23. bölüm

22 3 3
                                    

Yusuf'dan

"Tam olarak neresini komik buldun?"

"Tam olarak senin bana aşık olmanı."

Sorduğum soru çok basitti. Benim Eda'ya aşık olmamın neresi komik olabilir ki . Ben ona kendimle hesaplaşıp sonunda kabullendiğim gerçeği haykırırken o bunu komik buldu. İnanılmaz gerçekten ,hangi aşk itirafından sonra böyle bir tepki alınmıştır. Bana ben seni sevmiyorum yada senden hoşlanmıyorum veya seni abim olarak görüyorum demesini bile beklerdim . Ama komik  bulmak nedir ya.

Günlerdir bu duygularımla savaştım ben . Evlendiğimiz günden bu yana o benim karım dı benim gözümde , belli bir süreliiğne evli olsakta bile . Fakat bir süre sonra farkettim ki,  ben ona karım olduğu için değil. Başka şeyler hissettiğim için böyle davranıyorum. Bana samimi davranmayalım mesafeli olalım dediği günden bu yana kendimle cebelleşip durdum . Tavır yapayım uzak dur ayım dedim. Ama olmadı o bana bir adım atınca ben ona yüz adım gitmek istiyorum. Ayrıca o da bana karşı boş değil biliyorum. 

Eda'ya da söylediğim gibi , belkide duygularını kabul etmek istemiyordur. Benim de kabullenmem kolay olmadı. İlk karşılaştığımızda dikkatimi çekmişti. Hemde dikkat çekmemek için yaptığı onca şeye rağmen. Uzun tuniği ve bol pantolonuna rağmen beni yinede etkilemişti. Sonraları ise bana uzak durmasını ve sürekli ters cevaplar verip ukalalık yapmasından sinirlendiğimi sanır ken, bir baktım bana neden böyle davrandığını sorgularken buldum kendimi. Sonra ise onun bu mesleği bırakacak duruma gelmesi, onu bir daha göremeyecek olmanın endişesiyle ani bir kararla evlenmek istemiştim . Ona söz verdiğim gibi süreli bir evlilik olacaktı. Ama Eda'nın aslında kim olduğunu öğrenmemle işler benim açımdan değişti.


Yıllardır görmek için çırpındığım gizemli kızımın onun olduğunu öğrenmemle benim düşünceler yüz seksen derece değişti. Hoşlanıyorum yada beğeniyorum sandığım kıza aşık olduğumu anladım . İlk öpücükle aşkım coştu, taştı. Ve geriye Eda'ya aşık bir Yusuf kaldı. Bende olmaz dedim kendi kendime . Kabul etmedim hislerimi. Geçicidir diye düşündüm. Ama öyle değil, bana yaklaştığın da ona tüm sevgimi aktarmak istiyorum , bana itiraz etmediği zamanlar o kadar mutlu oluyorum ki . Birde bana kendi isteğiyle yaklaşsa , neler olur kim bilir.

Ama hanfendinin ne aşkımı anlamaya niyeti var nede karşılık vermeye . Tutturdu senin sevgilin varda var. Nasıl açıklayayım sana Efsun'la olan ilişkimi.  Bunu önce Efsun'la konuşup halletmem gerekiyor . Efsun'a ihanet edemem .
Ama bu kendini beğenmiş hanfendi ye bana aşık olmayı öğreticem. Hemde burdan gitmeden oda bana aşık olacak.

"Eda duygularım senin için bu kadar mı önemsiz . Aşkımı sana bile ezdirmem. "

Yüzüme bakıp suratını astı. Bir müddet bakıştıktan sonra yavaşça gözlerini pencereye dikip "Ben hala şoktayım Yusuf. Bu söylediklerinin gerçek olup olmadığını bile kavrayamıyorum . Bu yüzden senin bana aşık olman sadece şaka olabilir yada espiri. Komik yani ,yine diyeceksin aynı şeyleri söyleyip duruyorsun diye . Ama gerçekten dört senedir birlikte olduğun bir kadın varken bana beni sevdiğini söylemen komik. Senin itirafınla , Efsun'u sevmediğini var sayalım, bu seferde madem sevmiyorsun neden birliktesin o zaman  . Bu sorularımın bir cevabı var mı ?"

Son sözlerini tekrar yüzüme bakarak söylemişti. Ayakta dikilmeten vazgeçip bende yanına oturdum . Elimi uzatıp yanağını okşadım. Ben ne zaman yaklaşsam şimdi olduğu gibi telaşlanıp geriliyor.  Ve nabzı yükseliyor nefesi hızlanıyor . Ben bunları bir dokunuşumla ona hissettiriyorsam , nasıl olurda benden hoşlanmadığına inanırım. "Eda bu sorularının cevapları var , fakat sen cevap versemde kararını değiştirip . Beni sevecekmisin  ? Yada daha doğrusu hislerini kabul edecekmisin?"

ŞEHADETHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin