18. Takto si nás chcem pamätať

277 34 12
                                    

Kailani dočítala list a potom ho podala Teddymu. Vzal si ho a pustil sa do čítania tiež.

„Milá Kailani,

ty o mne zrejme nevieš, ale som tvoja teta Isabella. Vyhľadala ma pred pár dňami manželka Harryho Pottera a isto ti o mne povedala. Pravda je, že som ťa nechcela po smrti mojej sestry Teresy, pretože si dieťaťom smržťožrúta. Tvoja matka bola veľmi naivná, v podstate nás aj zradila tým, že sa do neho zamilovala. On k nej nikdy nič necítil a jeho vinou Teresa a zvyšok mojej rodiny zomrel.

Neviem, prečo má tá žena vyhľadala, ale k máš v pláne ma hľadať, nerob to. Nemám ti čo ponúknuť a ani ty mne.

Dúfam len, že sa ti darí a máš sa dobre.

Isabella Elwoodová."

Teddy hľadel na tie tvrdé slová od ženy, ktorú nepoznal a ani nikdy nevidel. Mrzelo ho, čo napísala. „Lani, ja som nevedel, že mama vyhľadala niekoho z tvojej rodiny."

„Asi by mi bolo lepšie, keby som o existencii nejakej Isabelly ani nevedela," priznala sa mu Kailani a jej pohľad bol priveľmi sklamaný. Zistila, že predsa len žije niekto, kto jej mohol vytvoriť rodinu, ale neurobil to, lebo bola dieťa smrťožrúta. Namiesto toho tá osoba súhlasila s tým, že bude žiť v detskom domove, kde Kailani nikto nikdy lásku nedal.

„Isto je pekná krava!" zanadával Teddy a podal jej späť list. „Nepotrebuješ ju!"

„Nie, to veru nie," prikývla Kailani apaticky. „Nechcela ma vychovať, lebo som decko smrťožrúta, nuž..."

„Kailani," zaúpel Teddy, lebo sa práve o tom teraz rozprávať nechcel. Kailani poslednú dobu všetko zvaľovala na to, že je dieťa smrťožrúta. Že je to trest, ktorý si so sebou nesie od narodenia. On to tak však nevnímal. Pre neho to nič neznamenalo. Bola jeho najlepšia priateľka a teraz dokonca aj jeho dievča. Potlačil niekde vo svojom vnútri fakt, kto je otcom toho dievčaťa. Nezaujímalo ho to. Nič to neznamenalo. „Kašľať na ňu."

„Áno," prikývla, ale Teddy vedel, že jej to nie je úplne jedno. Určite ju to trápi. Schovala si list do vrecka od habitu a potom sa pobrala do dievčenských spálni.

***

O týždeň neskôr sa študenti, ktorí skladali MLOKy dozvedeli svoje známky. Teddyho prekvapivo, že hoci sa poriadne na skúšky nesústredil, tak prešiel z každého predmetu a z väčšiny mal aj vynikajúcu, okrem Herbológie, kde sa pravdepodobne Neville za neho prihovoril dali mu dostatočnú.

Teddy sa ihneď zapísal na auroský výcvik a dúfal, že ho vyberú. Vedel, že tam ešte bude musieť urobiť vstupné testy, ktoré isto bude ťažšie ako MLOKy, ale tie ho čakali až na konci júla. Bude mať ešte čas sa na ne poriadne pripraviť. Dúfal, že sa mu podarí sústrediť sa na ne lepšie ako na MLOKy.

Kailani mala vynikajúcu zo všetkého okrem Obrany proti čiernej mágií, kde dostala dostatočnú. Očividne si však z toho ťažkú hlavu nerobila a Teddy si myslel, že je spokojná so svojimi výsledkami, ale neskôr zistil, že to bol omyl.

„A čo z toho?" riekla a posadila sa do žltého kresla v klubovni. „Myslela som si, že keď ukončím Rokfort, tak budem niečo cítiť, že som aspoň niečo v živote dokázala, ale nie. Necítim nič."

Teddy sa k nej nahol a pobozkal ju na čelo. „Mrzí ma to."

„Neviem, čo som čakala," priznala sa mu a potom siahla po jeho ruke a stisla mu ju. „Ty budeš skvelý auror, Teddy. Škoda len, že sa toho nedožijem."

„Nehovor tak, Lani..."

„Musíš si na ten fakt zvyknúť, Teddy. Možno sa nedožijem ani len toho, keď budeš skladať tie vstupné testy," vravela mu Kailani a hľadela mu do očí. „Viem, že to bolí. Pretože viem, že ja zomriem a už nebude nič. Lenže ty tu zostaneš, bezo mňa. A to bude smutné."

Heal the World [HP Fanfiction]Место, где живут истории. Откройте их для себя