XXXIV- Η Απόφαση

214 32 1
                                    

Στο προηγούμενο: Η Τζούλιετ επιστρέφει στο σχολείο, ελπίζοντας πως ο κ. Σπένσερ να μην απομακρυνθεί πάλι από εκείνη, αφότου ενέδωσε στον πειρασμό στο Παρίσι. 






Αυτός είναι ο άντρας που θέλω να είμαι μαζί του. 

Αυτό σκεφτόταν όλη την ώρα η Τζούλιετ από τη στιγμή που είδε τον κ. Σπένσερ στο πρώτο μάθημα Λατινικών του καινούριου εξαμήνου. Εκείνος έπιασε την ματιά της και της έδωσε ένα απαλό και γρήγορο χαμόγελο πριν γίνει αντιληπτός από την υπόλοιπη τάξη.

Εκείνη προσπαθούσε να συγκεντρωθεί στο μάθημα των Λατινικών αλλά δεν τα κατάφερνε, καιγόταν να μιλήσει μαζί του. Θα την φιλούσε πάλι όταν θα είχαν φύγει όλοι; Με κλειστή την πόρτα της τάξης, να βάλει τα χέρια του γύρω της, να την βάλει ενάντια του πίνακα και να ακουμπήσει τα χείλη του στα δικά της...

Η Τζούλιετ κατάλαβε ότι είχε χαθεί εντελώς στις σκέψεις της, αλλά ευτυχώς ο κ. Σπένσερ δεν της είχε πει να μεταφράσει τους επόμενους στίχους. Κοίταξε το βιβλίο της Μάργκοτ και προσπάθησε να παρακολουθήσει, είδε ότι είχαν γυρίσει προ πολλού σελίδα, ενώ εκείνη ονειροπολούσε. Ο Βιργίλιος πραγματικά αξίζει περισσότερη προσοχή από αυτή που έδινε η Τζούλιετ. 

"Στίχος διακόσια" Η Μάργκοτ την σκούντηξε και η Τζούλιετ προσπάθησε να βρει το σωστό σημείο. Ήταν τυχερή και το βρήκε, γιατί μετά από λίγο άκουσε το όνομά της για να μεταφράσει κάτι σχετικά με θαλάσσια φίδια. Ευτυχώς το είχε προετοιμάσει αρκετά καλά.

"Και φιλήθηκαν και οι γλώσσες τους δονήθηκαν."

Η Σύνθια σκούντηξε την διπλανή της και της ψιθύρισε κάτι σχετικά με "δόνηση", η οποία γέλασε χαιρέκακα. Η Τζούλιετ ήξερε ότι ήταν στόχος και κανονικά απλά θα αγνοούσε τέτοιου είδους σχόλια, αλλά τώρα φοβόταν μην τα ακούσει ο κ. Σπένσερ και τα σκέφτεται μετά. Αισθάνθηκε ότι το πρόσωπό της να γίνεται κόκκινο. 

"Ησυχία παρακαλώ. Αν έχετε κάποια ερώτηση, σηκώστε το χέρι σας." Τους είπε ο κ. Σπένσερ. Η ματιά του πέρασε στιγμιαία από την Σύνθια, χωρίς να της δώσει παραπάνω σημασία, αλλά φαινόταν ότι ήξερε πως εκείνη ήταν η υπεύθυνη για την διακοπή του μαθήματος. 

Η Σύνθια γύρισε προς το μέρος της Τζούλιετ και της έδωσε μια εχθρική ματιά, ενώ τα μάτια της είχαν στενέψει. Η Τζούλιετ την αγνόησε όσο καλύτερα γινόταν, ελπίζοντας πως η Μάργκοτ δεν θα έριχνε λάδι στην φωτιά. Ευτυχώς, δεν το έκανε.

Μαγεύοντας Τον ΚαθηγητήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα