5. Záchranca

418 35 9
                                    


Teddy sa ani nenazdal a pomaly sa blížil Halloween. Tešil sa na výlet do Rokvillu, ale nemal pocit, že by Kailani zdieľala jeho nadšenie. Stále sa trápila pre svojich rodičov a stále mu nepovedala ich mená. A on nechcel vyzvedať. Vedel, že keď mu to bude chcieť povedať, tak mu to povie.

A do toho všetkého sa mu Victoire poriadne vyhýbala. Vždy zabočila niekam inam, keď sa náhodou stretli. Bolo mu ľúto, že jej zase zlomil srdce a na druhej strane dúfal, že ten jej spolužiak si k nej už nedovoľuje. Mal pocit, že keby zistil, že áno, tak si ho poriadne podá a pokojne aj na muklovský spôsob mu jednu vrazí medzi oči. Doteraz si nikdy neuvedomil, ako mu na Victoire záleží. Nechcel ju vidieť smutnú a nechcel vidieť smutnú ani Kailani.

Ach, tie dievčatá!

„Konečne zajtra Rokville," prehlásil Tristan a usadil sa vedľa Teddyho do žltého kresla. „Tento rok s tým otáľali, že som si myslel, že nás tam už ani nepustia. A to pritom nám nič nehrozí."

„Asi za to môžu študijné výsledky," zasmial sa Teddy.

„Veru, dostal som ďalšie S z Elixírov," povzdychol si Tristan. „Takto tie MLOKy v živote z nich neurobím."

„Ak ťa to poteší, ja som dostal S tiež a pritom môj elixír nevyzeral tak zle. Sluggy má asi zlú náladu," odvetil mu Teddy. „Vraj už nikoho nebavia tie jeho povestné večierky."

„A divíš sa?"

„Neviem, nikdy som na nich nebol. Mňa nepotreboval do zbierky. Za to Jamesa áno," vravel mu Teddy. „A ten mi vravel, že to je pekná nuda a že poslednú dobu tam už nikto nechce chodiť. Sluggy starne a jeho kontakty sú o ničom. Stále vypráva ako udržuje vzťahy so slávnymi študentmi, ale akosi nikto už neprijíma jeho pozvanie."

„Vybíja si na to na našich úlohách!" hneval sa Tristan.

„Kto?" Prisadli si k ním Nigel a Leo.

„Starý Sluggy," odvetil mu Teddy.

„Tiež ste dostali desné známky?" spýtal sa Leo.

„Obaja S," prikývol Teddy.

„Ja tiež," riekol Leo.

„Ja som náhodou dostal D," zasmial sa Nigel a odhrýzol si z koláča, ktorý isto vzal po ceste do klubovne z kuchyne.

„Gratulácia," zatlieskal mu Leo. „Si najlepší riešiteľ úlohy."

„Ale prosím vás, určite niekto dostal aj lepšiu známku. Stále nechápem, čo na tých Elixíroch ešte robím," vravel Nigel.

„Chceš byť liečiteľ, ty pako," pripomenul mu Tristan. „Elixíry potrebuješ."

„Viem, ale nebavili ma nikdy," povzdychol si Nigel.

Teddy prikývol. Tiež nebol nadšencom Elixírov, ten predmet neznášal. Ale tiež ho potreboval pre svoje budúce povolanie, rovnako ako jeho priatelia. Kailani Elixíry išli. Teddymu často aj Harry hovoril, ako Elixíry neznášal (respektíve viac neznášal svojho prvého vyučujúceho). Vždy sa s nádejou spýtal ako na tom boli jeho rodičia s Elixírmi, ale nedostalo mu poriadnej odpovede. Jediné, čo mu Harry povedal, bolo, že Remus mu raz spomínal, že v Elixíroch priveľmi dobrý nebol (preto mu profesor Snape robieval protivlkodlačí elixír). A čo sa týkalo mamy, to sa už nemal koho spýtať.

„Ahojte." Z knižnice sa vrátila aj Kailani. „Čo vyzeráte tak nešťastne?"

„Rozoberáme svoje najnovšie známky z Elixírov," odvetil jej Tristan. „Čo si dostala ty?"

Heal the World [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now