Κεφάλαιο 8β: Όλα στην ώρα τους

238 42 43
                                    

Η Θάλεια δεν απάντησε. Χαμογέλασε αινιγματικά και το άφησε να αιωρείται στον αέρα.

Η Κουβέντα άρχισε να χαλαρώνει και ο ηλεκτρισμός που γέμιζε την ατμόσφαιρα ως πριν λίγο έδινε τη θέση του σε μια τουλάχιστον επιφανειακή χαλάρωση. Είδε για δεύτερη φορά τον άνθρωπο με την ναυτική στολή που την υποδέχτηκε στην θαλαμηγό. Τον είδε να παίρνει οδηγίες από τον Ναρσή να οργανώσει το δείπνο. Η Θάλεια κινήθηκε προς το εξωτερικό της θαλαμηγού. Ένιωσε τον κρύο αγέρα της νύχτας να της δίνει φρεσκάδα και να παίρνει ανάσες. Πρόσεξε ότι ο Ναρσής δεν την ακολούθησε έξω αλλά παρέμενε διακριτικά στο κατώφλι της πόρτας εξόδου. Το μεγάλο Range Rover, που την έφερε παρέμενε παρκαρισμένο στον ντόκο απέναντι από το σκάφος. Τα φιμέ του τζάμια εμπόδιζαν τη θέα στο εσωτερικό του. Γύρισε προς το μέρος του, κοντά του.

"Δικό σας;" τον ρώτησε με ύφος ήρεμο, περιφέροντας το βλέμμα της ολόγυρα στη θαλαμηγό.

"η Aurelia ;"

"Ναι..."

"Ας πούμε με κάποιο τρόπο..."

"Όμορφη είναι...." του απάντησε σφίγγοντας τα χέρια της στους ώμους της. Μπήκε μέσα γιατί το κρύο έξω ήταν αισθητό. Ο Ώριμος άντρας με τα ναυτικά και ένας ακόμα, ετοίμαζαν το δείπνο".

Ένα πλούσιο τραπέζι στρώθηκε ανάμεσά τους. Οι στιγμές περνούσαν με μια κουβέντα και μια ατμόσφαιρα σαν μια παρτίδα σκάκι. Καθένας για λογαριασμό του έκανε τις κινήσεις του σε αυτό που έκρυβε η σκέψη του. Ο Ναρσής για να ρίξει τα φράγματα σε εκείνη που του άλλαζε όλο του στάτους μέχρι τώρα και την ίδια για να βάλει φρένο στα δικά του άλματα που είχε κατά νου.

Άρχισε να την ρωτά για τη ζωή της, για τις προτιμήσεις στη ζωή και σε καθημερινά πράγματα. Του έδωσε ένα γενικό στίγμα για όλα. Άκουσε και εκείνη γενικά πράγματα για εκείνον.

"Η Καταγωγή σου ;" την ρώτησε κάποια στιγμή.

"Ο Πατέρας μου Κρητικός, η μητέρα μου από τα Γιάννινα" απάντησε.

"Άλλα αδέλφια ;"

"Όχι...! μοναχοκόρη δυστυχώς",

"Κακό αυτό" απάντησε εκείνος.

"Εσείς ;" ήρθε η δική της σειρά

"Εγώ... τι ; οι δικοί μου ;"

"Καταγωγή"

"Ο πατέρας μου απ τα Μέγαρα, εγώ γεννημένος εδώ, η Μητέρα μου από τον Πόρο"

Ο Κύκλος που κλείνειΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα