IV- Αυξάνοντας το στοίχημα

462 37 5
                                    

Περίληψη- Η Τζούλιετ έχει βάλει στοίχημα με τη φίλη της την Μαργκότ, για να αποπλανήσει τον καθηγητή τους, τον κ. Καρλ Σπένσερ. Αλλά μιας κι ο κ.Σπένσερ είναι αρκετά θρήσκος, οπότε η αποπλάνησή του αποτελεί μια πρόκληση, για όποια την επιχειρήσει.

Η Τζούλιετ αποφάσισε να γίνει πιο τολμηρή. Φόρεσε την φούστα ανεβάζοντάς την, ώστε να δείχνει όσο πιο κοντή μπορούσε, την ώρα των Λατινικών. Κοίταξε τον κ. Σπένσερ, χαμήλωσε τα βλέφαρά της και δάγκωσε τα χείλη της.

Αν είχε δοκιμάσει να κάνει κάτι τέτοιο στον κ. Μπράιαν, σίγουρα θα είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Όμως, μέχρι στιγμής δεν θα πάθαινε τίποτα με τον κ. Σπένσερ. Αισθανόταν όμως, εκείνος ήταν πιο απόμακρος μαζί της απ' ότι με τις άλλες.

Σήκωσε το χέρι της και τον ρώτησε. "Κύριε, είστε παντρεμένος;"

Εκείνος δεν φορούσε βέρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Όλη η τάξη περίμενε με ανυπομονησία την απάντησή του, καθώς ήταν μια πληροφορία που όλες ήθελαν να μάθουν.

"Όχι, δεν είμαι."

Πριν προλάβει να το επεξεργαστεί, πετάχτηκε η Μαργκότ. " Γιατί όχι;"

"Γιατί είμαι αρραβωνιασμένος."

Αυτή η απάντηση τις ξάφνιασε όλες. Συμπεριλαμβανομένου και της Τζούλιετ, η οποία κατάλαβε ότι το στοίχημα μόλις ακυρώθηκε.

Μετά από αυτό δημιουργήθηκαν εκατοντάδες ερωτήσεις στα κορίτσια. Όλες ήταν περίεργες για τον καινούργιο τους καθηγητή.

"Πότε παντρεύεστε;"

"Τι δουλειά κάνει;"

"Πώς γνωριστήκατε;"

Ο κ. Σπένσερ χαμογέλασε.

"Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από τον Βεργίλιο. Σίνθια διάβασέ μας σε παρακαλώ από τον στίχο 27."

Η Σίνθια διάβαζε χάλια και η Μαργκότ γύρισε τα μάτια της, ενώ περίμενε να τελειώσει με ανυπομονησία.

Η Τζούλιετ ένιωθε απογοητευμένη με τον ρυθμό που διάβαζε η Σίνθια. Για εκείνη της ήταν τόσο εύκολο να διαβάζει με τον ρυθμό των Λατινικών και ήταν φριχτό βασανιστήριο για τα αφτία της να το πώς εκείνη εκτελούσε το κείμενο.

Με κάποιον τρόπο η Σίνθια κατάφερε να προφέρει μόνο μια λατινική λέξη λάθος και την έκανε να ακουστεί άσεμνα. Η Τζούλιετ και η Μαργκότ δεν μπορούσαν να σταματήσουν να γελάνε και ο κ. Σπένσερ το παρατήρησε.

Μαγεύοντας Τον ΚαθηγητήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα