6.

469 29 1
                                    

A kiképzés lassan a végéhez közeledett. Már mindenki tűkön ülve várta, ki lesz benne az első tízben. Végül el is érkezett a kihirdetés napja.

- Most, hogy a három év végére értünk, három lehetőség áll előttetek. A Helyőrség, az ő feladatukat nem kell részletezni, a Felderítő egység, akik azért küzdenek, hogy visszaszerezzük a falakon kívüli területeket, és a Katonai rendőrség, akik személyesen Őfelségét szolgálják. Ezutóbbit azonban csak a legjobb tíz választhatja. Döntsetek bölcsen!

Egy papír került kihelyezésre a hirdetőtáblára, rajta az összes kadét helyezésével.
1. Mikasa Ackerman
2. Reiner Braun
3. Bertolt Hoover
4. Anie Leonhart
5. Eren Yeager és Kimiko Zoe
6. Jean Kristen
7. Marco Bott
8. Conie Springer
9. Sasha Blouse
10. Krista Lentz
...
A többi eredmény nem is érdekelte a társaságot, hiszen a többség a Katonai rendőrség nyújtotta biztonságra és jólétre vágyott.

- Nem mondod komolyan, hogy nem a Katonai rendőrséghez mész! - hüledezett az egyik alsóbb helyezett, mikor Eren közölte terveit. - Dehát benne vagy a top tízben!

- A Felderítő egység volt a célom egész végig. Mi értelme van annak, hogy megtanultuk titánokkal harcolni, ha utána nem találkozunk eggyel sem?

- Hát, te tudod - szólt közbe Jean. - Jó meghalást, ameddig én a legbelső fal védelmét élvezem. Komolyan, csak a lököttek mennek Felderítőnek.

- Kit nevezel te lököttnek? - szállt bele a vitába Eren. Majdnem össze is verekedtek, de Mikasa megállította őket.

- Uraim, szépen kérlek - Eren le is eresztette a kezét, a következő pillanatban viszont Jean megragadta a ruháját és üvöltözni kezdett.

- Talán nincs igazam?!

Eren arcán megfeszült egy izom, majd mintha fejbecsapta volna valami felismerés, megfogta az őt markoló fiú karját, majd egy jól irányzott mozdulatsorral földre vitte támadóját.

- Ez meg mégis mi a franc volt?

- Egy kis apróság, amit ma délután tanultam, míg te túl elfoglalt voltál a semmittevéssel. Azt hiszed, hogy annyival jobb vagy, mert megfutamodsz a veszélyek elől és a könnyű életet választod? Te nem vagy katona. Csak egy vicc.

Pár pillanattal később kivágódott az ajtó és a kiképző jelent meg mögötte.

- Mi ez a nagy lárma?

- Csak Sasha szellentett, Uram - hazudta faarccal Mikasa.

- Miért nem vagyok meglepve? - sóhajtott. - Miss Blouse, legyen már egy kis önuralma!

Mikor elhagyta az ebédlőt, Sasha azonnal letámadta a félig ázsiai lányt.

- Miért mondta, hogy...? Mit vétettem ellened? - hebegte, miközben a vállánál fogva rázta a lányt.

A négy barát kiültek a friss levegőre beszélgetni.

- Én is a Felderítő egységhez fogok csatlakozni - mondta hirtelen, de nagy elhatározással hangjában Armin.

- Mi? - hökkent meg Eren. - Dehát te inkább stratéga vagy, mint harcos.

- Én is megyek - vágott közbe Mikasa.

- Mi van? Dehát te vagy az osztályelső, csak elvesztegeted a lehetőségedet!

- Eren, értsd meg, ahová te mégy, oda megyek én is. Megígértem édesanyádnak, hogy vigyázok rád. Nem szegem meg a szavam.

- Nyugi, Eren, legalább együtt marad a kis csapat - mosolygott rájuk Kimi. - Majd vigyázunk egymásra.

Másnap reggel éppen kimenőt kaptak, amit kihasználva el akartak menni régi szokásukhoz híven megnézni a Felderítő egységet, miközben újabb küldetésre indulnak. Kimiko mélységes csalódására ő nem csatlakozhatott barátaihoz, mivel neki fontos találkozója volt egy titokzatos személlyel éppen akkor. A három kadét nem firtatta a dolgot, megszokták, hogy barátnőjük időről időre eltűnik pár órára minden féle különösebb magyarázat nélkül. Akárhányszor kérdeztek rá a furcsa találkáira, mindig előrukkolt egy hangzatos marhasággal, csak hogy lezárja a beszélgetést, így egy idő után nem is érdeklődtek.

Néhány óra múlva Mikasa össze is futott barna hajú barátnőjével. Haja kicsit kócos volt, mintha az előbb futotta volna hatszor körbe az egész gyakorló pályát. Ruházata azonban makulátlanul tiszta volt, mint mindig. Arcán mint általában, egy kicsit talán erőltetett mosoly húzódott.

- Eren és Armin már elmentek a falat ellenőrizni. Mi a városban fogunk járőrözni - ragadta karon az érkezőt Mikasa.

Amit csatlakoztak csapattársaikhoz, meg is kezdték a munkát. Kellemesen beszélgettek egymással, mikor hirtelen riadót fújtak. A kolosszus titán áttörte a kaput. A legtöbb kadét pánikba esett, sokan búcsúzkodtak szeretteiktől. Mikasa és Kimiko azonnal a két fiú keresésére indult. Kisvártatva meg is találták őket.

- Eren, ha rosszra fordulnak a dolgok, azonnal keress meg! - kérlelte Mikasa.

- Dehát teljesen más csoportokba vagyunk osztva! - akadékoskodott Eren.

A lány még vitázott volna, de ekkor egy éles hang szólalt meg mellettük.

- Ackerman kadét, Zoe kadét, maguk velünk jönnek. A tudásuknak nagy hasznát vesszük majd - Hallatszott a Helyőrség egyik hadnagyától.

- Dehát mi még csak kadétok vagyunk, csak lelassítanánk magukat - próbálkozott Mikasa. Erre Eren lefejelte a fekete hajú lányt.

- Világos parancsot kaptál! Szedd össze magad!

- Igazad van, bocsánat - motyogta. - De egy dolgot ígérj meg nekem! Kérlek, ne halj meg!

A fiú nem válaszolt. Nem akart üres ígéretet tenni a lánynak és bár ezt a világ minden kincséért se vallotta volna be, de igazán jól esett neki az aggódása.

A két lány követte a hadnagyot. Alig fél óra múlva Mikasa hirtelen megállt és a fal irányába fordult.

- Mi a baj, Mikasa?

- Valami nincs rendben... Már rég fel kellett volna lőniük a jező füstöt. Miért nem fejezték még be az evakuálást?

- Egy rendellenes tart a belső kapu felé! - kiáltotta egy katona.

- Ackerman, maga velünk jön a kapuhoz. Zoe, maga marad a többiekkel. Ha a Felderítő egység észrevette, hogy valami folyik itt és visszaértek, haladéktalanul értesítse őket a helyzetről, majd keresse meg a legközelebbi tisztet a Helyőrségtől! - adta ki a parancsot a hadnagy.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Hűha...
Jó régen volt rész. Remélem tetszett.
。◕‿◕。
Na szóval itt van Kimiko.

Jó, tudom, hogy nyomi lett, de azért na

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jó, tudom, hogy nyomi lett, de azért na...
Most, hogy így jobban belegondolok, lehet, hogy más nevet kellett volna választanom neki... Mondjuk lesz majd a nevének jelentősége (mármint, hogy miért épp az), de akkor is... Lehetetlen értelmesen becézni.
De a rajzra visszatérve, ez lesz az új borító.
。◕‿◕。 Úgyhogy remélem tetszik.

A falon túli szabadság / Attack on titan ff. /Where stories live. Discover now