2. Domov

484 49 7
                                    

Teddy našiel kupé, v ktorom vždy sedávali. Ona tam už čakala. Jeho najlepšia priateľka – Kailani. 

Červené vlasy mala vo vrkoči a čítala si jednu z nových učebníc. Keď ho zbadala, okamžite ju zaklapla a usmiala sa. „Meškáš, Lupin." Pokarhala ho.

„Lúčil som sa s rodinou, veď ich poznáš," povedal Teddy, vošiel do kupé, vyložil svoj kufor a potom zatvoril dvere, aby dal každému najavo, že tu už nie je miesto.

„Aké boli prázdniny?"

Teddy klesol na sedačku oproti nej. „Ušli a čo tvoje?"

„Celkom nuda. Tešila som sa, kedy príde tento deň a pôjdeme opäť domov," usmiala sa Kailani. „Na Rokfort."

„Áno, opäť domov," prikývol Teddy a pozrel sa von oknom. Jeho rodina tam stála. Ginny, Harry s Albusom Severusom a Lily Lunou kývali. Odkýval im späť, pretože vedel, že by sa ich dotklo, keby to neurobil. Lily mu poslala vzdušný bozk a on sa usmial. Po Kailani to bolo jediné dievča, ktoré mal neuveriteľne rád.

Vlak sa pohol a Teddy Lupin opäť klesol na sedačku. „Teším sa na večeru."

„Och, áno, ja sa teším na puding," usmiala sa.

„Si ako Luna," zasmial sa Teddy. Luna Lovegoodová bola ich profesorka, ale keďže to bola najlepšia kamarátka Ginny Potterovej, pre Teddyho bola niečo ako teta. Samozrejme, že v Rokforte jej vykal a oslovoval ju pani profesorka, ale v skutočnosti s ňou mal priateľský vzťah.

„U nej som prvýkrát jedna rokfortský puding a zachutil mi, však vieš," prikývla Kailani. „Ozaj nie si hlavný prefekt?"

„Nie," pokrútil Teddy hlavou. „Vďaka Merlinovi, nie."

Kailani sa rozosmiala. „Sklamal by si ma, Lupin, keby si bol."

Teddy na ňu žmurkol a rozvalil sa na sedačke. „Už, aby sme tam boli," poznamenal. „Doma."

***

Keď vošli vstupnou halou do hradu a pobrali sa do Veľkej siene, pobrali sa Teddy a Kailani k fakultnému bifľomorskému stolu, kde na nich už čakali spolužiaci.

Teddy sa so všetkými zvítal a potom počul, ako mu škrklo v bruchu. A to sa ešte ani nezačalo triedenie. Kailani si sadla oproti nemu a hľadela na dvere Veľkej siene, kedy nimi prejde Luna a privedie prváčikov.

On sa zatiaľ pozrel na hlavný stôl. Riaditeľka McGonagallová sa neusmievala. Tvárila sa vážne, takmer ako vždy. Bolo málo okamihov, kedy Teddyho obdarila úsmevom, ale predsa len tieto situácie nastali.

Hagrid zachytil jeho pohľad a zakýval mu. Teddy odkýval. Mal ho rád. Často s Kailani k nemu chodievali na čaj. Nebol iba ich profesor Starostlivosti o zázračne tvory, ale bol aj ich priateľom. Rovnako ako teta Luna, ktorá učila Transfiguráciu. Jej miesto bolo prázdne, pretože išla pre nových prvákov, ale na mieste vedľa nej sedel profesor Longbottom, tiež rodinný priateľ Potterovcov.

Na ostatných profesorov sa iba matne pozrel. Okrem profesora Obrany proti čiernej mágií, čo bol jeho najobľúbenejší predmet. Všetci mu hovorili, že to je preto, lebo tento predmet jeden rok pred pár rokmi učil aj jeho otec, ale Teddyho to viac menej vždy vytáčalo. Mal ten predmet rád, lebo ho jednoducho bavil.

Profesor Aberforth Dumbledore zachytil jeho pohľad a kývol mu na pozdrav a potom sa pustil do rozhovoru s riaditeľkou.

Dvere Veľkej siene sa otvorili a dnu už kráčala Luna Lovegoodová s prvákmi. Teddymu sa každý rok zdali menší a menší, ale bolo ich dosť veľa. Preto len dúfam, že si Triediaci klobúk švihne a zaradí ich rýchlo, lebo jeho brucho sa znova ozvalo.

Heal the World [HP Fanfiction]Onde as histórias ganham vida. Descobre agora