Arbalet

257 14 11
                                    

Tolga ifadesizliğinin şemsiyesi altına bir süre daha sığındı.Ne kabul etti ne de inkar etti, ama Kerem söylenmeyen kelimeleri çoktan duymuştu.

_Nasıl anladın diye sormayacak mısın? deyip takıldı Tolga'ya.

Kızgın bir ifade yerleşti Tolga'nın suratına.Köşedeki lacivert kanepesine doğru yürüyüp oturdu.Boks torbası son birkaç gündür duvardaki yerini terk etmişti, bu da zaten geniş olan odayı daha da ferahlatmıştı.

_Ne önemi var?dedi Tolga.Boşluğa sıktın tuttu belki de, nasıl olsa bir şeyleri saklama konusunda eskisi kadar maharetli değilim.

_Kendine haksızlık etme, kuzenin gittikten aylar sonra bile arkanda saklamaya devam ettin onun hatasını.

_Ve bunu kuzenim olduğu için yapmam çok mantıklı sana göre.

_Olay sadece sen değilsin.Şüpheleri üzerinde tutan sadece sen değildin sonuçta.Sen Şafak'ı oyaladın, Uğur da Berk'i.

Tolga'nın suratında yine ifadesizlik asılı dururken Kerem devam etti,

_O gün Uğur hastalığı nüksettiği için ayrılmadı salondan.Sedef'in yanına gitmek için ayrıldı.İşler sandığı gibi gitmeyince dehşete kapılmış olmalı.Ve bu panikle, önce sevgilisini araması çok beklenebilir bir durum.Sonra da Uğur'la birlikte bir çözüm yolu düşündüler değil mi?

_Bilmem, orada değildim, dedi Tolga umursamazca.

_Doğru, amcana gitmiştin.Ama yengenden orada olmadığınla ilgili yalan söylemesini istedin.O da kızını korumak için seve seve yalanınıza ortak oldu.

_O benim yengem değil, teyzem, dedi Tolga ve artık bu konuda konuşmak istemiyormuş gibi bir tavır takınıp konuyu değiştirdi.Ona söyleyecek misin? diye sordu.

_Bunu gerçekten soruyor musun? dedi Kerem şaşkınlıkla.

Sahte bir şekilde hafifçe gülümsedi Tolga.

_Doğru olanı yaptığını düşünüyorsun, belki de yapıyorsun ama yararlı değil, dedi.Sana söylemiştim, böyle ucuz kahramanlıklar yapma.Bunların bir faydası yok kimseye.Sana minnettar olacağını mı sanıyorsun? 2 günlüğüne rahatlayacak ve sonra kendi gerçekliğine dönecek.Eskisinden daha çok içine kapanacak.Bana attığı nefret dolu o bakış, onun adaleti sağlama biçimiydi.Şimdi onu da kaybedecek.Senin yüzünden.

Kerem yavaş adımlarla yürüdü Tolga'nın yanına.O kanepenin diğer ucuna otururken, yerde olan bakışlarını Kerem'e çevirdi Tolga,

_Bir gün ona gerçeği söylediğin için nefret edecek senden, dedi.İnsanlar özverinin mükâfatını verirler mi sanıyorsun?Yaptığın iyiliklerin bir karşılığı olmaz.Sedef Uğur'un tüm fedakarlıklarına rağmen İsviçre'ye gittikten 2 ay sonra terk etti onu.Mesafeler yüzünden.

Kendi kendine güldü,

_Mesafeler hakkında bildiği hiçbir şey yok onun, dedi.Neler yaptım Melis için, benim için çanları çaldıracak.Neler yaptım Selen için, terk edip gitti beni.Neler yaptım o okul için, ilk hatamda beni fırlatıp attılar.Neler yaptık Berk için...

Aniden durdu, aklından geçenleri söylemedi.Kerem ise onun fazla dramatik davrandığını düşünüyordu.

_Sedef'i unuttun, onu da korudun ya, dedi hafif alayla.

Tolga ise aksi bir şekilde hala ciddiydi.

_Sana söyledim kimseyi korumazdım ben öyle bir şeyde, dedi gür çıkan sesiyle.Onu koruyan Uğur'du.Ben sadece kendimi korudum.Teyzem yalan söylemedi, yalan söyleyen bendim.O gün onların evine hiç gitmedim.

SAHAFLAR SEMTİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin