Čtvrtý Mattem

3K 134 9
                                    

O měsíc později.

Dneska nemá nikdo z mých přátel čas až na Nelu. Která se ke mně dneska přijede podívat. S Nelou jsme se totiž začaly hodně bavit.
Už je tady! Slyšela jsem zvonek a seběhla po schodech dolů. Za dveřmi vážně stála Nelča. Pozvala jsem ji dovnitř a zeptala se co si dá k pití. S odpovědí „Nic.“, která se ke mně dostavila jsem však spokojená moc nebyla.
Celkově Nel byla nějaká smutná a když jsem se jí zeptala, co se děje odpověděla mi to samý „Nic." „Víš, že mně můžeš říct všechno, že ano." „Jo?" Zeptala se a váhavě se na mě podívala. „Jo, a teď mi to řekni, co tě trápí." „Fajn. Mám ráda jednoho kluka, ale nevím jestli on mě taky." V tu chvíli jsem si myslela že se bavím s dvanáctiletou holkou v depresích, ale byla to vážně patnáctiletá Nelča, která byla dá se říct v pohodě. Já jsem jí to nedala moc najevo. „Víš co? Řekni mu to"

Vážně Ellie? Ty sama jsi první krok udělat nechtěla a teď budeš radit opaky?

„Cože?" Koukala na mě jako na ježíše co vstal z rakve a začal tancovat makarenu. Si beru osobně. „Řekni mu, že ho miluješ nebo máš ráda, co já vím. Buď ti řekne já tebe taky a nebo já tebe ne. Teda pokud je to vážně fajn kluk, ale myslím si, že ano, když tvůj typ na chlapce je hodně detailní. "Koukej já to sice neudělala, ale jen kvůli tomu, že on to stihl první. A vidíš teď jsem s Matym šťastná. Taky nevěděl jestli ho mám ráda tak jako on mě, ale zkusil to. A udělal dobře." Dodala jsem když se na mě stále dívala s pochybami v očích. „Fajn, zkusím to, děkuju." „Ale neseď tady tak smutně, a pojď něco dělat"
"Fajn, co navrhuješ?" "Nákupy?" "Jasně že jo! Jdeme."

NELA

Pořád jsem myslela na to co mi Ellie řekla. Ona chodí s Matyášem??
No nic jde se nakupovat.

ELLIE

Když jsme šli už z obchodu Nela vypadala, jako by nad něčím přemýšlela. Bála jsem se že to bude o mně a Matym. A nechtěla se zeptat, ale zvědavost mi nedala. „Nelčo? Stalo se něco?"
„Eh Ellie, jak jsi říkala u vás doma že jsi s Matym je to pravda?" „Ano je, mělo to být tajemství, proto jsem ti to neřekla dřív. Vadí ti to?" „Mně? Ne! Vůbec, přeju vám to!“ Její skleslá nálada, kterou měla při příchodu ke mně byla již dávno pryč a teď se její úsměv ještě více rozzářil.
Potom co Nela odjela jsem hned zavolala Matymu,
„Ahoj“ „Ahoj zlato, děje se něco?“ „Víš jak jsme si řekli o tom že nás vztah bude tajemství?“ „Ano?“ Už teď byl v jeho hlase slyšet smích a to jsem zatím ani nic neřekla.
„No víš Nelča už to jaksi ví.“ Zasmála jsem se, hned totiž jak jsme se domluvili, o tajnosti našeho vztahu jsem ho upozornila, že já tajemství moc udržet nedokážu. „Není se čemu divit že jo, čekal jsem to.“ Maty se zasmál a já se usmála nad představou, jak se směje.

I Love MaTTem Where stories live. Discover now