46. kapitola

1.2K 148 71
                                    

Nažhavit trysky, vystřelit z repulsorů na dlani. Uhnout střele nepřátel. Letět nad nimi, zasypat je sprškou střel. Tony už ani nevěděl, jak dlouho ty úkony dělal, než se staly téměř zautomatizované. Nejprve to vypadalo, že bude za pět minut po všem, ale když se okolo nich začali elfové rojit jako kobylky, uvědomil si, že to bude trvat poněkud delší dobu.

Až pozdě mu došlo, že to byla jen zástěrka k tomu, aby mohl Malekith prchnout do bezpečí. Ačkoliv byl v bezvědomí, zřejmě se rozkazy pojistil už dopředu. Voják v rohaté helmě, jenž fungoval jako jeho osobní strážce, vydal pokyn v neznámé řeči, který ale nikoho nenechal na pochybách o tom, že se jedná o povel k útoku. Elfové ve zbrojích najednou v desítkách pobíhali okolo nich a se střelnými zbraněmi a dlouhými noži začali zaměstnávat kompletní osazenstvo Avengers.

Rohatý ještě vyštěkl několik příkazů, sáhl za opasek a hodil po Jane předmět, co na první pohled připomínal ruční granát. Ozvalo se tiché puknutí a místo zaplnily jiskrné výboje, které se zformovaly do černé díry, jež okamžitě začala do sebe vtahovat vše, co bylo v dosahu. Loki skočil, na poslední chvíli strhl ženu z působení přitažlivé síly, ale sám už uskočit nedokázal.

Nedokázal bojovat s tím, co ho táhlo do nicoty s úmyslem ho předtím rozdrtit na prach. Nestihl ani vykřiknout. Byl v šoku a cítil strach. Nechtěl zemřít takto. Pokusil se zakouzlit a teleportovat se z dosahu té drtivé síly. Nevyšlo to. Nemělo smysl se pokoušet o nic dalšího, nebyl na to čas. Přesto se neovládl a natáhl ruce před sebe, jako kdyby se snad mohl chytit vzduchu a přitáhnout zpět. Zbytečně.

Tony vyletěl nad vřavu, pálil po všech nepřátelích, které měl v bezprostřední vzdálenosti, a hledal boha. Srdce se mu zastavilo, když si ho všiml, jak vlaje nad zemí a neznámá síla se ho snaží zničit. Byl příliš daleko, než aby to k němu stihl, přesto se to rozhodl alespoň zkusit. „Plný výkon do trysek," zahučel, prudce změnil směr a nejvyšší rychlostí se vydal k Lokimu. „Dělej, dělej," mumlal zoufale k obleku a měl dojem že pomalejší let nikdy neabsolvoval. Viděl, jak bůh zavřel oči a svěsil ruce. Přestal bojovat, když byl Tony nadosah.

„Mám tě," vydechl Tony, když do něj narazil tak, až ho vytrhl z černé díry, která poté, co se už neměla čím živit, zmizela. Nárazem odhodil boha do prachu na zemi do bezpečné vzdálenosti od boje. Slétl k němu. „Jsi v pořádku? Promiň za to přistání. To musím ještě vychytat," vybreptal a uculil se, ačkoliv to bůh nemohl vidět.

„Divím se, že ses vůbec obtěžoval," zabručel, vstávaje na nohy. V rukou se mu zaleskly dýky, a přestože se stále cítil dotčeně z toho, jak na něj Tony křičel urážky, slabě se pousmál. „Pokus se zůstat naživu. Čeká nás rozhovor."

„Pro tebe všechno, Princezno," opáčil nenuceně a ve stejné chvíli, co Loki vyběhl, se rozletěl zpět do bitky.

„Tak Princezna, jo?" ozvala se Natasha do komunikátoru, chytila jednu z nestvůr kolem krku, vyhoupla se přes něj na její záda, z nich nakopla druhého útočníka a prvnímu lámala vaz.

„Interní vtípek," utrousil Tony a v duchu se proklínal, že na komunikátor zapomněl. Vůbec mu nedošlo, že díky Lokiho zásahu bude fungovat. Zastavil se ve vzduchu, poslal pár střel do hloučku běžících elfů a začal se rozhlížet po Malekithovi.

„Tak vtípek," vložil se do debaty Clint. Skoro až líně pálil jeden šíp za druhým, ruce se mu míhaly do toulce na zádech ale tak rychle, že se musel pekelně soustředit. „Proč mám dojem, že je zatím vtípkem něco víc?" dorážel, uskočil před úderem elfa a lukem ho sérií několika pohybů poslal k zemi.

„Co myslíš?" vydechl Steve. Parakotoulem se dostal mezi tři elfy a zaútočil pěstmi. Jeden z nich vystřelil. Steve včas vykryl střelu štítem, sehl se a udeřil jej mezi oči, zatímco kopal nohou do dalšího. „Ten Stockholmský syndrom?"

„Ale houby Stockholm," usadil ho Tony, který už zase létal sem a tam, stříleje po všem, co se hýbalo a nepatřilo do jejich týmu. „Normálně ho šukám, tak mu říkám Princezna."

„Anthony, to myslíš vážně?" zaburácel Thor a hodil Mjölnirem jeho směrem. Naštěstí však jen po dalších elfech.

„Ve skutečnosti šukám já jeho," odsekl Loki udýchaně a Avengeři sborově zalapali po dechu. Neměli tušení, že Loki taktéž vlastní komunikátor. „Vám do toho nic není. A kdyby vás to zajímalo," podřízl krk jednomu elfovi a zabořil dýku až po rukojeť do hrudi druhého, „tak Malekith utíká. Nedostanu se za ním včas, už je skoro u lodi."

„Do prdele," ulevil si Tony a rozletěl se směrem k lodi. Bohužel se během bitvy dostali od ní příliš daleko, než aby to mohl stíhat. Vystřelil na ni rakety, ale ty se jen neškodně svezly po plášti, aniž by udělaly nějaké větší škody. „Sakra!"

Thor, jenž do té doby převážně chránil svou přítelkyni, roztočil Kladivo a rozletěl se stejným směrem jako Tony. Hulk přestal trhat nepřátele na kusy a rozběhl se. Clint, Natasha, Loki a Steve likvidovali poslední zbytky odporu a chránili Jane.

„Nestihnu to," vrčel Tony, popoháněje Jarvise k většímu výkonu, ale marně. Střílel do lodi, avšak veškerá munice jen sotva poškrábala trup. Malekitha nebylo nikde vidět.

„Ani já ne," zahučel Thor a za letu vyslal k lodi blesky. Zasáhl ji mohutný modrostříbrný výboj, ale taktéž bezúspěšně. Pouze se zvedl další prach, který zastřel všechno okolo.

„Hulk zničit!" zařval přeměněný Bruce a skočil. Už už to vypadalo, že dopadne na loď a začne ji trhat na kusy, ale než k ní doskočil, zmizela. Skončil zmatený na zemi a bezradně se rozhlížel, než vydal zoufalý hlasitý křik.

„Cíl nelze zaměřit," oznámil suše Jarvis.

„Použij teplotní čidla, cokoliv," nařídil mu Tony.

„Nelze zaměřit," zopakoval program. „Její obrana je na úrovni, kterou nedokážeme prolomit."

„Tak to jsme v hajzlu," ulevil si, udělal ve vzduchu půlobrat a vracel se k ostatním. „Sakra!"

„Opakujete se, pane," prohlásil Jarvis a Tony slyšel notnou dávku sarkasmu.

„Sklapni," zavrčel. „Pár hodin jsi s Lokim a už přebíráš jeho zlozvyky."

„Já to slyším," upozornil ho bůh a nenuceně zlomil vaz poslednímu útočníkovi.

Rozhostilo se nepřirozené ticho narušované jen stále zrychleným dechem členů týmu a sem tam zachrčením umírajícího elfa.

Steve, opíraje se o štít, ukázal na Hulka. „Nat, potřebujeme ukolébavku."

Agentka si otřela krev ze spánku a přikývla. „Hned jsme zpátky."



Ahoj. 

Tak doufám, že jste rádi, že jsem Lokiho nezabila. Aspoň zatím. Kdo ví, co je ještě čeká, že? No a jelikož je Tony pako, tak Avengers už vědí, že mezi těma dvěma něco je. Budou to brát vážně? Jak na to budou reagovat? A jak se k tomu postaví chlapci? Co myslíte? 

Věnováno OlHanzalov.

Mějte se krásně. A pokud jste náhodou nezaznamenali, tak na profilu můžete mrknout na malou jednohubku s názvem DIlema. Jen takové drobné čtení před spaním s Lokim v hlavní roli. 

Womi

Nepochopený (Ironfrost Czech) - DOKONČENOKde žijí příběhy. Začni objevovat