19// afleiding

702 20 1
                                    

Pov Hailey Flores

In de pauze zoek ik Lynn op. 'Wat is er aan de hand. Iedereen heeft het over jou.' zegt ze als ze aankomt lopen. 'Klopt, Colt heeft een aantal roddels over mij de wereld in geholpen.' zeg ik zacht. 'Leg me alles uit.' zegt ze als we aan een tafel gaan zitten. 'Heb je na school tijd?' vraag ik. Ze knikt. 'Hoezo?' 'Omdat er nu iemand bij ons komt zitten en ik het liever alleen met jou over praat.' zeg ik. Ze knikt weer. Vanuit mijn ooghoek zie ik Emilia de aula in lopen.

Ik zwaai even en ze komt onze kant op. 'Lynn, dit is Emilia. Emilia dit is Lynn.' zeg ik. 'Hoi.' zegt ze vrolijk. Ze gaat aan de tafel zitten. 'Wat een school, hoe houden jullie het hier al zo lang uit?' Lynn lacht. 'Uhm, soms moet je jezelf gewoon even een dagje vrij gunnen. Dan gaat het wel weer.' zegt ze. Ik kijk op zij en zie dat Colt, Zach en Flynn binnen zijn gekomen. Hij gunt me geen blik waardig, wat maar goed is ook.

'Dus Emilia, hoe vind je het hier op school?' vraagt Lynn haar. 'De leraren kunnen wel een tikkeltje aardiger maar voor de rest, niet slecht.' lacht ze. Ik glimlach schaapachtig. Mijn gedachte dwaalt al gauw naar Colt. Hoe kon hij zo zijn? Wat een rotstreek. Ik krijg hem nog wel.

***

Na school loop ik met Lynn mee naar huis. 'Vertel.' zegt ze. Ik laat een zucht horen. 'Colt heeft verteld aan iedereen dat we seks hebben gehad.' zeg ik. 'Maar dat is toch niet waar? Toch?' Lynn stopt met lopen en trekt haar wenkbrauw omhoog. 'Toen mam overleed had ik afleiding nodig, raad eens wat die afleiding was.' mompel ik. 'Hailey ben je gek?' 'Zou je nu toch wel moeten weten.' zucht ik. We lopen verder. 'Maar dat is nog niet alles. Hij is de laatste tijd zo lief geweest tegen me, hij heeft bewezen dat hij er voor me wilde zijn. Gister waren we film aan het kijken en hij probeerde me te zoenen.' zegt ik.

'Ik heb gezegd dat het niet wat tussen ons ging worden en wees hem af. Daarna zei hij dat hij dacht dat ik alleen maar seks wilde.' zeg ik. 'En nu heeft hij dus iedereen verteld dat je seks hebt gehad met hem, wat eigenlijk waar is maar je niet wil dat iedereen dat weet.' zegt Lynn. 'Correct.' mompel ik en we lopen de inrit van Lynn in.

'Hoi mevrouw.' zeg ik als we naar binnen lopen. 'Hoi Hailey, hoe gaat het met je?' vraagt ze. 'Kan beter, maar niet slecht.' zeg ik. 'Het was een erg mooie dienst.' zegt ze. 'Dankjewel.' zeg ik. Lynn trekt me gauw mee omdat ze merkt dat ik het moeilijk krijg. We lopen gauw naar boven en ploffen op haar bed. 'Maar Noah Kingsley?' zegt ze. Ik begin te lachen en gooi een kussen naar hoofd. 'Hij is erg lief. Niet zoals zijn broertjes.' zeg ik. 'Wist je überhaupt dat hij de broer van Flynn en Zach is?' Ik schud mijn hoofd. 'Colt vertelde me het toen ik terug kwam van mijn date.' mompel ik.

'Eet je mee?' vraagt Lynn. Ik schud mijn hoofd. 'Ik heb Mary belooft dat ik mee at.' mompel ik. 'Hoe lang nog voordat je in je eigen appartementje kan?' vraagt ze. Ze zet ondertussen de tv aan. 'Nog acht dagen en dan kan ik erin. De mensen die er nu in zitten moeten wachten op de sleutel van hun nieuwe huis.' leg ik uit. 'Ik kom je zo vaak mogelijk opzoeken.' zegt ze. 'Ja duh wat dacht jij dan?' Ik gooi een kussen naar haar hoofd. 'Wat vind je van die Emilia?' 'Ze lijkt me wel aardig hoezo?' Ik kijk haar niet begrijpend aan. 'Gewoon iets in me vertrouwt haar niet.'

'Ik ga maar eens naar huis. Mary wacht op me met het eten.' zeg ik na een uurtje. Ik sta op van het bed en loop naar beneden. Ik zeg Lynn en haar familie gedag waarna ik langzaam terug loop naar huis. Ik zie er tegen op.

Ik draai de inrit in en hoor flink geschreeuw uit het huis komen. Dat kan niet goed zijn.

Bad guy (voltooid)Onde histórias criam vida. Descubra agora