Hoofdstuk 90

1.1K 36 0
                                    

"Zit mijn haren goed Mounia?" Vroeg ik Mounia. Ze keek mij giechelend aan. "Je wilt niet weten hoe adembenemend je eruit ziet. Als ik een jongen was had ik je opgegeten mijn lief" zei Mounia en giechelde achteraf weer. Ik schudde mijn hoofd. "Jij bent niet wijs" zei ik haar en we proestten het uit. Ik had me opgemaakt en de jurk stond inderdaad beeldig. Ik keek naar Mounia. Imad had voor haar ook een schitterende jurk gehaald en dan zegt ze tegen mij dat ik beeldig ben. Zij is super mooi, prachtig. Ik keek haar met een knipoog aan.

"Dames zijn jullie klaar of niet?" Hoorden we iemand vanuit achter de deur roepen. Het was Imad meskien. Hij werd gek van ons. We waren echt traag bezig. "Ja bijna" riep Mounia.

"Schiet op man, ik heb er al geen zin meer in, trage truusjes" zei hij opgefokt en weg was hij blijkbaar want we hoorde niks meer. "Hihihi" giechelden we om Imad en we pakten gauw onze tassen schoten in onze schoenen en bekeken ons nogmaals in de spiegel. 'Ziezo.. laten we gaan" zei ik en we liepen arm in arm naar beneden. Imad keek met open mond naar Mounia. Hij nam haar hand en kuste erop.

"Mijn prachtvrouwtje" zei hij met een knipoog. "Jij mag er ook zijn" zei hij tegen mij en knipoogde ook naar mij. Ik giechelde verlegen en Mounia keek mij sneaky aan. "Nou laten we dan maar gaan" zei hij en we liepen de deur uit. We reden rustig richting het feest en eenmaal daar gedraagde Imad zich net een heer. Hij nam ons beide in zijn armen en hij liep tussen ons in naar de ingang. Ik voelde mij net een koningin, Mounia net zo.

Alle ogen waren op ons gericht, ze vragen zich zeker af wie behoort tot Imad. Hihihi, of misschien wel onze broer. Ik liet Imad los bij de zaal en zag Aissa al met Ikram en Hanane. Ik liep op ze af en we groetten elkaar. Mounia en Imad deden hetzelfde. We bleven wat bijpraten en ik raaktte aan de praat met Ikram. Ze vonden dat ik er prachtig uitzag en dat ik de show zal stelen vandaag, nou daar geloof ik niks van hoor. :echo:
Mijn gedachtes gingen automatisch naar Mustafa, waarom weet ik ook niet. Ik vind het toch wel zielig, maar zeker ook eng hoe hij er aan toe is. Pff, wat doet hij met zijn leven, dacht ik. Ik voelde mijn ogen vochtig worden maar algauw hield ik mijn tranen in als ik zie wie er tegen de muur staat geleund met zijn glas in zijn hand. Het was Moulay en naast hem stond Rachid en die vriendinnetje van hem.

Wat een opmaakpop, dacht ik en die kleding pff Allah y hfed. Ze loopt er zo goedkoop bij, ze mag wel beetje respect voor haarzelf hebben hoor. Dat Rachid op zulke types valt walgelijk gewoon. Ik zag Moulay kijken naar mij en ik voelde mijn hartkloppingen in mijn keel. Ik kon amper slikken. Ik wilde mij niet door hem laten gek maken en besloot er een te gekke avond van te maken. Een onvergetelijke avond.

"Kom laten we dansen Dina" schreeuwde Ikram in mijn oor. Ze trok mij al mee de dansvloer op. Aissa volgde ons met Hanane en Imad en Mounia deden precies hetzelfde. Ik keek automatisch naar die groepje waar Moulay staat met Rachid maar dit keer kon ik mijn ogen weer niet geloven. Noureddine stond bij hen, Noureddine mijn broer die ik niet kan luchten, die mijn leven zuur heeft gemaakt. Nooit zal ik het hem vergeven. Ik zag Noureddine kijken en gauw wendde ik mijn gezicht van hen af. Ik besloot te doen alsof die bepaalde gasten er vandaag niet waren. We dansten gezellig met elkaar en ik zag vele jongens hen ogen gericht op mij maar het deed mij totaal niks. Ik walgde eerder van ze, maar dat komt doordat ik het vertrouwen in jongens niet meer zo heb jammer genoeg. Daarvoor heb ik te veel mee gemaakt en ik zal niet 1,2,3 weer een ander kunnen nemen. Dat is wat Moulay wilde, wat Rachid wilde maar iets wat ik ze niet kan geven. Ookal voelde ik wat voor ze, toch kon ik mij niet openstellen aan hen. Het koste te veel moeite en de vertrouwen was geschaad.

"Pff, warm man. Ik heb dorst mijn keel is kurkdroog" schreeuwde ik in Mounia haar oren. Ze giechelde en trok mij mee. Imad keek haar vragend aan. Ze gebaarde dat ze wat gaat drinken. Hij knikte en danste door met Aissa, Ikram en Hanane. We namen gauw wat te drinken en liepen terug. Ik was vooral bang bepaalde figuren tegen te komen, daarom wilde ik snel terug naar Aissa enzo.

"Ey daar heb je Moulay" schreeuwde Mounia wijzend. Ja leuk, dacht ik. Gaat ze ook nog eens zo opvallend wijzen alsof ik hem niet heb gezien. Ik glimlachte zo nep mogelijk en wendde weer mijn gezicht van hem af.

"Laten we naar hem te gaan?" Vroeg ze mij. Ik schudde zo onopvallend mogelijk mijn hoofd en schreeuwde in haar oor "nee niet doen, kijk wie er allemaal staan daarzo." "En dan! Kunnen ze zien hoe beeldig je bent.. Hihihi" giechelde ze schreeuwend in mijn oor.
"Nee Mounia, dat zullen ze wel hebben gezien oke" zei ik wat opgefokt en ik liep door naar de rest. Mounia kwam verbaasd achter mij aan en zei "wat was dat nou Dina? Sorry hoor, ik bedoelde het niet dom." "Nee geeft ook niet, kom laten we genieten van deze avond. Ik wil niet telkens bij elke feest een rotfeest mee maken. Ik wil ook eens een keer kunnen genieten zorgeloos zonder te denken aan ellende, jongens of wat dan ook Mounia. Gun mij dat eens man!" Schreeuwde ik tegen haar en voelde die stomme tranen opkomen. Mounia keek geschokt en gelijk gingen haar armen over mijn rug. Ze streelde mijn rug en ik zag haar spijtige blik. Ik ging ook te hard van stapel dacht ik.

"Je hebt gelijk, laten we dit vergeten sorry oke" zei ze spijtig. Ik zag dat ze  er van schrok. Maar goed, zo voel ik mij kapot van binnen en iedereen dwingt mij maar wat te doen. Nee, niks ervan het is nu even ik die de keuzes zelf maakt.

We dansten verder, maar dat ging nogal stijf maar na een tijdje was ik het weer vergeten. Paar jongens hebben geprobeerd contact te maken met mij, maar ik deed alsof ik op mijn achterhoofd ben gevallen. Ik deed alsof ik ze niet zag. Moulay bleef nogal ver uit mijn buurt vanavond en beter ook. Het zelfde voor Noureddine en Rachid natuurlijk ook maar dat is te begrijpen. Wel merkte ik dat Moulay de hele tijd aan het kijken was en hij was niet de enige.

"Ey Dina, straks wordt bekendgemaakt welke jongen en meisje op hen mooist gekleed zijn, stoer he!" Zei Mounia en glimlachte giechelend. "Jij en Imad geweldig stelletje en jullie hebben prachtig aan" antwoordde ik terug. Ze giechelde verlegen en zei "moet jij vooral zeggen.." "Wat?!" Vroeg ik onschuldig en mijn wangen kleurde rood. Moulay en Rachid waren aan het dansen en Mounia voegde zich er aan toe en Imad ook. Ik bleef dansen met Aissa en Ikram, Hanane maar die gingen er ook bij. Ik voelde de hand van Moulay de mijne trekken en hij hield die stevig vast maar keek mij niet eens aan. Ik deed gewoon mee dansen hoe ongemakkelijk ik me ook voelde. De vloer werd steeds leger en ik merkte dat alleen nog maar Moulay, Mounia en ik aan het dansen waren. Ik schrok ervan maar het zou verschut zijn om nu gelijk te stoppen. Moulay kon zo goed dansen maar ik keek hem spottend aan en hij had ook hoge dunk van zichzelf merkte ik. Mounia stopte met dansen en Moulay hield mij hand vast strak en danste verder. Was hij bang dat ik hem ook in de steek liet, dacht ik giechelend. Ik voelde mij zo verschut en ik bloosde helemaal. Damn alle ogen op ons gericht. Ik haat het om in de belangstelling te worden gezet tfoe..

Algauw was de muziek klaar en er glipte een zucht van opluchting. Ik ging gauw bij de andere staan. "Wauw man, jullie waren te gek, ik wist niet dat mijn zusje zo goed kon dansen!" Zei Aissa en gaf mij een speelse stoot. Ik gaf hem eentje terug en hij trok mij stevig tegen hem aan en zei "ik hou van je zusje.. Fijn om je weer gelukkig te zien wollah.."

"Ey het wordt nu bekend gemaakt" schreeuwde Mounia. Meskiena, hoopt ze soms dat zij gaat winnen hihihi, dacht ik sneaky en we luisterden naar de man op de podium er stond een vrouw naast hem ze had wat vast zeker de prijzen ofso?

"En de best gekleedde man op deze avond is... is... is... ...Moulay Abbas... Moulay met zijn trotste blik ging gelijk af op de podium. Ik voelde mij niet zo lekker, eigenlijk vooral omdat ik bang was welke meisje er naast hem zou staan. Straks is het een prachtige meisje en wordt hij verliefd op haar. Hihihi, kijk mij nou man.. Pff ellende wollah. De best gekleedde vrouw op deze avond is... is... ...Dina Gomidia!

Met grote ogen en een ongeloofelijke blik keek ik mijn vrienden aan en broer. "Dat klopt niet!" Schreeuwde ik. "Ze hebben het fout oke.." Ik wilde dit niet eigenlijk, maar Mounia duwde mij al de podium op. Moulay zijn grijns werd alsmaar breder en breder. Met een neppe lach en de zenuwen die door mijn lichaam gierde liep ik wankelend de trappen op en ging naast Moulay staan. hij hield mijn hand vast. Shit wat zullen de mensen wel niet denken man, dacht ik en probeerde te glimlachen. Ik kreeg een kroontje en lintje en een check van 2.000 euro en Moulay kreeg een mannelijke lint wat breder en ook een check van 2.000 euro. Nou nou, dacht ik mijn avond kan alsnog geweldig aflopen hoor.

Als extra krijgen we ook nog eens een gratis behandeling van Massage/sauna en voor mij dan schoonheidsspecialist. Hihi geweldig mijn avond kan niet meer stuk, dacht ik en ik zwaaide enthousiast naar mijn vrienden. Ze zwaaide allemaal terug. Moulay die gek trok mij de podium af en danste met mij. Ik die mijn kroontje vast hield dat die niet viel danste ook mee. Nu voelde ik me wat losserig..

Laat komen wat komen wil: Zelfs de ergste dag gaat voorbij! (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu