29// mager omhulsel

752 18 0
                                    

Pov Hailey Flores

'Ik kom je vanavond ophalen oké? Bel Lynn zodat je dadelijk niet alleen bent.' zegt hij. Ik knik. 'Zie je vanavond.' Hij geeft me een kus op mijn voorhoofd. Ik smelt helemaal, alleen al door zijn aanraking. Als hij weg is bel ik Lynn. Ik leg haar vlug het een en ander uit en vertel dat als ze hier is, ik de rest uit zal leggen. Niet veel later, zwaait de deur open. 'Ik ruk zijn ballen eraf.' Ik pers een klein glimlachje op mijn gezicht. Snel leg ik haar het hele verhaal uit.

'Je hebt een wat?!' schreeuwt ze. 'Rustig.' mompel ik en haal adem. 'Ik heb een date met Colt. Hij heeft het zelf gevraagd.' 'Vind je het niet raar? Hij heeft je zoveel pijn gedaan Hails. Ik vertrouw het niet.' 'Jij vertrouwt wel meer niet en dat is ook goed gekomen.' snauw ik van me af. 'Rustig.' mompelt zij nu. 'Sorry, ik ben gewoon van slag door alles.' zeg ik. 'Snap ik maar je hoeft het niet op mij af te reageren.' 'Weet ik.' mompel ik terug.

'Als jij zegt, dat je het vertrouwd dan vertrouw ik het ook en steun ik je in wat je wil.' 'Dankjewel Lynn, dat waardeer ik.' Ik ga zitten. 'Colt heeft Noah gewoon gestoken.' mompel ik ongelovig. 'Hoe zeer ik hem ook haat, hij deed het als zelfwering. Je kan het hem niet kwalijk nemen.' 'Doe ik ook niet Lynn maar Noah weet waar ik woon, hij weet waar Colt woont. Hij is gevaarlijk.' Ze blijft even stil. 'Bij Colt ben je veilig.' zegt ze dan heel voorzichtig.

Ik zucht. Ze heeft gelijk. Zolang ik bij Colt ben, zal Noah me geen pijn doen. 'Nou, wat ga je aan doen?' vraagt ze. Ik kijk haar even aan. 'Daar heb ik nog niet over nagedacht.' Ze is al vertrokken naar mijn slaapkamer voor ik mijn mond weer open kan trekken. 'Lynn.' roep ik als ik haar achterna hobbel. 'Je moet er perfect uitzien. Je kijkt al zolang uit naar dit moment.' zegt ze en trekt een jurk uit de kast. Ik herken hem direct. Het laatste dineetje van mijn familie en zijn familie. Het dinner waar mijn moeder nog aan tafel zat. Zou ik er nog in passen?

'Die.' zeg ik. 'Deze?' Ze bekijkt hem. 'Ja.' antwoord ik rustig terug. 'Als ik er nog in pas, wordt het die.' zeg ik. Ik heb de laatste tijd minder aan mijn moeder gedacht. Niet bewust, het gebeurd gewoon. Onbewust heeft het een plekje gevonden in mijn gedachten. Ik knipper gauw de tranen weg en pak dan de jurk van Lynn over. 'Ik zal hem even passen.' Ik loop naar de badkamer.

Ik kijk in de spiegel. Ik ben niet meer wie ik was. Ik ben slechts een mager omhulsel van de persoon die ik was. In de afgelopen vier jaar ben ik ontzettend vermagerd. Niet bewust, maar het gebeurde gewoon. Het niet slapen, het teveel nadenken en niet eten begon zijn tol te eisen. Ik kijk gauw weg en begin met omkleden. 'Zou je de rits kunnen dichtritsen?' vraag ik. Lynn komt de badkamer in en ritst de jurk dicht. Hij is heel iets aan de te grote kant maar dat kan opgelost worden met een riempje.

Ik kijk weer in de spiegel. 'Je ziet er mooi uit.' zegt Lynn. Ik pers een klein glimlachje op mijn gezicht. 'Dankje Lynn.' 'Ik zal je haar doen.' zegt ze. Ik knik. Ze pakt een borstel en wat elastiekjes en begint met het kammen van mijn haar. 'Ik ben trots op je Ley.' zegt ze. Ik glimlach en kijk in de spiegel naar Lynn's gezicht. 'Je bent prachtig. Inclusief gipspoot.' lacht ze.

Ik kijk naar het eindresultaat. Lynn heeft mijn haren sierlijk gevlochten en ze heeft mijn make-up gedaan. Ik heb me nog nooit zo mooi gevoeld. We zijn ondertussen al weer wat uurtjes verder.

Ik loop de woonkamer in en ga ongeduldig op de bank zitten. 'Wat als het fout gaat? Wat als je gelijk hebt? Wat als hij niet echt om me geeft zoals hij zegt?' 'Wat als, wat als Hailey. Het zijn speculaties. Iets wat misschien helemaal niet zo is Hailey. Colt geeft om je, jij om hem. Des te reden meer om het te proberen met z'n tweeën.' Ik zucht. Ze heeft gelijk. Ik knik en met dat gaat de deurbel. Ik sta op en loop naar de deur. Met trillende vingers maak ik de deur open.

'Wauw!'

———————
Hey hoi allemaal!

Het op een na laatste hoofdstuk van dit boek al weer! Als dit boek helemaal voltooid is, komt de proloog van mijn nieuwe boek online!

Ik hoop dat jullie het hoofdstuk leuk vinden!

Liefs Ayella❤️

Bad guy (voltooid)Where stories live. Discover now