27. • Gerçekler •

8.4K 625 48
                                    

Liel

Beni kapatmış olmaları Evelyn'e ulaşmama engel değildi. Aramızdaki zihinsel bağı kimse hissetmeyecekti.

Zihnimin derinliklerine süzülmüştü Evelyn. "Neredesin?"

"Crysea'da. Elismera ve Ashriel'in malikânesinde."

Evelyn'in keyiflendiğini hissediyordum.

"Güzel. Şimdi tıkır tıkır işleyen planımızın sonraki aşamasına geçelim."

Rahat koltuklarından birine oturdum. "Önce cevaplar... Lucian ve Ash, Galatriel'le iletişim kurmuşlar. Kraliçe benim bir piyon olduğumu söylemiş. Bana istediğimi vermeyecek misin Evelyn?"

Evelyn'in huzursuzluğu yüzeye çıkarken zihnimdeki istilasını sürdürdü. "İstediğini alacaksın, Liel. Saklı Kalanlarla birlikte Rahlea'ya hapsolan oğluna kavuşacaksın."

Gözlerimden akmakta olan yaşlara engel olamamıştım. "Routh ölmek zorunda mı?"

"Üzgünüm ama Routhelia'nın Kalbi'nin son parçasını onun içine hapsetmen bile onu kurtaramayacak. Hatta yaptığın bu kritik hata onun adak olmasına sebep olacak. Adak farklı biri olabilirdi. Bana son parçayı vaktinde verseydin şu an ayini tamamlamak için farklı bir kurban seçebilirdim. Routh ve Lucian farkında olmadan yine bu plana dâhil olurlardı ama ölmezlerdi."

Hıçkırıklarıma engel olamamıştım. Liel bana geldiğinde Elismera Routh'a hamile kaldığını bilmiyordu bile. Son parçayı da ona verirsem Rahlea'nın derinliklerinde hapsolan oğlumu bana geri vereceğini söylemişti. Ancak ben Evelyn'e güvenememiştim. Aynı zamanda da Routh'a kıyamamıştım. Melek Dokunuşu gücüne sahip olduğu için Evelyn'in onu öldüreceğinden neredeyse emindim. Son parçayı Routh'un içine hapsetmiş ve Evelyn'in onu öldürmesine engel olmuştum. İhtiyacı olan tek şeyi Routh'a vermek ölümüne engel olur sanmıştım. Eğer Routh'u öldürürse taşın gücünü kaybedeceğine onu inandırmıştım. Evelyn gerçeği yeni keşfetmişti.

"Düşüncelerin beynini kemiriyor Liel, kendine bunu yapma. Routh'a ruh eşiyle birleşene kadar dokunmazdım çünkü bu Lucian için yeni bir eş beklememe sebep olurdu. Oysa ben daha fazla beklemek istemiyorum. İnan bana onu esir tuttuğum onca yılda tek arayışım buydu, yeni bir yol ancak başka bir yol yok. Lucian ve Routh'un mühürlenmesinden doğacak olan güç Saklı Kalanları uyandıracak. Uyandıklarında Routhelia'nın Kalbi'ni, bir de adak isteyecekler. Son parçayı Routh'u öldürmeden alamam. Routh hem bir adak olacak, hem de bir araç. Böylece ben hem kaderimi değiştirip Melek Dokunuşunu taşıyan son melezi öldürmüş olacağım, hem de hak ettiğim tahta sahip olacağım. Sen de oğluna kavuşacaksın."

Birden yerimden kalktım. "Eğer beni kandırırsan, Evelyn... Adak sen olursun!"

Evelyn'in kahkahaları zihnimde yankılandı. "Sen bir sineği bile incitemezsin Liel. Şimdi planın devamını getir ve beni daha fazla uğraştırma. Routh ve Lucian'ın birleşmelerine engel olduğunu biliyorum. Bu hatanı düzelt ki oğluna olabildiğince çabuk kavuş."

Evelyn zihnimden uzaklaşırken orada öylece kaldım. Sessizlik sürüp giderken odanın kapısı açıldı. Eşikte Ashriel vardı. "Sanıyorum anlatman gereken şeyler var, Liel."

Routhelia'nın KalbiWhere stories live. Discover now