"Hi hana. Kenapa dengan muka kau? Kau marah aku ke? " Kata Wafiy. Hana melepaskan gengaman lelaki itu.

"Eh tak lah geram je" jawap hana dengan senyuman terpaksa. Weiii aku lapar. Asal hari ni semua orang nak tegur aku. Aku lapar tahu tak.😭

"Maaflah tapi saya nak bagi awak ni." Hulurnya sepucuk sampul.

"Apa benda ni?" Katanya membelek.

"Nak tahu buka lah"

Hana mula membukanya. Kad hari jadi. Perggg aku hari jadi pun tak de berkad-kad. Oh lupa dia kan kaya.

"Aku harap kau dapat datang sabtu ni"

"Boleh je. Tapikan takkan kau jemput aku je"

"Eh tak lah aku jemput satu kelas je. Aku tak bagi kelas lain sebab aku tak berapa kenal sangat. So aku bagi yang aku kenal je."

Hana hanya mengangukkan kepala.

Kringgg.. loceng berbunyi tanda habis waktu rehat. Wait seriuslah dah habis aku belum makan lagi. Kejamnya dunia😭.

"Eh dah masuk kelas jom masuk" Hana hanya tersenyum kelat dan mengikuti langkahnya. Hana meletakkan kepalanya ke atas meja.

Aku melihat Arifah dan Mira masuk ke dalam kelas. "We Hana asal kau tak rehat tadi?" kata Mira.

"Ada pengacau tadi"

"Hah! Siapa kacau kau. Mana dia mana. Meh sini biar aku smack down dia" Arifah sudah mula keluarkan gaya kongfu nya.

"Hish tak ada apa-apa lah. Aku penat tu je"

"Ooh ok"

"We cikgu datang cikgu datang" kata Tasya berlari ke meja dengan mulut yang penuh dengan makanan. Mereka mula sambung pelajaran selanjutnya.

****

Hari ni aku pulang dari sekolah dengan kelaparan. "We Hana kau okey ke? Aku tengok muka kau macam tak okey je. Kenapa?" Soal Arifah.

"Memang aku tak okey pun sebab aku LAPAR"kata Hana menjerit. Hana mula memeluk Mira dan mengeluarkan air mata tipu.

"Lapar je kut balik nanti makanlah. Dah lepaskan aku. Rimas tahu tak"

"Sampai hati kau chingu"

"Eh bye chingu mak aku dah sampai annyeong"

Hana menarik lengan baju Mira.

"Mana mak kau. Tadi kau kata kau balik lambat sikit sebab mak kau ambil lambat. Kau nak menipu pun agak-agak lah. Hek sampai hati mu" Hana mula membuat drama air mata di situ.

"Aduh kuat drama betul lah kau ni. Lek ah aku main-main je " kata Mira mencekak pingang. Arifah tergelak.

"Girls!! I miss you" jerit seseorang ke arah kami. Kami melihat ke arahnya yang sedang berlari ke arah kami dengan gaya yang ingin memeluk.

Kami bertiga mengelaknya.

"Kau dah kenapa nak peluk kitorang. Haram tahu tak" kata Mira

"Aku tahu lah. Aku cuma nak melepaskan rindu je" jawap Amar.

"Banyaklah kau punya rindu"

"Mestilah banyak"

Aku melihat mereka yang bertekar di situ. Bersabar je lah bila dapat kawan macam tu. Eh aku pun sama je macam diorang ni hoho.

Aku melihat Rayyan yang sedang berjalan di sebelah ku. Dah kenapa mamat ni jalan sebelah aku. Think positive Hana. Dia bukannya nak buat apa-apa dekat kau.

"Ha! Kutuk aku lah tu" tegurnya. Aku mengalihkan pandangan ke arahnya.

"Bila masa aku kutuk kau?" Soal Hana.

"Dalam hati kau"

Eii buat apa aku nak kutuk dia buang masa aku je. Aku melihat kereta Honda milik Dayyan.

"We korang aku pergi dulu abang aku dah sampai tu"

"Okey jangan lupa kirim salam dekat abang hencem aku tau" Kata Arifah.

"Eii gatal lah kau ni"

Aku mengorak langkah dan masuk ke seat belakang. Suka betul aku duduk di seat belakang. Tak tahu lah kenapa.

Hana melihat Rayyan yang hendak membuka pintu kereta yang dinaikinya.

Wait dia naik sekali ke. Aku membuka cermin tingkap belakang.

"Woi kau buat apa" kata Hana.

"Aku nak jual pintu kereta ni" jawap Rayyan

"Ha! Abang, Rayyan nak jual pintu kereta kau" ngadu Hana pada abangnya. Dayyan hanya mengelengkan kepala melihat gelagat adiknya itu.

"Woi-woi kau pehal. Aku nak masuk kereta lah bukannya nak jual" kata Rayyan dan membuka pintu itu dan masuk ke seat bahagian depan.

Hana mencebik. Dayyan di hadapan menutup tingkap kereta dengan tiba-tiba. Hana masih menjulurkan kepalanya keluar.

"Woi kau nak bunuh adik kau yang cantik ni ke"

"Sebab tak cantik lah aku nak bunuh kau"

" sampai hati kau Dayyan. Kau bukan abang aku." Hana mula membuat drama di belakang.

"Jangan kau layan Rayyan spisies perempuan macam kat belakang tu" kata Dayyan di sebelah. Rayyan tergelak. Kereta mula meluncur ke atas jalan raya itu.

Tanpa mereka sedar adegen mereka dilihat oleh rakan-rakannya.

"Sweetnya lah diorang ni walaupun gaduh" kata Arifah.

"Kan" kata pula Amar.

"Ya Allah, Kau pertemukan lah jodoh antara mereka berdua" Syed mula berdoa.

"Amin" jawap mereka serentak

"Kau panjangkanlah jodoh mereka berdua"

"Amin~" mereka menamatkan doa di tengah pintu pagar sekolah. Ramai pelajar melihat mereka.

TBC.

_________________________________________

Thanks kpd yg membaca cerita author. Tq sngt2💕..btw tq for your vote too.

Follow:

aliaaaaxjimin

















DIA MILIK AKU Read this story for FREE!