XXX- Το φιλί

313 40 2
                                    


Στο προηγούμενο:  Η Τζούλιετ κατέληξε να κρατάει το χέρι του καθηγητή της κ. Σπένσερ σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού στην Γαλλία, αλλά δεν ειπώθηκε τίποτα επί τούτου. 


Η Μόνα Λίζα ήταν μεγάλη απογοήτευση. Ήταν πιο μικρή και πιο σκοτεινή απ' ότι την περίμενε η Τζούλιετ, ήταν κρεμασμένη πίσω από ένα χοντρό γυαλί. Ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων με κάμερες κινητού δεν τους άφηναν να φτάσουν κοντά, για τη θαυμάσουν. 

"Αυτό είναι άλλο ένα πράγμα για την μαύρη λίστα" Είπε η Μάργκοτ. Ήταν επίσης καιρός να εφαρμόσουν το σχέδιο διαφυγής τους. Δεν ήθελαν να τρέχουν από μουσείο σε  μουσείο, ήθελαν να πάνε για ψώνια και να έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. 

Πέταξαν ένα νόμισμα - ένα ευρώ - και η Μάργκοτ τελικά ήταν αυτή που θα έκανε την άρρωστη. Το σχέδιο ήταν ότι η Τζούλιετ θα έπρεπε να την συνοδεύσει πίσω στο ξενοδοχείο και να μείνει μαζί της και τότε θα μπορούσαν να πάνε όπου τους άρεσε.

Η Μάργκοτ έκανε μια καλή προσπάθεια. Έπεσε πάνω σε ένα κοντινό παγκάκι και προσπαθούσε να δείχνει ότι είχε τάση προς εμετό όσο πιο πειστικά μπορούσε. Μετά έπρεπε η Τζούλιετ να τραβήξει την προσοχή της κ. Μιντ.

Η καθηγήτρια της χορωδίας την πίστεψε το σκηνικό της Μάργκοτ. "Λογικά θα μπορέσουμε να φωνάξουμε έναν γιατρό στο ξενοδοχείο." Είπε.

Η Τζούλιετ κατάφερε να πείσει την κ. Μιντ ότι δεν ήταν τόσο χάλια η Μάργκοτ και το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγη ξεκούραση.  Η Μάργκοτ παραπάτησε λίγο και έβαλε το χέρι της μπροστά στο στόμα της και έβγαλε έναν ήχο. 

"Μπορώ να την συνοδεύσω μέχρι το ξενοδοχείο και να την προσέχω." Προσφέρθηκε η Τζούλιετ.

Η κ. Μιντ ήταν σκεπτική. "Μου είναι δύσκολο να  έρθω, με όλα τα άλλα κορίτσια εδώ και την ξενάγησή μας στο κέντρο Πομπιντού. Αλλά, δεν μπορώ και να σας αφήσω να διασχίσετε το Παρίσι μόνες σας, ειδικά με την Μάργκοτ σε αυτή την κατάσταση. Κ. Σπένσερ αν μπορείτε συνοδεύστε τα κορίτσια. Κι αν η Μάργκοτ νιώσει καλύτερα μπορείτε να έρθετε να μας βρείτε, αργότερα."

Τι; Η Μάργκοτ έριξε στην Τζούλιετ μια άγρια ματιά και η Τζούλιετ την κοίταξε απελπισμένη. Διάβαζε η μια το μυαλό της άλλης: Πώς στο καλό θα μπορούσαν να πάνε όπου θέλουν αν είχαν μαζί τους έναν καθηγητή όλη την ώρα;

"Λυπάμαι που πρέπει να φύγετε από το μουσείο πιο νωρίς." Του είπε η Τζούλιετ, καθώς έφευγαν από το Λούβρο και έψαχναν ταξί. Η Μάργκοτ ακόμη έκανε ότι ζαλιζόταν. 

Μαγεύοντας Τον ΚαθηγητήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα