ΧΙΙΙ - Αίσθημα Μελαγχολίας

259 30 1
                                    

Στο Προηγούμενο...: Η Τζούλιετ προσπαθεί να αποπλανήσει τον καυτό καθηγητή των Λατινικών της τον κ. Καρλ Σπένσερ, αλλά το παρελθόν της - ότι έχασε τους γονείς της σε νεαρή ηλικία της- την έκανε να νιώθει μελαγχολία.







Αφού κατάφερε να ξεφύγει από την κ. Μιντ, η Τζούλιετ δεν ήθελε να πάει να βρει τα κορίτσια. Ήθελε να μείνει μόνη, να αποσυρθεί για λίγο. 

Το επόμενο μάθημά της ήταν Λατινικά, αλλά είχε ακόμα χρόνο μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι για το απογευματινό μάθημα. Έτσι, πήγε στις τουαλέτες που ήταν κοντά στην τάξη της. 

Γαμώτο. Ήταν κλειδωμένα και για κάποιον λόγο εκτός λειτουργίας. Πάνω στην πόρτα υπήρχε ένα σημείωμα που ενημέρωνε ότι όποιος ήθελε μπορούσε να χρησιμοποιήσει της εγκαταστάσεις στο τέλος του διαδρόμου.

Η Τζούλιετ δεν ήθελε να διασχίσει όλον αυτόν τον δρόμο. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πέσει πάνω σε μεγάλο πλήθος ατόμων και απλά ήθελε να μείνει για λίγο μόνη της. Πήγε, λοιπόν, και έκατσε στην κορυφή της σκάλας, που οδηγούσε σε μια έξοδο έκτακτης ανάγκης και ήταν αποκομμένες από την κεντρική σκάλα. Κανένας ποτέ δεν πήγαινε εκεί. 

Έκλεισε τα μάτια της για λίγο και ευχήθηκε να εξαφανιζόταν ο κόσμος ή έστω να μπορούσε να γυρίσει περίπου 10 χρόνια πίσω, στα χρόνια που ήταν ένα φυσιολογικό κορίτσι, με μια φυσιολογική οικογένεια. Τρεις άνθρωποι. 

Τρεις άνθρωποι που αγαπούσαν ο ένας τον άλλον. 

"Τζούλιετ; Είσαι καλά;"

Ξαφνιασμένη, άνοιξε τα μάτια της και στηρίχθηκε πάνω στον τοίχο. 

Ο κ. Σπένσερ την είχε δει πίσω από το γυαλί της πόρτας, ενώ πήγαινε στην τάξη.

Η Τζούλιετ ένιωσε ντροπή, γιατί ήξερε ότι τα μάγουλά της ήταν βρεγμένα από τα δάκρυα. "Καλά είμαι."

Την κοίταξε. " Θες να έρθεις να κάτσεις στην τάξη μέχρι να αρχίσει το μάθημα; Δεν φαίνεται να είναι πολύ βολικά εκεί."

Δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθεί την προσφορά του και έτσι τον ακολούθησε. "Σας ευχαριστώ."

Όταν μπήκε μέσα, πήγε κατευθείαν στην συνηθισμένη θέση της, στο πίσω μέρος της αίθουσας. 

Ήταν άβολη κατάσταση, κανένας τους δεν ήξερε τι να πει. Η Τζούλιετ ήθελε να στηρίξει το κεφάλι της ανάμεσα στα χέρια της και να κλείσει τα μάτια της, να κοιμηθεί για λίγο. Αλλά δεν μπορούσε να το κάνει αυτό, ενώ υπήρχε και κάποιος άλλος εκεί μαζί της. 

Μαγεύοντας Τον ΚαθηγητήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα