4. Bölüm

5.9K 285 7
                                    

İsteme faslının tamamlanmış olduğunu kapıya gelen küçük erkek kardeşinin yüzüğü takmalarının zamanının geldiğini söylemesiyle anlamıştı Sultan kız. Bu kadar çabuk vermişlerdi ve kızlarından vazgeçmişlerdi. Hem de yaşlı bir adamın bilmem kaçıncı karısı olarak. Sendeledi birden. Yığılmamak için kapının kenarından destek aldı. Belli etmemeye çalıştı yıkıldığını, bittiğini.

        Kim olduğunu anlayamadığı, gözlerinin önüne düşen perdeden seçemediği bir kadın parmağına yüzüğü taktı. Bu yüzük onun kara bahtının nişanı olacaktı bir ömür boyu. Bu yükle ne kadar ağır gelmişti parmaklarına bu hafif görünen yüzük. Kelepçesi de takılmış, esaret günleri başlayacaktı.

   Sonrasında olanları hatırlamıyordu. bile. Kendine geldiğinde yatağında gözyaşı döküyordu.

      Şahin Bey eve doğru giderken ailesinin eve varmak üzere olduğunu gördü. İçin için merak ederken sıradan bir durum görüntüsü vermeliydi babasına ve büyüklerine. Evlenmek için yandığı kızı verip vermediklerini soramazdı elbette babasına. Ablası nasıl olsa söylerdi. Eve girerken babasının sırtını sıvazlamasının iyi haber olduğu yorumunu yaptı içinden. Dünyaları vermişlerdi Şahin Beye. Naralar atıp harmandalı oynamak istedi ama içinden. Hemen ablasına kafa sallayarak odasına gelmesi mesajı verdi. Odasına doğru gitti. Yatağına uzanıp heyecanla ablasının gelmesini bekledi geçmek bilmeyen dakikalarca. Ablası odaya girince istifini bozmadan yatmaya devam etti heyecanını bastırmak için. Ablası "Hadi hayırlı olsun aslanım haftaya damat oluyorsun !" diyince  dünyalar onun oldu. Çok şükretti rabbine. Sonunda zümrüt gözlüsü onun yanında, hayatında olacaktı. Sevdirmeye çalışacaktı kendisini. Zor olur muydu bilmiyordu ama onu da gönlüyle kendine bağlayacaktı. Ablasına sağolasın diyip içtenlikle sarıldı. Ablası onu sevinçten haykıran gözleriyle odasında bıraktı. Şahin Bey dualarının yanıtını aldığı için şükür namazına durdu.

        Sabah ne kadar zor olmuştu Sultan için uzun ve kahreden bir geceden sonra. Annesinin kapıya yaklaşan ayak seslerini duyunca birden kalkıp yatağını toplamaya başladı. Annesi gülen gözlerle içeri girince suratını göstermemeye çalıştı hüzünlü genç kız. Annesi " Hadi hayırlı olsun kızım. Tam adına layık bir yere gelin oluyorsun. Haftaya düğünümüz var. Acele edelim de hazırlıklar yetişsin. Millete laf vermeyelim güzel kızım benim. Mutlu olursun inşallah. Şahin Bey de senin elini sıcak sudan soğuk suya koymaz inşallah kızım benim" dedi. Sultan kız bu kadar mutlu olan anasını görünce söyleyecekleri boğazında düğümlendi. Vazgeçti söyleyeceklerinden. Nasıl derdi verme beni ana yakma o ateşe atma. Ben istemiyorum diye. İçine gömdü tüm isyanlarını. Varsın anası, ailesi mutlu olsun, yaşardı o kaderinin ona çizdiği hayatı.

Gönlümün Sultanı (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin