27. Den - Goleta Beach

12 0 0
                                    

   Ráno jsem měla super nudný dvě první hodiny. Nebylo na tom vůbec nic zajímavého. Třetí hodina, byl konečně můj volitelný předmět art crafting. Ve třídě jsem čekala skupinku nadaných holek, ale vlastně to bylo plný lidí, co nechtějí pracovat. Všichni měli píchlý sluchátka v uších a nic nedělali. Mě teda přišla ta učitelka super. Taková starší usměvavá paní s tím klasickým kreativním myšlení. Popíšu krok po kroku, co jsme měli za úkol. Takže vyválet palec v inkoustu a otisknout ho na papír. Ten papír pak naskenovat, zvětšit a nakonec vytisknout na A4. Na čistý papír, který je přes ten papír s palečkem se hezky překreslí, ale linie čar otisku se jen tak neobtáhne. Museli jsme o sobě psát jací jsme, co máme rádi, co nás vystihuje. No a takhle "obkreslit" jsme museli celý obří palec, krása.
   Po hodině jsem měla sraz s jednou Francouzskou, která měla jít taky s náma do kina, ale nějak to zazdila. Taky se známe z Conversation Caffe. Je s ní kopec srandy a pořád se směje, mega si rozumíme a pomlouvali jsme všechny kantory na škole. RIP.
Dali jsme si oběd ve Street food, ale na půl, protože se to jejich žrádlo nikdy nedá sníst celý. Obešli jsme tak blok dva, zhubli pár kilo z těch záchvatů smíchu a šli jsme zase ztloustnout do Crush cakes, kam jsem ji vzala, protože to tu nezná a já to tu prostě miluju.
   Já - oreo cup cake
   Ona - skořicový šnek
Seděli jsme na zahrádce a rozplývali se nad zlatým retrývrem jedné pani u vedlejšího stolu. Tady je tak nějak normální, že jsou lidé přátelští (většina) tak se s náma dala do řeči, odkud jsme a co už jsme z Ameriky viděli. Trochu mě zarazila kámojda, když z ní vypadlo, že má ráda Rusko a Putina. Tak dobře? Nějak studuje politiku jsem pochopila, ale radši se v tom šťourat nebudu.
Vrátili jsme se zpátky do školy pro vodu a pak jsme běželi s větrem o závod na autobus 12X. Máme namířeno do Goleta beach se vyvalit na pláž a dát romantickou procházku.
   Mezitím v buse mi přijde smska:

*Hi! Where are you?

*I don't understand probably what you said to fathia and what you want to do tonight

*Because probably Fathiah understand that tonight we will be out

*Have you still talk with her?

   Po tom, co mě bombardovala zprávama, jsem tak akorát mohla protočit oči vsloup. Konverzace pokračovala asi nějak takhle:

- Hi. Yeah I said to Fathia I will be out tonight but I don't know what about you..

*If you don't say nothing to fathiah probably she doesn't cook nothing for us

*And you don't say nothing also to me so..?!

- I will be outside today but I'll take a dinner at home. So if you want take a dinner at home too

*I don't understand
You're saying that you want stay out but then say 'I'll take a dinner at home'
You say two opposite things

*But now is late, so if you want dinner at home, you can't say nothing to Fathiah
You have to say to Fathiah if you want stay at home!

- No you don't understand. I will be out but then I take a dinner at home

*Alena?

*But we can't!

*Will is in the future
So you want will go out after dinner?

*Alena.. is not good to Fathiah

*Can you answer and explain what do you say?

- I don't think you understand me. I'm now on the beach and than I will take a dinner at home

*Yeah, I can't understand you because you don't speak the correct English
The world 'will' is for the future

*No for the present

*So now I understand that you are out now and after you will go at home for dinner and not out with me

*But you have to write to Fathiah!!
Because you said to her that for tonight we will go out

*Have you understand?

- I wrote here before

   No a takhle to vypadalo, už jsem byla rozpálená do běla z toho, jak se ke mě chová i přes debilní zprávy. Ani jedna neumíme vole anglicky a. No to je fuk, nebudu se rozčilovat. Když jsme vystoupily u pláže, byla to jako facka. Takovej smrad! Sedli jsme si na písek, kecali, umírali ze smradu chaluh a koukali na vlny.
Po nějaký době jsme se zvedli, proklepali šunky a štrádovali jsme si to na molo. Je tu docela dost rybářů, takže šlápnout na háček je celkem easy. Jo a plavala tam ryba s nožem v hlavě, oj.
   Rychle přes park zpátky na zastávku, ale nevim na jakou a prostě nerozumím autobusům. Přijel nějaký autobus, tak jsem se řidiče zeptala, jestli to jede na tu mojí zastávku a týpek že ne, ale klidně to přes ní vezme. Tak já už fakt nerozumím systému, ale dík, máš to u mě.
   Příjdu domů, nikde nikdo. Už fakt musím čůrat, ale El je v koupelně tak půl roku. Tak si jdu udělat úkoly do kuchyně a vedla jsem docela hezkou konverzaci s Jasonem, když tu náhle se k nám přidala El a veškerý téma, které jsem s ním měla rozjetý přehodila na ní, jí a jenom ona. Tak jsem si šla do pokoje uklidit věci do školy, poklidit si a pak jsem se vrátila zpátky. No a Jason odešel. Asi 10minut bylo hrobový ticho, kdy já dělala, že ty reklamy v televizi jsou super zajímavy a musím na ně bez mrknutí oka zírat a El svýma nehtama div neroztříská displej, jak furt někomu píše.
Najednou z ní vypadlo něco jako "Tak, budeme si povídat nebo?" Zeptala jsem se ji, jaký měla den, ona jaký já, trochu jsme se zasmáli a už to vypadalo nadějně, nebo alespoň jsme si nezajížděli drápy do vlasů. Přišla Fathia, dali jsme véču a dneska večer byl na programu já. MŮJ CHEESECAKE!! Dělali jsme cheesecake, který je i jen tak mimochodem Jasonův nejoblíbenější. Všechno vypadalo růžově. Dělala jsem krém, El drtila sušenky, Fathia řešila korespondenci a tak. Jen tak mimoděk naší zábavný konverzace (kéž bych si pamatovala o čem) Fathia prokecla, že jsem byla na The Lion King. Nebo takhle, ona nevěděla, že jsem nechtěla, aby to věděla. To bude zlý.
   Když jsme vyfinishovali cheesecake a proběhla koupelna a příprava ke spaní, El měla zase nutkání p*srat mi náladu. Stoupla si přede mě, ruce křížem a pronesla přoč jsem jí neřekla, že jdu na lvího krále. Docela chladně jsem odpověděla, že je to moje věc, je to můj poslední týden, který si chci užít a ona ty jsi stejně byla na baseballu. Byla dost naštvaná, ale mě už je to fakt volný. Lehli jsme na palandu a její zběsilý psaní kámoškám o tom, jak jsem děsná mě ukolíbalo ke spánku.
Fuck you.

Deník na trip, trip na deníkWhere stories live. Discover now