των πιθανών ενόχων πλέον άρχισαν να παίρνουν ονοματεπώνυμο.

Στα γραφεία του Διονύση Ναρσή επικρατούσε αναβρασμός. Μια έντονη αναταραχή που είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας αλλά στην διοίκηση το κλίμα ήταν βαρύ. Από το πρωί που κυκλοφόρησαν οι πρωινές εφημερίδες η κατάσταση ήταν άσχημη. Η κυβέρνηση δεχόταν σκληρές βολές, κύρια από την αριστερά και το Κομμουνιστικό Κόμμα για την αποκάλυψη των δραστών. Τα έντυπα του Κόμματος χτυπούσαν αλύπητα και κατά πρόσωπο τον Διονύση Ναρσή. Το νομικό επιτελείο της εταιρείας είχε πιάσει δουλειά και ετοίμαζε την αντίδρασή της.

Η Έκδοση των απογευματινών φύλλων ήρθε να δώσει ένα ακόμα χτύπημα. Τα "Εσπερινά Νέα" με σημείο αιχμής το αστυνομικό ρεπορτάζ της Αλεξίας Δραγούμη έκαναν πλέον έμμεση αναφορά στο πρόσωπο του Διονύση Ναρσή.

"Τι σκέφτεσαι να κάνεις;" Ήταν, ανάμεσα στα άλλα, η ερώτηση του Λεωνίδα Σαρλή στον εργοδότη του. Στο Γραφείο μπαινόβγαινε η Βιργινία Ξάνθου, η γραμματέας του φέρνοντας συνέχεια όλο και χειρότερα νέα.

"Τι θέλεις να κάνω; Δεν βλέπεις τι γίνεται;" Απάντησε εκείνος οργισμένος.

"Τι εννοείς;"

"Καλά δεν έχετε καταλάβει όλοι σας τι παίζεται τον τελευταίο καιρό;"

"Τι θες να πεις Διονύση, μίλα καθαρά"

"Όλα έχουν μια σειρά. Όλα έχουν μια στόχευση. Να μας βγάλουν απ τη μέση. Να μας εξοντώσουν. Και βασικά εμένα. Τώρα ο στόχος τους είναι και προσωπικός"

Ο Σαρλής τον κοίταξε καλά. Δεν ήθελε να απαντήσει. Γιατί αυτό που θα έλεγε δεν θα άρεσε καθόλου στο αφεντικό του. Τον άφησε να παραληρεί.

"Πρώτα αυτή η ιστορία με τον Γεβετζή. Μετά οι δημοσιογράφοι. Ύστερα αυτή η έρευνα για το παρελθόν. Και ξαφνικά ο διαγωνισμός! Η επικύρωσή του στους Γερμανούς. Και τώρα αυτή η ... στημένη δουλειά με τον δημοσιογράφο"

Ο Κύκλος που κλείνειΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα