XIX- Ο Χωρισμός

268 42 3
                                    

Στο προηγούμενο:  Ο Καρλ Σπένσερ ενοχοποιεί τον εαυτό του για το περιστατικό του φιλιού που αντάλλαξε με την μαθήτριά του, την Τζούλιετ την νύχτα του Χάλοουιν και δεν μπορεί να την βγάλει από το μυαλό του. 





Πλέον υπήρχε μόνο ένα πράγμα που έπρεπε να κάνει ο Καρλ. Ήταν μια από τις δυσκολότερες συζητήσεις που έπρεπε να κάνει. 

Η Ρεμπέκα ήταν έξω φρενών. Δύσπιστη και έξω φρενών. "Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σ' εμένα! Σ' εμάς! Έκανα τόσες ετοιμασίες για τον γάμο μας, τι θα πρέπει να κάνουμε τώρα με όλα αυτά;"

Αν μη τι άλλο, η αντίδρασή της δικαιολογούσε την απόφαση του Καρλ. Είχε κάνει τα πάντα για να της χρυσώσει το χάπι, μέχρι και τον εαυτό του κατηγόρησε λέγοντας ότι "δεν είναι ακόμα έτοιμος".

Αλλά η σκληρή, πικρή αλήθεια ήταν ότι απλά δεν την αγαπούσε αρκετά. Βασικά, δεν την αγαπούσε καθόλου.

"Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε λίγο χρόνο να σκεφτούμε σχετικά με εμάς και με το τι πραγματικά θέλουμε." είπε ο Καρλ. Μόλις το είπε, αμέσως το μετάνιωσε, γιατί με αυτό άφηνε μια υπόνοια ότι ίσως μπορεί μετά να ξανά είναι μαζί. Εκείνος ήθελε έναν οριστικό χωρισμό. Απλά δεν μπορούσε να φανταστεί κάποιο μελλοντικό σενάριο, στο οποίο θα μπορούσε να νιώθει διαφορετικά και να παντρευτεί την Ρεμπέκα. 

"Ξέρω ακριβώς το τι θέλω." του είπε η Ρεμπέκα. "Και εγώ δεν θα ξόδευα ποτέ τόσο πολύ κόπο και χρόνο για να σχεδιάσω αυτόν τον γάμο, αν δεν ήξερα τι θέλω." 

Ο Καρλ κατάλαβε, για πρώτη φορά, ότι η Ρεμπέκα ήταν συγκεντρωμένη περισσότερο στο γάμο, ως γεγονός, παρά σε εκείνον ή στους δυο τους ως ζευγάρι. Θα μπορούσε απλά να πει "Σε θέλω" αλλά δεν το έκανε. Αυτό τον είχε προβληματίσει και στο παρελθόν: όταν όλα τα σχέδια θα είχαν τελειώσει, και η μεγάλη μέρα θα είχε έρθει, και θα ήταν πλέον ζευγάρι: τότε... τι;

"Θα καλύψω όλα τα τρέχοντα έξοδα." Είπε εκείνος. 

Η Ρεμπέκα τον κοίταξε και άνοιξε το στόμα. "Δεν το πιστεύω ότι το είπες αυτό. Δεν σκέφτεσαι καθαρά. Πρέπει να μιλήσεις με τον Πάστορα Μπράουν."

"Θα μιλήσω μαζί του αν θες, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Προσευχήθηκα για αυτό και σκέφτηκα πολύ. Δεν είναι σωστό για κανέναν απ' τους δύο. Δεν είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε ως ζευγάρι, και δεν νομίζω να βρεθούμε ποτέ." 

Έδειχνε πολύ θυμωμένη. "Αυτό είναι σχετικό με τον ερωτικό τομέα, έτσι δεν είναι; Συνέχεια έκανες προσπάθειες. Μόνο λίγοι μήνες έχουν μείνει, δεν μπορείς να περιμένεις λίγο; Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σου."

Μαγεύοντας Τον ΚαθηγητήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα