Bliže

8.6K 363 23
                                    

Vrela voda je topila moje misli mirno mi se spuštajući niz kosu dok ih je u vidu pare raznosila po celom kupatilu vešto zaobilazeći teme o kojima nisam želela da razmišljam, bio mi je potreban odmor i morala sam sebi da dam oduška, bar jedno veče. Pustivši stres da odlazi sa vodom, zbunjeno sam ugasila vodu kada se oglasilo zvono na mojim vratima. Greška je, mora biti greška, ovo je moje veče za odmor. Možda je neko pozvonio slučajno, ipak, duga zvonjava koja je usledila nakon prvog upozorenja je definitivno bila za mene. Udahnuvši duboko, mogla sam biti sigurna kome pripadaju ruke koje su legle na moje zvono ne dajući mi trunku mira, Genevieve Montague će platiti za ovo. Pustivši da peškir udobno obavija moje telo, prolazila sam rukom kroz kosu spremna da presudim svojoj najboljoj drugarici.

"Gina, stvarno ne mogu da ti otkrijem kako Nikolai Mayakovsky vodi ljubav, ni sama ne..", otvorila sam vrata bez razmišljanja otvarajući i usta željna da upozorim svoju prijateljicu da ovde neće biti razgovora o čoveku kojeg sam upravo sprala sa sebe, okrećem se da pogledam te tužne zelene oči željne informacija i susrećem se sa plavim ledenim koje mi obaraju vilicu na pod.

"Mislim da bi nam Gina zadala priličnu glavobolju svojim uzvicima", opuštajući kravatu, ležerno mi namiguje dok se bez ikakvog poziva provlači pored mene puštajući se u stan nepozvan, "Mada, svakako možemo da sredimo neki snimak ako joj je toliko potrebno da se uveri u ono što je pred tobom."

"Ti to mene pratiš?", iznenađena rečima koje su se povratile nakon dobre minute u kojoj sam se samo trudila da ga nemo ne gutam očima, okrenula sam se ka tom varvarinu čvrsto stežući peškir na grudima poput štita koji nije smeo da bude pobeđen.

"Vrisak kojim je tvoja drugarica probudila Petu aveniju bio je dovoljan da te svaki građanin New Yorka stavi na nišan, znaš?", odmerava me dok govori vešto mi dajući naznanje da je čuo taj ljutit povik videvši sreću koja je usledila nakon njega. Ipak, ne zadržava se na tračevima kojima je prisustvovao previše dugo već dopušta da mu pažnju privuče trenutak stvarnosti, "Obuci nešto jer ne mogu da pričam o poslu dok gola stojiš metar od mene."

Uzdahnuvši duboko, dopustila sam sebi jedan dug pogled na te oči koje se nisu šalile dok su gutale moje telo. Svesna da onaj koji provocira nije želeo da bude provociran, nežno sam se osmehnula pre nego što sam dopustila da peškir koji je obavijao moje telo samo jednim pokretom padne na pod, osećajući čudno laskanje dok sam gledala kako mu oči postaju tamnije dok opušta već popuštenu kravatu, osmehnula sam se šire svesna uticaja koji sam imala na ovog čoveka. Nije razmišljao kada je podigao ruku želeći da me privuče bliže sebi, razmišljala sam kada sam namerno ostala van njegovog domašaja.

"Verujem da treba da se posvetimo poslu koji ste pomenuli", igrala sam opasnu igru dok sam mu se smeškala, nadajući se da sam dovoljno spremna da odnesem pobedu, "Gospodine Mayakovsky."

"Ti stvarno ne znaš kada treba da se zaustaviš", povlači me sebi u krilo vešto hvatajući moje telo svojim snažnim rukama kada sam pala na njega, osećam taj grubi dodir koji je stvarao svu nežnost ovoga sveta dok tiho slavim pobedu oslanjajući se na čoveka pod sobom, "Šteta je, gospođice James, što nekada kočnice nemam ni ja."

"Vratio si se po još, Mayakovsky", spuštam tihe reči na njegove usne odgovarajući njegovom dodiru kao da je stvoren isključivo za mene, ne želim da se pomerim iz tog krila koje mi je stvaralo hormon sreće terajući krv da divlja ali sam znala da mu ne mogu dati ono što želi, mislim da je i on znao da večeras neće ispuniti svoje želje. Bio je provalnik i egoista a ovo nije tretman kojim bih počastila provalnika. Namigujem mu se svesna da mu se ni malo neće dopasti ono što sam imala u planu, "A sada ću te poslušati kao što i očekuješ i otići da obučem nešto."

Uzdah očajnika mi navlači osmeh na lice dok se oblačim, slušajući kako njegovi laki koraci nestaju u mojoj kuhinji pre nego što odluči da prekine naše misli koje su išle prilično jednakim tokom, "Aurora, priznaj mi, koliko muškaraca si ubila?"

OKRUTNA MOĆWhere stories live. Discover now