3. Otec

422 39 16
                                    

Teddyho celý týždeň v škole akosi vyčerpal. Všetci profesori hovorili iba o MLOKoch, rovnako ako to bolo v piatom ročníku ohľadom VČU. Rozprávali o tom vždy na prvej hodine a neustále im to pripomínali. Ich záverečné skúšky, dôležité skúšky. Potrebné, aby sa dostali tam, kde chceli pokračovať.

A on si v piatom ročníku zvolil, že bude auror, lebo nič rozumnejšie ho nenapadlo. Okrem toho aurom bol aj Harry, takže Teddy dúfal, že sa naskytne šanca, aby sa ním stal, aj keby to v škole nedopadlo slávne. Niežeby sa spoliehal na Harryho konexie, ale pokiaľ išlo o Harryho Pottera, vždy bolo všetko možné. Teddy nevedel, čo iné by vôbec mohol robiť. Bavila ho Obrana proti čiernej mágií, takže toto povolanie sa mu zdalo najvhodnejšie. Okrem toho všetkého, aurorkou bola aj jeho matka. Ľudia vraveli, že to určite má v krvi. To však zistí, až keď skončí školu a dostane sa na aurorský výcvik.

Kailani chcela byť liečiteľka, preto niektoré predmety tento rok nemali spoločné. Ona na rozdiel od Teddyho v tom mala úplne jasno takmer od začiatku štúdia na Rokforte.

MLOKy, neMLOKy Teddy bol vážne vyčerpaný a potešil sa, keď prišiel víkend. Kailani sa chcela ísť pozerať na tréning metlobalového družstva Chrabromilu. A keďže Teddy nevymyslel nič lepšie a počasie bolo krásne, nemalo zmysel zostávať vo vnútri hradu. Pobrali sa na tréning.

Koniec koncov aspoň podporí Jamesa, ktorý v tíme je. A James bol vždy zvedavý na jeho názor. Naozaj k nemu inklinoval ako k staršiemu bratovi a najlepšiemu priateľovi. Teddy ho mal rád, skutočne rád, ale niekedy bol James otravný. Zrejme to mali v rodine, lebo aj Victoire bola otravná (asi Weasleyovské gény).

James už bol vo vzduchu a keď ho zbadal, tak mu zakýval. Teddy mu odkýval a posadil sa do hľadiska vedľa Kailani, ktorá sa na neho usmiala.

„James je zlatíčko," poznamenala.

„Keby si s ním bola dvadsaťštyri hodín vravela by si inak," žmurkol na ňu Teddy.

„Och, netvár sa tak Lupin, ja viem, že ho máš rád," uškrnula sa na neho.

„Samozrejme, že ho mám rád, je to môj brat," prikývol Teddy a sledoval chrabromilský tím, ktorý bol na tom celkom slušne.

Teddy neholdoval toľko metlobalu. Vedel lietať a dosť dobre, ale pre tú hru nikdy nemal nejaký cit. Nemal ani obľúbený metlobalový tím na rozdiel od svojich súrodencov.

Kailani našťastie na tom bola podobne ako on. Metlobal si rada pozrela, keď sa hral v škole, ale inak o ňom nehovorila dvadsaťštyri hodín ako James.

Teddy zbadal kúsok od nich sedieť aj Victoire s priateľkami. Usmievala sa a dlhé blond vlasy jej padali do tváre. Niečo im práve vysvetľovala. Teatrálne rozhadzovala rukami, ako to len mala vo zvyku a tak od nej odvrátil pohľad.

„Uff!" Kailani vedľa neho zhíkla. „James skoro dostal dorážačkou."

Teddy sa obzrel na brata, ktorý bol stále vo vzduchu, ale vyzeral trocha vydesene. Metlobal bola tvrdá hra, možno aj preto ho Teddy nemal rád. Zranenia neboli jeho parketa.

Zbytok tréningu sa nič zaujímavé nestalo a tak sa pobrali späť do hradu, keď ich dobehol James.

„Som rád, že ste nás prišli pozrieť," usmieval sa na oboch. „Dúfam, že nám aj budete fandiť."

„Len v zápasoch, kde nehráte proti nám," uškrnula sa na neho Kailani. „Myslím, že to chápeš."

„Jasne," usmial sa na ňu James. „Aj tak je to od vás oboch milé."

Heal the World [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now