6. Nehľadaj v sebe temnotu

358 37 9
                                    

Teddy trval na tom, aby o tom celom povedali niekomu z profesorov. Keďže Victoire i jej spolužiak chodili do Chrabromilu, zamieril spoločne s ňou do kabinetu profesora Longbottoma. Teraz sedeli na dreveným stoličkách a Teddy jedol keks. Victoire mala stále červené oči a veľmi ťažko rozprávala o tom, čo sa stalo.

Profesor Longbottom ale mal pre ňu trpezlivosť a opatrne jej pokladal otázky. „Ešte stále si mi nepovedala, Victoire, kto to bol?"

„Robert Landric," odvetila mu Victoire. „Potrestáte ho?"

„Napíšem rodičom. Jeho i tvojim. Tvojich ubezpečím, že sa už viac nič také nestane," riekol jej Neville. „A poviem o tom riaditeľke. Nemusíš sa báť, Victoire. Zajtra si pána Landrica pozvem k sebe do kabinetu."

„Dáte mu poriadny trest?" spýtal sa Teddy.

„Vyriešim to, Teddy, Victoire," prisľúbil im profesor. „To vám musí stačiť."

„V poriadku," prikývol napokon Teddy.

„Som rád, že ste to zobrali rozumne a prišli za mnou," dodal profesor. Teddy sa mierne uškrnul. „Alebo nie?"

„No nenechal som to iba tak, keď som to videl," priznal sa napokon. „Udrel som ho."

„Teddy!"

„Čo by ste robili vy?" spýtal sa ho Teddy.

Profesor sa zamyslel a potom sa pozrel Teddymu priamo do očí a prikývol. „Urobil by som zrejme to isté, hoci to nie je riešenie. A keďže si aj tak celá škola myslí, že Lu-profesorka Lovegoodová a ja nadržiavame deťom z rodiny Potterovcov, Weasleyovcov a tebe Teddy, tak ti budem musieť strhnúť 20 bodov za bitku."

Teddy mykol plecami. „Urobil by som to znova," povedal priamo. „Takto sa k dievčatám nesmie nikto správať."

Profesor Longbottom prikývol a potom im povedal, že môžu odísť. Teddy vzorne odprevadil Victoire k jej klubovni. „Budeš v poriadku?"

„Myslím, že budem," prikývla a trocha sa na neho usmiala. „Ešte raz ďakujem."

„Ešte raz nie je za čo. A ako som povedal, urobil by som to znova. Keby ťa ten kretén ešte otravoval, tak mi to povieš, áno?" naliehal na ňu.

Prikývla. „Poviem, prisahám."

„Dobre, choď si už ľahnúť. Uvidíš, zajtra bude lepšie," usmial sa na ňu Teddy. „Dobrú noc, Vic."

„Dobrú noc, Teddy," jemne mu opätovala úsmev a potom povedala heslo pred obrazom Tučnej panej a zmizla v jej otvore.

Teddy sa vybral do svojej klubovne a snažil sa nemyslieť na to, čo by sa asi stalo, keby nešiel okolo a nepodarilo sa mu Victorie zachrániť pred Robertom Landricom. Teraz to bol jeho nepriateľ číslo jedna. Ak si ešte niekedy dovolí vôbec dýchať ten istý vzduch ako Victoire, donúti ho za to pykať.

***

„Dobre, tak čo sa stalo?" pýtala sa Kailani Teddyho na druhý deň ráno pri raňajkách, keď jeho zrak stále viac a viac putoval k Victoire. Sedela pri Chrabromilskom stole, vlasy mala v divnom drdole a vyzerala zničenejšie ako včera večer. Netušil, že taký zážitok môže s ňou až toľko otriasť.

„Ide o Vic," povedal jej Teddy a stíšil hlas, aby ich nikto nepočul. „Hovoril som ti o tom chalanovi, čo ju obťažuje..., včera sa o to pokúsil znova, našťastie som šiel okolo a podarilo sa mi zabrániť v tom, aby jej ublížil. Udrel som ho..."

„Hrdina Lupin," žmurkla na neho Kailani. „Povedali ste to niekomu z profesorov?"

„Áno, Nevillovi. Povedal, že sa o to postará," prikývol Teddy.

Heal the World [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now