8. Otrasne zlý nápad

325 29 11
                                    

„Si zamĺkla, stalo sa niečo?" spýtal sa ráno Teddy Kailani po raňajkách, keď sa chystali do Brlohu.

„Nie, vôbec nie," pokrútila hlavou. „Len ti trocha závidím, vieš. Máš skvelú rodinu."

„Áno, to mám," prikývol Teddy a pocítil výčitku, že sa nie vždy správal k Ginny a Harrymu najlepšie, pritom oni ho milovali a nerobili žiadne rozdiely medzi ním a ich skutočnými deťmi. Teddy sa za to niekedy hanbil, ale nemohol dostatočne kontrolovať svoju prudkú povahu, ktorú raz Harry charakterizoval ako typickú blackovskú. Teddy občas niečo povedal skôr, ako si vôbec uvedomil, že to môže iných zraniť. Bol prostoreký, tvrdohlavý a niekedy veľmi hrdý.

„Ale v dobrom ti závidím," dodala Kailani, keď si všimla, že premýšľa.

„Ja som to pochopil," usmial sa na ňu.

„Tešíš sa do Brlohu?"

„Hm, čo ti ja viem," mykol Teddy plecami. „Je tam vždy dosť veľký ruch, keďže mám toľko bratrancov a sesterníc."

„A bude tam Victoire," dodala Kailani a uškrnula sa na neho. „Všimla som si, že ti už toľko nelezie na nervy."

„Je to ešte dieťa," poznamenal Teddy.

„Má pätnásť," zasmiala sa Kailani. „Už to dieťa nie je."

„Brloh sa ti isto bude páčiť, všetkým sa páči," zmenil Teddy rýchlo tému, keď mierne očervenel. „A moja babička Molly varí ako bohyňa, nikto nevarí lepšie, ani moja mama."

„Už sa neviem dočkať," pousmiala sa Kailani, hoci si nebola istá, či sa dokáže Teddyho babičke pozrieť do očí. Znova si spomenula na svojho otca, ktorý pripravil o život jej bratov. Strašne ju to ťažilo. Rovnako ako hľadieť do očí Teddymu a vedieť pritom, že jej otec môže za to, že Teddy nemá toho svojho skutočného. Bolelo ju z toho srdce.

„Naozaj sa nič nestalo?" vyrušil ju z myšlienok Teddy. „Zbledla si."

„Nie, nič, všetko je v poriadku," zaklamala mu Kailani.

„Poďte už, lebo prídeme neskoro a strýko Ron zožerie všetky dobré koláče," hnala ich Lily.

„Lily!" ohriakla ju matka. „Povie sa zje!"

„Dobre, dobre, strýko Ron zje všetky dobré koláče!" uškrnula sa na ňu dcéra.

„Poďme už naozaj," prikývla Ginny Potterová.

***

Teddy mal pravdu, v Brlohu bolo zase priveľmi rušno. A rovnako mal pravdu aj v tom, že sa Kailani ten dom neuveriteľne páčil. Cítila z neho (ako všetci) jednoducho domov.

Celá Teddyho rodina bola veľmi milá a Kailani sa snažila usmievať a nemyslieť na to, čo spôsobil jej otec, ktorého nikdy nepoznala. Spomenula si na slová profesorky Lovegoodovej, že ona predsa nemôže za činy svojich rodičov a preto sa pokúsila si tento deň tiež užiť.

Teddyho bratranci a sesternice boli veselá kopa. Niektorých poznala už z Rokfortu a s tými mladšími, čo na Rokfort ešte nechodili sa zoznámila.

Guľovali sa vonku a potom si pochutnávali na horúcej čokoláde. Rozprávali sa, hrali spoločenské hry a Kailani sa cítila šťastná ako už dávno nie. Dokonca videla, že aj Teddy je spokojný. Miloval svoju veľkú rodinu a dokonca mu nevadila ani prítomnosť Victoire, ktorá sedela pri ňom a klipkala na neho svojimi veľkými modrými očami, keď hrali Rachotiacu sedmu.

„Merlin, Roxanne, ty musíš podvádzať," uškrnula sa na ňu Dominique, keď jej sesternica vyhrala už tretiu partiu po sebe.

„Som iba dobrá," žmurkla na ňu Roxanne.

Heal the World [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now