6. Bölüm - Karşılaşma

5.8K 297 8
                                    

Şahin Bey yatsı ezanını duyunca dünyalar onun olmuştu. Çok sıkmıştı kendini, heyecanını saklamaya çalışırken. Sonunda vuslata erecekti şükür.Rabbine şükrünü edip, girdi odadan içeri. Yatağın ucuna oturmuş ne kara ürkek duruyordu hanımı. Ceketinin cebinden çıkardığı yüz görümü beşi birlikleri yavaşça takmıştı Sulanının boynuna. Yüzünü açmadan yatsı namazını, şükür namazını kılmış ve duaya durmuştu.

Sultan Gelin ise kapının açılma sesini duyunca, Allah'ım sen utandırma diye dua ediyordu. " İnşallah Şahin Bey çok sinirli olmazda ilk günden beni dövmez diye düşünüyordu. Başındaki örtüyü açmadan yüz görümlüğünü takmış, ama yüzünü açmamıştı damat. "Yoksa beğenmedi mi beni" derken içinden seccadeyi serdiğini gördü. Öyle yaşlı birine pek benzemiyordu. Orta yaşlardadır heralde derken namazını bitirip, yanına oturduğunu gördü birden. Panikten ne yapacağını bilmeyen Sultan Gelin elindeki mendili sıkmaya başlamıştı.

Şahin Bey gelinin yanına oturdu. Şöyle derinden bir nefes aldı kafasındakileri söylemek için. Yavaşça duvağını açtı gelininin ve Sultan'ın yere bakan yüzünü hafifçe kaldırdı. Sultan'ın suratındaki hayret ifadesini görse de belli etmemeye çalıştı. Kalbinden geçenleri dilinden döndüğünce anlatmaya başladı." Evine hoşgeldin Sultan'ım. Bir bilsen seni ilk gördüğüm o çeşme başından beri ne aklım benimle kaldı ne de fikrim. Hepsini giderken kendinle götürdün. Şükürler olsun ki sen de geldin yanıma dünyalar benim oldu. Evli ya da nişanlısındır diye öyle korktum ki anlatamam. Rabbim benim içime senin sevdanı düşürdü, kaderime de düşürmüş elhamdülillah." dedi ve gelininin alınına sıcacık bir buse kondurdu.

Sultan Gelin kafasının yukarı kaldırılmasıyla hayretler içinde kalmıştı. Bu adam yaşlı değildi. Biraz daha dikkatli bakınca çeşme başındaki delikanlı olduğunu görünce dünyalar onun oldu. Ne beklerken ne nasip olmuştu. Ş Düğünde oynamamıştı, şimdi utanmasa oynayacaktı. Onun da gönlüne düşen kaderine de düşmüştü. Şükürler etti içinden. Şahin Bey'in sözlerini duyunca utanıp, renkten renge girmişti. Şimdi anlıyordu neden çevresindekilerin çok şanslısın dediklerini. Sevdiği adamın hanımı olmuştu, duyduklarına bakılırsa seviliyordu da. Boşu boşuna kendine kaç günü zindan etmişti. Bilse yaparmıydı? Güle oynaya gelin olurdu- olamazdı aslında ayıp olur diye yine tutmak zorunda kalırdı.- Şahin Bey konuşmasını bitirmiş, cevap bekliyordu. Ne diye bilirdi ki? Hiç yabancı bir erkekle başbaşa kalmamıştı ki.

Sultan Gelinin yüzündeki şaşkınlık geçmiş ve mutlulukla gözleri ışıldamaya başlamıştı. Aklına takılan soruyu sorup, cevabını almadan onu hanımı yapamazdı elbette. Sultanına dönüp, " Benim hanımım olmaya gönlün var mıdır? " soruyu sormuş ama cevabını alamamıştı. Gelinin yüzünün kızardığını ve bir şey söylemeye çalışıp, söyleymediğini görünce' " Gönlün varsa başını aşağı yukarı salla" dedi. Sultan'ın başını salladığını görünce içi ferhladı Şahin Bey'in. Uzanıp, ışığı kapattı.

Gönlümün Sultanı (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now