Třetí Mattem

3.4K 158 20
                                    

O 2 měsíce později

Když jsem se ráno probudila a podívala se na mobil měla jsem 4 zprávy od Matyáše.

Ahoj El“
„Mohli bychom se sejít?“
„Dneska v parku?“
„Odepiš!“

Ahoj, jo klidně, píšu!

„Supr tak v 14:00?“

„Jasně.“

MATYÁŠ
(CHVÍLI PŘED CHATEM S ELLIE)

„Čau, hele-“ Pozdravil jsem Honzu a snažil se vzchopit. Zatraceně je ti 18!
„Zdar co je?“ „Potřebuju pomoc.“ Na druhé straně sluchátka se ozval očekávaný smích. „No tak to mi došlo.“ „Možná jsem se zamiloval a možná nevím jak jí to říct.“ Vyhrkl jsem dřív, než jsem si to stihl rozmyslet a ihned toho také litoval. „Do koho?“ Veselý tón hlasu byl pryč. „Ellie.“ „Děláš si srandu?“ „Jasně víš celou dobu si z tebe střílím.“ „Ooo náš malej Maty se nám zamiloval.“ Kdybych s ním momentálně nevolal, ale stál by naproti mně jednu by schytal. „Co navrhuješ?“ Povzdechl jsem si, proč jsem mu vlastně volal? „Hele kámo prostě jí řekni miluju tě a hotovo“ „To se ti lehko řekne.“ Zoufalé uchechtnutí tomuto rozhovoru nesmělo chybět. „Jo to jo.“ „Ty jseš fakt idiot, ale dík, čau." „Čest, pak napiš."
Bože, že jsem se měl radši zeptat naší učitelky na matiku, i ta by vymyslela něco lepšího. Třeba vypočítat kolik kroků bude stačit k tomu, aby mě po této informaci nenakopla. Nebo kolik vteřin bych měl čekat a jen se jí dívat do očí.
A nebo kolik centimetrů od těla musím mít zbraň, aby mě to zabilo, ale zároveň se to neodrazilo. Nebo už vůbec, neprostřelilo skrz na skrz. Co kdyby za mnou někdo stál?

ELLIE

Měla jsem ještě 3 hodiny a tak jsem se koukala na film Andílek na nervy.
Po dvou hodinách co skončil jsem se šla už připravovat, no znáte holky. Po půl hodině už jsem byla učesaná a po další chvíli jsem si dokonce i vybrala oblečení. Vzala jsem si vínový top a k tomu černé džíny.
Do parku ideální outfit, no ne?
Poté jsem se rychle vydala do parku, kde už na mě čekal Maty s růží? „Ahoj, sluší ti to." Usmál se na mě. „Ahoj, děkuju, děje se něco?" Fajn za tuhle otázku jsem měla chuť se nakopat, jasně, že se něco děje to bychom asi nebyli tady, že? „Vlastně tak úplně ne?“ Tak proč tedy nejsme u něho nebo u mě v obýváku jak tomu bylo doposud?
„Já- jsem se do tebe zamiloval Ellie." Vypadlo z něj po chvíli, kdy jsem se ho snažila přesvědčit zvednutým obočím, že může pokračovat. Nevědomky jsem zadržela dech překvapením a ústa otevřela dokořán. „Já tebe taky." Vydechla jsem, když už jsem vážně nezvládala mučit mé plíce. Maty se široce usmál a během vteřiny mě políbil. „Takže teď spolu jako chodíme?" zeptala jsem se se smíchem. „Tak záleží na tobě že jo." Jako odpověď jsem ho tentokrát políbila já. Poté jsme se posadili na lavičku a povídali si, hlavně o tom, jestli náš vztah necháme v tajnosti, nebo ne.
Večer mě doprovodil domů a přede dveřmi mě ještě jednou políbil. „Děkuju za krásný den, dobrou noc."
„Já děkuju, dobrou noc." Zavřela jsem za ním dveře a on odešel.
Na tenhle večer nikdy nezapomenu.

I Love MaTTem Where stories live. Discover now