Bölüm 25

1.5K 66 14
                                    

DipNot : Multimediadaki Nick . 

  " Her ne kadar sıralama yapmak sizi Cesurluktan atmayacak olsada seviye açısından diğerleri arasındaki yerinizi görmeniz savunma eğitiminiz için iyi olabilir. " diyor Wes , elindeki tahtayı duvardaki çiviye asarken.Wes ' in söylediklerinin doğru olduğunu bilmiyorum. Bu yüzden ellerim heyecanla birbirine yapışırken derin bir nefes alıp tahta daki listeyi süzüyorum.

  Hadi lütfen .

  1- Tom
  2- Sam
  3- Clair
  4- Dave
  5- Allison
  6- Rose
  7- Scott
  8- Stacy
  
   Üçüncülük mü ? Bu gerçek mi ?

   Kalbim üçüncülüğün getirdiği coşkuyla hızlanmaya başlarken gülümsüyorum. Bu ilk defa bana iyi geliyor çünkü bu gülümsenin tek dayanağı zorlama yada alay barındırmaması. Bu gülüş her şeyiyle içten bir gülüş. Belki saçma belki değil ama sanki bana güç veriyor. Kendimi çok daha iyi hissediyorum.

   " İlk aşamayı yani ' savunmayı ' bitirdiğimize göre artık ikinci safhaya geçebiliriz. " diye devam ediyor , ellerini birleştirip tüm dikkatiyle bize bakan Wes. Sesinden bu dediğininin iyi mi yoksa kötü mü olduğunu çıkarmaya çalışıyorum. Fakat bulabildiğim tek şey belirsizlik oluyor.

   " İkinci kısımda fiziksel yeterlilikten çok zihninizdeki korkulara ve bunların getirdiği duygulara yöneleceğiz. İnsanın korkularıyla yüzleşecek olması itiraf etmek gerekirse psikolojik yönden acı vericidir , etkisinde kalabilirsiniz. Fakat zamanla alışacağınızı düşünüyorum. Yani alışmak tek şansınız aslında. "

     Hiçbirimizden tek bir kelime çıkmıyor. Savunma eğitimi bile benim için çok sancılı geçmişken şimdi ondan çok daha zor ve acı veren bir şeyin içine girecek olmak ürpermeme sebep oluyor. Korkular , diye fısıldıyor iç sesim. Senin kaç korkun olabilir ?

    " Simülasyon serumunu hepiniz biliyorsunuzdur , Seçim Günü 'nden önceki gün girdiğiniz testte bu serum kullanıldı. Bu serum sizin bilinç altınızın derinlerindeki gerçekliği , yani gerçekte kim olduğunuzu ortaya çıkarır. Fakat korku serumu her şeyiyle farklıdır. Her ne kadar ikisinin de yapıları ve kullanımları birbirlerine benzese de - ki ikisi de Bilgelik ' te üretiliyor. " Wes bunu söylerken çaktırmadan bana bakıyor. Ne yapacağımı kestiremediğim için konuyla ilgilenen biri gibi olmaya çalışıyorum fakat ben bunların hepsini çoktan biliyorum.

  " Simülasyon serumu bilinç altınızdaki gerçekliğe odaklanırken korku serumu bunun tam tersini yapar. Gerçek olsun olmasın sizi zihninizin derinliklerine gömüdüğünüz en karanlık rüyalarınızla bile yüzleştirir. Ve onlardan kurtulmanın bir yolunu bulamadığınız sürece bu devam eder. "

   Daha önce korku simülasyonununa hiç girmediğim için Wes ' in söyledikleri kulağa korkunç geliyor. İnsanlar korkularıyla yüzleşmekten her zaman korkar ki aksi düşünülemez. Hangi deli kendi korkularıyla yüzleşmek için can atar ki ?

   " Öğle yemeğinden sonra , " Zaman kaybetmeden hepimize tek tek bakıyor. Her zamanki ciddi ve tehdit dolu ifadesi bir ton daha koyulaşıyor. " Çukur ' da olun. "

  ---------*------------*------------------------------*---------------------------*-----------------------------------------

  " Bak sen şu işe. " Sam kolunu rahat bir tavırla omzuma atıyor. " Üçüncümüze bakın hele. "

  Sırıtıyorum. " İkincinin yanındaki üçüncü " diyorum hafiften alay ederek. " Tebrikler. "

  Sam , abartılı hareketlerle elini saçlarının dibine sokup havalı olduğunu düşündüğü bir bakışla bana dönüyor. " Ne yaparsın işte. " Omzumdaki kolunu sertçe kaldırıp onu itince şapşal şapşal sırıtıyor. " Şaka bir yana bana , ikinci olacağımı söylerselerdi hayatta inanmazdım. Yani bilirsiniz ilk beşte olurum diyordum ama ikincilik. " Dilini dudağının üstünde gezdirirken bunu gıcıklığına yapmadığını biliyorum. O da en az benim kadar heyecanlı ve hevesli.

Uyumsuz | A Divergent Fanfiction 1Where stories live. Discover now