Šestý Mattem

2.4K 129 12
                                    

MATY

Tři měsíce, do doby než mou přítelkyni propustili z nemocnice plynuly pomaleji, než jsem čekal. Ellie jsem vyzvedl jeli jsme domů.
U mě v pokoji jsme seděli v tichosti na posteli a čekali, jestli se někdo z nás rozhodne zahájit konverzaci, to však nenastalo. „Kdy máte utubering?“ Zeptala se po přečtení zprávy, která jí zrovna přišla. „7.3. takže vlastně už zítra.“ Řekl jsem zaraženě, protože i já jsem na něj zapomněl. „Ale nechci tam jít.“ „Proč? Vždyť tam musíš jít, ne?" „Co kdyby ti tam zase někdo ublížil? Nechci riskovat. A v případě nouze vymluvím na zdraví." „Maty! Prosím, já se tam chci podívat. A kluky by to mrzelo, i mě." „To je citový vydírání, na to zapomeň. Proti tomuhle už jsem odolnej.“ „Fajn tak já tam půjdu jako doprovod Nikolase." Pokrčila rameny a začala něco psát do mobilu. „Opovaž se! Půjdeš tam se mnou, ale nepustím tě z očí. Možná napíšu Nikolasovi, jestli nemá pouta.“ „Proč by měl mít pouta?“ „Protože má mladší sestru.“
Její obličej mi dával jasně najevo, že to stále nechápe, ale přesto jsem ji políbil.
Přípravy, jízdu a příchod doufám nebudu muset popisovat.

ELLIE

Když se šel Maty podepisovat viděla jsem tam nějakou dívku. Vlastně se tam jen málokdy mihl nějaký chlapec, ale tahle dívka mi byla až příliš povědomá.
Mohla být nějak v našem věku, měla černé vlasy a tmavou barvou očí. Byla to ona.
Řekla jsem si v duchu a udělala ten jeden krok k Matymu. Řekla jsem mu, co je ta dívka zač, aby si ji pro všechny případy zapamatoval. Tohle však vysvětlovalo celou situaci. Ta dívka se nějak dozvěděla o našem vztahu a je to až příliš žárlivá fanynka. To ji však neomlouvá. Když došla k nám, Matyáš se s ní vyfotil a při podpisu na ni vrhl pohled, který jí jasně říkal vše, co jsem mu pár minut zpět zakázala říct nahlas.
Poslední podpis a konečně jsme mohli domů. Dnešek byl ohromně vyčerpávající.

I Love MaTTem Where stories live. Discover now