24.

53 1 2
                                    

První asi půl hodinu se Bruce neustále v mé kanceláři ujišťoval, že si pamatuju, jaká je náplň mojí práce a že vím, co, jak a kde. Pak zašel do své kanceláře. Začala jsem s úklidem. Kvůli přesunu ze staré budovy bylo všechno přeházené.

Asi po hodině a půl jsem skončila. Sedla jsem se do křesla a zhluboka si oddechla. Po chvíli jsem si řekla, že bych mohla udělat sobě a Brucovi kávu. Šla jsem do kuchyňky a připravila 2 kávy. K jedné jsem dala i talířek s pár sušenkami. Všechno jsem to odnesla. Šálek s kávou jsem položila sobě na stůl a podnos se vším ostatním nesla Brucovi. Věděla jsem, že je tam sám, protože by někdo musel projít přes mojí kancelář. Zaklepala jsem a rovnou vešla. Ale nikde nikdo. Bruce tam nebyl. Natáhla jsem se přes stůl a položila podnos před Brucovu židli.

Když jsem se narovnala, zády jsem do něčeho narazila. Chtěla jsem se otočit, ale uslyšela jsem hlas Bruce:
,,Neotáčet!"

Zůstala jsem stát v pozoru. Bruce:
,,Zavřete oči slečno Willisová."

Udělala jsem, jak chtěl. Ucítila jsem, jak mě na krku něco zastudilo. Bruce mi zapínal řetízek. Otočil si mě k sobě a řekl:
,,Můžete otevřít."

Otevřela jsem oči a rychle šla k zrcadlu. Uviděla jsem na svém krku stříbrný přívěšek ve tvaru křídel. Bruce stál těsně za mnou a prohlížel si můj výraz. Už nevydržel to moje nic neříkání a prolomil ticho:
,,Tak co, líbí?"

Já:
,,Bruci, moc!"

Bruce:
,,To jsem moc rád."

Otočila jsem se k němu a dala mu lehounký polibek. Bruce si mě chtěl přidržet, ale někdo v tu chvíli zaklepal. Bruce se na mě zklamaně podíval a zavolal:
,,Dále!"

Já jsem vyšla z jeho kanceláře. Toho chlápka, co šel dovnitř jsem si moc nevšímala.

***

Bruce naštvaně hodil sako a kalhoty od obleku na postel. Stála jsem ve dveřích a sledovala ho. Bruce se zamyslel a pak řekl:
,,Neviděla si moje hodinky?"

Vytáhla jsem Rolexky zpoza zad a provokativně dodala:
,,Myslíš ty, co sis nechal u mě v kanceláři na stole?"

Bruce:
,,Jo, přesně ty. Podej mi je."

Já:
,,Hm... Ne?!"

Bruce:
,,Co prosím?"

Já:
,,Pojď si pro ně."

Bruce se rozešel za mnou a já přesně kopírovala jeho kroky směrem vzad. Bruce zvedl jedno obočí a s úšklebkem prohodil:
,,Takže ty si chceš hrát?"

Usmála jsem se, otočila se na patě a utíkala pryč. Bruce se okamžitě rozběhl za mnou. Utíkala jsem různě domem, až jsem se zastavila za jedněmi dveřmi. Vydýchávala jsem se. Najednou jsem uslyšela kroky Bruce. Strnula jsem a ani se nehla. Pozorně jsem poslouchala. Najednou kroky utichly. Náhla jsem se ze dveří a přímo přede mnou se objevila Brucova tvář. Lekla jsem se. Rychle jsem mu dala pusu a zase utíkala pryč. Nevím, jak se mi to povedlo, ale zakopla jsem a padala k zemi. Bruce se mě snažil chytit, ale spadl taky. Nahnul se nade mě a řekl:
,,Tak, už je dostanu zpátky?"

Já:
,,Ne."

Bruce mě políbil a s úsměvem pošeptal:
,,A teď?"

Já:
,,Ne."

Bruce mi začal vyhrnovat šaty a přejíždět rukou po jednom stehně. U toho mě začal líbat. Omotala jsem mu ruce kolem krku. Najednou se ozvalo odkašlání a Alfredův hlas:
,,Velice nerad vás ruším, ale máte návštěvu."

Až teď jsem si uvědomila, kde vlastně jsme. Leželi jsme na spojnici dvou schodišť přímo před vchodem. Bruce se zvedl a pomohl mi na nohy. Přitáhl si mě k sobě a pošeptal mi přímo do ucha:
,,Teď už si ty hodinky zasloužím, ne?"

Dala jsem mu je a rozešli jsme se ke vchodu. Ve dveřích stál plukovník O'Brien. Prohlížel si nás a pak řekl:
,,Dobrý den."

Bruce si s ním podal ruku a řekl:
,,Dobrý."

Já k němu natáhla ruku a zopakovala:
,,Dobrý den."

O'Brien neochotně mojí ruku přijal a řekl:
,,Vím, že to není zrovna podle etikety, ale nemohli bychom si tykat. Promiňte, leze mi to vykání na mozek. Staré zvyky se těžko mění."

Já:
,,Dobře, tak teda ahoj!"

Objala jsem ho. Nejspíš to nečekal. Já teda taky ne. Ale pak si mě k sobě přitiskl dost pevně. Bruce si vedle nás odkašlal a pak řekl:
,,A co vás sem přivádí?"

Dylan:
,,Pane Wayne, nemohli bychom si taky tykat."

Bruce:
,,Já radši vykání."

Dylan:
,,Dobře, přišel jsem se jen podívat, jak se máte. Máme ted na stanici docela nudu, tak jsem neměl nic lepšího na práci."

Já:
,,Tak pojď dovnitř, ať nestojíš ve dveřích. Udělám kávu."

Dylan vešel dovnitř a následoval nás do kuchyně. Bruce mi dal pusu do vlasů a přitáhl si mě za pas blíž k sobě...

The Game BeginsHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin