Bölüm 30

1.2K 59 11
                                    

          Bilgelik Başkanı Eveleyn Boul Görevinden İstifa Etti 

           Hükümet aleyhine yapılan propagandalar gün geçtikçe çoğalıyor. Ortaya atılan iddaların , toplum huzurunu bozduğu gereçesiyle çoğu kişi yeni hükümetin kurulmasını istiyordu. Fakat beklenmeyen bir istifa geldi. Bilgelik Başkan ' lığı görevini üç seneden beri devam ettiren ve bilindiği üzere Bilgelik' in en genç başkanı seçilen Eveleyn Boul dün itibariyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Bu istifa hem hükümet hemde muhalefet kanadında büyük yankı uyandırırken bu istifa hakkında henüz bir açıklamada bulunulmadı. 25 yaşındaki Eveleyn Boul ' un istifa etmesinin sebebinin , hakkında söylenen ağır isthamlar olduğu düşünülüyor. Birkaç gün içinde Boul ' un tarafından sözlü bir açıklama yapılması bekleniyor. 

                Haberin tamamını tekrar tekrar okuyorum ama yine de bir türlü inanamıyorum. Bilindik bir suçluluk duygusu her tarafımı sarıyor. 

             " Sen iyi misin ? " 

       Parker , gazeteye uzanıp haberi okumaya başlıyor. Bitirdiğindeyse sessizliğini korumaya devam ediyor. 

         Yaşadağım şaşkınlığı üstümden atmak istesemde yapamıyorum. Eveleyn ' i her ne kadar kıskansam ve yıllardır görevinden atılması için gizli gizli dua etsemde bu haberle birlikte tokat yemişe dönüyorum. 

         Benim iyiliğim için , diye geçiriyorum içimden. Bizim iyiliğimiz içinyapmış olmalı ama neden ? Beni önemsiyor mu ? 

        Eveleyn ' in bugüne kadar yaptığı kötü şeyleri bir türrlü hazmedemiyorum ve hazmedememem ona güvenmemi engelliyor. Görevinden benim ve ailemizin iyiliği için ayrılmış olduğunu tahmin edebiliyorum fakat bir tarafım , çok güçlü bir tarafım , bunu bir türlü kabullenmiyor. Onun benim için bir şey , önemi yok sayılamayacak bir şey yapmış olması nedense anlamsız geliyor. Yıllardır ona karşı duyduğum nefretin  , kızgınlığın ve öfkenin sağlam temelleri suçluluk duygusuyla sarsılıyor. Onun , yaşadığımız onca şeye ve yaptığımız onca kavgaya rağmen hala benim ablam olduğunu ve beni önemsediğini biliyorum. Aslında çevremde ona güvenebilmem için beni teşvik eden bir çok şey olsa da yine de bir türlü emin olamıyorum. Bilgelik ' te gizlice girdiğim similasyonu saklaması , Uyumsuzluğumu gizlemesi , Cesurluğa geçtikten sonra gönderdiği uyarı niteliğindeki notu ve şimdi de bu. Hepsi benim için. Bunların hepsini ben paçamı kurtarabileyim diye yaptı. 

         Ona neden , bana karşı yaptığı sayısız iyiliği tek bir kalemle yok sayabilecek kadar öfkeliyim ? Neden içimdeki minnet duygusundan bu kadar çok tiksiniyorum ? 

          " Evet. " diye fısıldıyorum bir süre sonra sanki hiçbir şey yokmuş gibi. " Haydi gidelim buradan. " 

       Ayağa kalkmama yardım ediyor ve kapıyı centilmence açıyor. Revirden çıkıp gitmeden önce gazete tomarını buruşturup komidinin altındaki çöp kutusuna fırlatıyorum. 

 ---------------------------------*--------------------*-----------------------------*-------------------------*--------------------------------------------------------*----------------------------------*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             Ellerini cebine sokmuş , düşünceli bakışlara Çukur ' u süzen Wes ' in yanına doğru yürüyorum.

        " Parker ? "

Uyumsuz | A Divergent Fanfiction 1Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin