18// wannabe bad guy

708 22 0
                                    

Pov Hailey Flores

Ik stap van zijn motor af. 'Ik zie je straks.' Zegt hij. Ik glimlach even. 'Ja, tot straks.' zeg ik tegen Noah. Hij knipoogt en rijdt dan weg. Langzaam loop ik het schoolplein op. Gisteravond heb ik nog even met Noah gebeld. Hij wilde me wel naar school brengen. Ik glimlach als ik aan hem denk, maar word al gauw uit mijn gedachte gehaald door gefluit. Ik kijk opzij en zie Colt bij Zach en Flynn staan. Ze lachen. Ik loop rood aan en stap stevig door.

'Waar gaan die beentjes zo snel naar toe? Gister kon je niet gauw genoeg naar mijn bed rennen.' roept Colt. 'Slet. roept Zach. Ik begin te rennen. Weg van al het gelach. Wat een rotstunt. Hij heeft gewoon iedereen verteld dat we seks hebben gehad. Ik sluit me op in een wc hokje en begin zachtjes te snikken. 'Ehm, kan ik iets voor je doen?' hoor ik een meisjesstem zeggen. Ik veeg de tranen weg en stap het hokje uit. 'Lief, maar nee sorry.' mompel ik. 'Waarom huil je als ik vragen mag?' Ik heb haar nog niet eerder op deze school rond zien lopen en ze lijkt me aardig.

'Roddels.' mompel ik. 'Is lastig ja.' zegt ze zacht. 'Ik ben Hailey.' zeg ik dan. 'Emilia.' zegt ze. 'Eerste dag op Royalhigh?' vraag ik. Ze knikt. 'Goede indruk geef ik je.' lach ik. 'Geeft niks hoor. Roddels zijn vervelend, maar laat je er niet door naar beneden halen. Je lijkt me een super leuke meid en geen enkele roddel kan dat veranderen.' zegt ze lief. 'Dat is erg aardig van je. Zal ik anders wat rondleiden? Het eerste uur begint toch pas over twintig minuten.' zeg ik. 'Ja lijkt me leuk.' zegt ze en glimlacht even.

***

'Hier heb je je eerste les.' zeg ik als we bij het lokaal aan komen. 'Dankjewel.' zegt ze. 'Heb je in de pauze zin om bij mij en een vriendin te komen zitten?' vraag ik. Ze knikt hevig. 'Zie ik jullie dan.' zegt ze en stapt het lokaal binnen. Zelf loop ik ook snel naar het lokaal. Bij mevrouw Miller wil je niet te laat komen.

Net op tijd, loop ik het lokaal binnen. 'Net op tijd, mevrouw Flores. Ga maar naast Colt zitten.' zegt ze. Ik zucht ik. Ik sjok naar het tafeltje toe en ga zitten. 'Als je ook maar een woord tegen me zegt, ruk ik je ballen van je lijf.' sis ik als ik zie dat hij zijn mond open wil doen. Hij gooit zijn handen in de lucht en gaat verder op zijn mobiel. Ik zucht zachtjes maar dat blijft bij Colt niet onopgemerkt. 'Wat had je verwacht?' 'Op zijn minst wel iets meer van jou. Hoe laag kan je zinken?' sis ik. 'Sorry hoor maar je weet wie ik ben.' zegt hij. 'Dat is geen excuus!' Ik spring op. 'Mevrouw Flores en meneer Parker, willen jullie dit gesprek buiten mijn klas voortzetten en later terug komen om de lestijd in te halen!' buldert de stem van mevrouw Miller.

Boos loop ik het lokaal uit, richting het rokershok. Ik steek een sigaret op en blaas de rook uit. 'Ga weg.' mompel ik als hij naast me komt staan. 'We moesten het gesprek afmaken van mevrouw Miller dus dat doe ik dan ook netjes.' 'Nu volg je wel in een keer de regels. Waar is de echte Colt gebleven? De jongen die wel om me gaf en niet om een of andere stomme reputatie.' bulder ik boos. De woorden rollen over mijn tong en er lijkt geen einde aan te komen. 'Je bent een zak Colt Parker. Als je denkt dat ik aan het einde voor jou zou kiezen heb je het goed mis. Hunter heeft gelijk. Ik kies niet voor jou. Ik mis de oude Colt.'

Ik haal even diep adem. 'De Colt waar ik mee kon lachen. De Colt waar mijn moeder trots op was. Niet deze versie. Niet de versie van wannabe bad guy.' Hij blijft stil. Ik neem het laatste hijsje van mijn sigaret en druk hem dan uit. 'Ik heb genoeg gezegd Colt, blijf voortaan zo ver mogelijk uit mijn buurt. Je bent een lul.' zeg ik. Ik loop terug naar binnen en laat hem verward achter.

Bad guy (voltooid)Where stories live. Discover now