Gerçeğe Dönüş

697 68 182
                                    

Beren, Melis'in evinin bahçesinden henüz çıkmıştı ki, karanlık sokakta önünde yavaşlayan bir arabanın far ışığıyla gözleri kamaştı.Sarışın sürücü Beren'e 5 metre mesafede durup arabadan indi.Beren'e doğru yürürken yüzündeki şaşkınlık hala sönmemişti.

_Senin burada ne işin var?

_Sevgilinle konuşmak için geldim.

_Konuşmak için, dedi Tolga iki kaşını kaldırıp vurgulu bir şekilde.

_Sadece konuşmak için.Altında başka anlam arama.

Beren Tolga'nın yanından geçip gitmek için hareketlendi.Ve tam omuz hizasında bir an durup Tolga'ya yeniden baktı,

_Korkma, seni ispiyonlamadım.Onu sen yapacaksın.

_Asla!

_Asla asla deme.

Beren yoluna devam ederken, Tolga da sinirli bir nefes verdi ve Melis'in evine doğru ilerledi.Bahçe kapısının beyaz demirlerinin dışında durdu, bahçeye bir bakış attı ve Melis'le annesinin bahçedeki masada oturuyor olduklarını gördü.Sol elini havaya kaldırarak onlara selam verdi.

Melis bunun, 'Seninle konuşmak istiyorum.Dışarıda' manasına geldiğini çok iyi biliyordu.Tolga'nın bu emri vaki tavrından hoşlanmasa da annesinin yanında bir şey belli etmemeye gayret etti.Aralarındaki sorunları dışarıya belli etmekten hoşlanmazdı.Annesine bile.

Bu yüzden ondan izin alıp bahçeden çıktı.Tolga da bu sırada, konuşacaklarını Melis'in annesinin duymaması adına tedbirli davranmak için evden biraz daha uzaklaşmış ve Melis'i orada beklemeye başlamıştı.Melis yanına ulaşınca,

_Daha ne kadar çağrılarıma cevap vermemeyi düşünüyorsun?diye sordu.

_Sana olan kızgınlığım geçinceye kadar.

_Haksız bir kızgınlık.

_Haksız mı?Bana ne zaman aramızdaki ilişkinin temelini Berk'in attığını söyleyecektin?

_Aramızdaki hiçbir şeyin temelini başkası atmadı.

_Yaptığınız bir toplantının sonucunda ortaya çıkan bir karar değildi yani.

_Melis ne toplantısı ne diyorsun sen ya?Berk'le aramızda geçenleri bilmezmiş gibi.Benim Berk'le oturup ortak bir karar almam sana gerçekten mümkün görünüyor mu söyler misin?

_Benimle sevgili olmanı o rica etmedi mi senden?

_O seni korumamı rica etti.Ve bunun en mantıklı yolu buydu.Sana o zaman da anlatmıştım Melis.Beren durmayacaktı.Ona karşı güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyordu.Tabi öncesinde gücü elde etmemiz gerekiyordu.Ve bunun en kısa, en güvenilir yolu da buydu.Berk çok akıllıdır, bunu biliyordu.İçten içe belki ben de biliyordum ama o dillendirmeden kabul etmedim işte.Sana zarar verdiğini düşünüp vicdan azabı çekiyordu.Seni korumamı istemesi çok doğal.Benim de istediğim bundan çok başka bir şey değildi.

_Ama o istediğinde, bir istekten çıkıp bir sorumluluk haline geldi, öyle değil mi?

Tolga bir an başını eğip bir nefes verdi, Melis'e tekrar baktıktan sonra,

_Ne diyebilirim ki?dedi.O benim Gözdemdi.Ona karşı takımda bir isyan başlatmış olsam bile, onun ricalarını bir emir olarak kabul etme alışkanlığım uzun süre devam etmiş olmalı.Ona bir zamanlar ne kadar bağlı olduğumu herkesten çok sen biliyorsun Melis.Öyle bir bağlılık kırılsa bile, etkileri uzun süre devam eder.

Ama diğer konuda beni suçlayamazsın.Fikri aklıma Berk düşürmüş olmasına rağmen, Berk'in kararı değildi.Belki ricası uygulamada daha kararlı olmamı sağlamış olabilir ama işin neticesinde, bu onun kararı değildi.

SAHAFLAR SEMTİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin