Κεφάλαιο 9: Μια φωτογραφία αποκτά ταυτότητα

238 45 57
                                    

Ο Τίμος Αργυριάδης έκλεινε ήδη μια μια τετραετία στα "ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΝΕΑ". Εκδότης της εφημερίδας ήταν ο Τάσος Μάνεσης. Την πόρτα της έγκυρης καθημερινής εφημερίδας την είχε διαβεί στα 23 του χρόνια. Μετά σαν πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής στον Πειραιά. Στην αρχή ξεκίνησε με το Οικονομικό ρεπορτάζ, που το δούλεψε για τρία χρόνια. Στη συνέχεια ανέλαβε το κομμάτι με τα εργατικά και συνδικαλιστικά θέματα καλύπτοντας τόσο το ρεπορτάζ όσο και ιστορικές αναφορές. Του άρεσε αυτό το κομμάτι καθώς ταίριαζε και με τις ιδεολογικές του απόψεις.

Παιδί από λαϊκή οικογένεια, πάλεψε γερά και με αξιοπρέπεια στη ζωή του και έτσι μπολιάστηκε στο καμίνι αριστερών και ταξικών πολιτικών αναφορών. Ο Λευτέρης Ζησιμόπουλος, ο αποκαλούμενος και "Γέρος", ήταν ο προϊστάμενός του στην εφημερίδα. Στα 64 του χρόνια δεν έλεγε να τα παρατήσει παρά το ότι εδώ και καιρό ήταν να βγει στη σύνταξη. Έμενε εκεί στο χώρο του, τον οποίο υπηρετούσε πιστά εδώ και 28 χρόνια. Ήταν ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε και τον ανέδειξε. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Τίμος ξεχώρισε, αναδείχτηκε και τώρα είχε στα χέρια του έναν σημαντικό αντικείμενο για την εφημερίδα.

Πέμπτη σήμερα στο γραφείο του στον πέμπτο όροφο στην Οδό Πανεπιστημίου όπου ήταν τα γραφεία της εφημερίδας. Ένα γραφείο λιτό, με χώρο που δεν επέτρεπε και πολλά. Εκεί ήταν το μικρό "Βασίλειο" του Τίμου. Ο Χώρος του, το "στρατηγείο" του στη δουλειά και εκεί συγκέντρωνε και το ρεπορτάζ του από τις καθημερινές του επαφές, συναντήσεις και περιοδίες.

Είχε έρθει από το πρωί σήμερα. Παρήγγειλε τον καφέ του και λίγο πριν κάτσει άπλωσε το βλέμμα του έξω από το παράθυρό του. Ο Καιρός ήταν συννεφιασμένος και χειμωνιάτικος. Δεν είχε κοιμηθεί και καλά χθες βράδυ.

Στη σκέψη του ηχούσε ακόμα η φωνή της Θάλειας στην χθεσινοβραδινή τους τηλεφωνική επικοινωνία. Την είχε γνωρίσει πάνω από ένα χρόνο. Την είχε συναντήσει πρώτη φορά όταν ο Αριστείδης Κοντοδήμος, ο Υπουργός Δημοσίων έργων, παρουσίασε σε έναν στενό δημοσιογραφικό κύκλο την καινούργια του σύμβουλο πάνω σε θέματα συμβάσεων.

Σαν άντρα, τον είχε εντυπωσιάσει το παρουσιαστικό της, η εμφάνισή της, ο αέρας που έβγαινε από την προσωπικότητά της. Έχοντας τότε το Οικονομικό ρεπορτάζ την είχε συναντήσει αρκετές φορές σε θέματα, που έκανε για την πορεία των δημοσίων έργων και για τα οποία η Θάλεια Μαζαράκη ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να του δίνει έγκυρες και σοβαρές πληροφορίες.

Ο Κύκλος που κλείνειΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα