21// meer een preek

712 23 0
                                    

Pov Hailey Flores

Zachtjes sluip ik naar boven. Hunter's deur zit dicht en die van Colt ook. Ik zucht even en loop dan naar de logeerkamer. Ik schrik als ik de deur open doe. Colt ligt op het logeerbed. Zachtjes schud ik hem wakker. 'Wat doe je hier?' mompel ik bot. 'Wachten op jou.' zegt hij dan. Een alcoholgeur hangt om hem heen. Hij heeft weer flink lopen drinken. 'Colt, ga naar je kamer. Je bent dronken.' zeg ik. Hij komt overeind. Ik ga op het bed zitten en hij schuift naar me toe.

Hij slaat dan zijn armen stevig om me heen. 'Ik ben een mislukking.' zegt hij dan met een zielig stemmetje. Ik zucht weer. Hij laat me los en gaat met zijn hoofd op mijn schoot liggen. 'Dat ben je niet.' mompel ik zacht. 'Jawel, ik heb het verkloot LeyLey en dat spijt me.' brabbelt hij. Colt heeft twee kanten als hij dronken is. De leuke, knuffelige kant of de boze chagrijnige kant. Laat ik vanavond nou eens geluk hebben. 'Hoezo denk je dat?' vraag ik.

'Je zei het zelf in je speech.' Ik kan het niet laten maar een klein lachje ontsnapt uit mijn mond. 'Meer een preek.' zeg ik dan. 'Maakt ook niet uit. Ik ben een mislukkeling.' zegt hij weer. Ik haal even diep adem. In dit soort momenten kan ik niet boos op hem zijn. Ik ga met mijn hand door zijn haar. 'Ik mis je.' zegt Colt. Ik kijk even weg en het blijft stil. 'Waarom?' vraag ik dan naar een tijdje, maar antwoord krijg ik niet. 'Colt?' Ik kijk naar hem en merk dat hij in slaap is gevallen. Ik glimlach even. 'Je bent geen mislukkeling. Echt niet.' zeg ik zacht.

Een traan rolt over mijn wang heen. 'Hailey?' Ik veeg de traan weg. 'Ja Colt?' 'Het spijt me. Maar Hunter is ook niet de liefste.' 'Hoe bedoel je?' Hij komt overeind. 'Dat kan ik niet vertellen.' 'Waarom zeg je het dan?' lach ik. 'Geen idee.' brabbelt hij met dubbele tong. Ik ga op bed liggen. 'Colt moet je niet naar je eigen kamer?' Hij knikt en staat op. 'Slaap lekker.' zegt hij en verlaat mijn kamer. Ik ga recht overeind zitten.

'Oh mam wat moet ik nu toch? Ik mis je.' mompel ik zachtjes en kijk naar het fotolijstje op het nachtkastje naast het bed. Ik kan er niet meer tegen vechten. De tranen nemen hun eigen loop. Ik sta op en gris het pakje sigaretten van het bureautje af. Ik loop in een rechte lijn naar buiten en ga op het muurtje zitten. Ik steek een sigaret op. Ik het oude huis zijn ze al druk aan het verbouwen. Over twee dagen willen de mensen er al in, heb ik gehoord.

'Wat doe je hier?' vraagt Hunter. 'Ik kan beter vragen wat jij hier doet?' Ik trek een wenkbrauw omhoog. 'Frisse neus halen.' zegt hij koeltjes. Zijn gezicht is dik en al flink blauw geworden. 'Je deur zat dicht.' 'Ja en?' Ik kijk opzij. 'Kun je me even met rust laten? Ik wil alleen zijn.' zeg ik dan. Hij staat op en snuift. 'Goed.' Hij staat op en loopt weer weg. Ik schud mijn hoofd en rook mijn sigaret op. De maan staat hoog aan de hemel en de sterre lijken nog feller dan normaal. Na een tijdje besluit ik weer terug naar binnen te gaan.

Ik loop zachtjes de trap op. Het laatste wat ik wil is Colt wakker maken. Ik wil niet weer dat gesprek hebben. Ik open de deur naar de logeerkamer. Helaas voor mij, kraakt dat ding ontzettend. Colt's slaapkamer deur zwaait open en hij rent in een rechte lijn naar de badkamer. Hij draait de deur op slot en ik hoor algauw kots geluiden uit de badkamer komen. Ik loop er naar toe en klop voorzichtig op de deur. 'Colt? Alles okay?' vraag ik zacht. 'Ja... alles gaat goed. Ga maar slapen. Ik red me wel.' zegt hij dan. 'Weet je dat zeker?' 'Ja ga nou maar.' zegt hij wat bozer. Ik loop gauw terug naar de logeerkamer en kruip in bed.

Ik druk het lampje uit, draai me nog een keer goed om zodat ik in de dekens gerold lig en val dan al snel in slaap.

Bad guy (voltooid)Onde histórias criam vida. Descubra agora