38. Bölüm Karar

3.4K 189 6
                                    

Yorumlarınız için Teşekkürler 🤗
 
Nerde kalmıştık?

Gönlümün,evimin Sultanı, buradan yarından itibaren konağa geçiyoruz, tüm çocuklarım gözümün önünde, dizimin dibinde olsun artık. Erkek çocuğu babası olduğuma sevinemedim bile. Davul zurna da çaldıramadım milletin sözlerine inat! Herkes bir yana sen bir yana Zümrüt Gözlüm! Sen artık ver kararını. Bizi daha fazla hasrete düşürme!"
      der Şahin Bey ve usulca divanın yanına oturup; bekler kararını Sultan Hanımın...
     Karar verme sırası Sultan Hanım'ındı. Devam edip; küslüğe yokmuş sayıp; kendisini de Sahin Bey'i de azap içerisinde bırakabilirdi ki şu ana kadar yaptığı tam olarak buydu. Bu durumda üzülen her iki taraftı. Ne kendi mutlu olabiliyor, ne zannettiğinin aksine Şahin Bey mutlu olabiliyordu. Üç kiz ve bir oğlan da artık her akşam diğer aile üyeleri ile aynı sofrada oturup, aynı tabağa kaşık sallamanın manevi keyfinden mahrum kalmayacaktı bir taraftan. Aynı evde farklı iki hayat yaşamak fikri evin büyük kızı Hatice bile annesine biz niye konakta değiliz diye soruyor, anlam veremiyordu olanlara.
       İç içe girmiş çelişkiler içinde yorgundu artik Sultan Hanım dik durmaktan, sevdiğinden uzakta kalmaktan, ailesinin ikiye bölunmesinden, kumasının her ne kadar anne de olsa hala çocuk yaşta olmasından, milletin ağzına laf vermek durmundan kalmaktan. Konağın hanımı iken, beslemesinden beter hale geldiğinin düşünülmesinden. Evine, odasina gidecekti artık. Pes etmişti, evlatları ve kocası ile kendisi için. Ancak bu bir affetmek değildi. Temizlik yapmayi sevmeyenlerin yaptığı gibi olanları halı altina süpürme yolunu seçmişti. Unutmayacaktı elbette ama zamanı gelince tavri nasıl olacaktı Allah bilirdi artık.
     Yanına oturan adama tek kelime etmedi zihninden türlü düşünceler geçerken. Tülbentinin ucu ile göz yaşlarını silip, başını o  yaslamaya doyamadığı Şahin Bey'in omzuna yasladı sadece. Tek bir cümle dökülmedi dilinden.
      Pes edişini anladı Şahin Bey. Sardı sarmaladı Zümrüt Gözlüsünü, elinden kayıp gidecekmişcesine. Korkuyordu artık yaşananlardan sonra. Yıllardır gönlüne taht kuran kadının inadını da tatmıştı ki tekrar inadını nasıl kırabileceğini bilmiyordu ve son olsundu inşallah bu. Gururlu bir kadın olduğunu da öğrenmişti tastamam.  Usulca öptü alnından karısının ve şu sözler dile geldi Şahin Bey'den :
" Ayrılık bize bundan sonra ölümle olsun, başkasını yaşatmasın Rabbim. Bil ki ölümden beter geldi be kadın!"
     O gece sabaha kadar oturup, sessizce gönülden gönüle olan bağ ile iletişim kurdular ta ki ezan sesi onları kendilerine getirene kadar.
    Vuslat son bulmuştu artık iki yürek için. Peki bundan sonra üzülen kim olacaktı  ki Şahin Bey ve Sultan Hanım'dan başka?
........

Yorumlarınızı bekliyorum 🤗

Gönlümün Sultanı (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now