9.bölüm

17 4 2
                                    

Eda'dan

İstanbul yolculuğumuz bu sefer daha kalabalıktı. Gelinimiz Tülay , annesi ,babası,diğer akrabaları derken bir kaç  araç daha eklenmişti konvoya. Yolculuğumuz gayet eğlenceli geçiyordu .Bu sefer Tülay ,ben ,Ayşem ve Çağla abimin kullandığı arabada seyahat ediyorduk. Hoş sohbet bol müzik arabanın içinde eğlencenin dibine vurmuştuk. Kahkahalarımız nerdeyse oto yolu inletmişti.


Kendi mahallemize gelince abim konvoy dan ayrılıp Ayşem'lerin evine doğru sürdü arabayı. Geliceğimizden haberi olan Fatma teyze kapıda bekliyordu dönüşümüzü. Anne yüreği işte kızı kaç yaşında olursa olsun merak ediyordu. Hepimiz arabadan inip Fatma teyzeyle kucaklaştık. Abim hemen Fatma teyzenin elini öpüp Hayır duasını aldı . Abimin ardından Tülay'da utana sıkıla elini öpüp abimin yanına geçti. " Maşallah Sekan gelinimiz de pek güzelmiş . Allah Yusuf'uma da böyle yüzü kadar kalbide güzel  gelin nasip etsin ."

Herkes hep bir ağızdan amin derken benim aklıma o gelinin Efsun olabileceği geldi. Fatma teyzenin duası kabul olursa o gelin kesinlikle Efsun olmayacaktı. Nemrut suratlı kız ne güler yüzlü nede kalbi güzel . Ay banane canım Yusuf bey düşünsün ne de olsa evlenecek olan o . Fatma teyzem arada sırada görecek nasılsa . Tövbe tövbe nerden takıldım ben bu konuya . Ben kendi iç dünyada konudan konuya atarken abimin sesiyle irkildim."Eda ne dikiliyorsun , hadi gidiyoruz. "

" Tamam, abi geldim."Yeniden Ayşem'le sarılıp vedalaştık arabaya bindim. Abim arabayı Hareket ettirdiğinde Tülay bana dönüp " Eda bu kadın tam olarak neyiniz oluyor Ayşem arkadaşın onu anladım ama bir akrabağlığınız mı var?"

Gayet doğal dı bu soruyu sorması . Hepimizin Demir ailesini neden bu kadar sevdiğimizi merak ediyor ."Aslında Tülay hiç bir akrabaağlığımız yok , ben Ayşem'le orta okulda tanıştım ve ailelerimizi de tanıştırdık.  İki aile birbirini çok sevdi ve benimsedi. Fatma teyze benim öz teyzem gibidir . Annem bir kız kardeşi olmadığı için hep üzüldüğünü söylerdi . Fatma teyzeyle tanıştık tan sonra olmayan kız kardeşim der hep ,aynı şekilde babamda Adnan amca yı çok sever biz birbirimize sürekli gider geliriz ."

" Anladım şimdi . Peki nereliler? "

" Aslen Ankaralı ama Adnan amca babasıyla büyük bir kavga etmiş ve kendi evini , herşeyini bırakıp buraya İstanbula yerleştiler. İstanbulda Fatma teyzenin babadan kalma apartmanı na taşıdılar  . Az önce gittiğimiz yer şimdi orada oturuyorlar. Sana bunları bil diye anlatıyorum. Çünkü Demir ailesiyle demin de dediğim gibi çok görüşüyoruz. "

"Ne demek istediğini anladım Eda
' Ayşem Demir ve ailesine saygılı ol  yanlış bir söz söyleme' diyorsun . "

" Aferim benim gelinime nasılda lep demeden leplebiyi anlarmış. Abi çok şanslısın karın fazla akıllı ."

İşlemler memlekette daha çabuk halledildigi için abim nikahlarını gelmişken kıymak istedi . Ailelerde izin verince küçük bir topluluk olarak gidip nikahlarını kıydırmıştık. Bu yüzden gönül rahatlığıyla karım diye biliyor.

Benim sözlerimle abim gururlanıp yanında oturan Tülay'ın elini tutup öptü. Tülay kıpkırmızı olup "Serkan ayıp ama kardeşlerinin yanında "diye azarlarken abim iyice işi espiriye vurup "tamam hayatım başkalarının yanında yapmam yanlız ken yaparım." Abimin sözlerine Çağla'yla ikimiz gülerken Tülay'ın yüzü   mora döndü utancından .

Eve gelip yemek yedikten sonra birde gelen misafirlere ilgilenmek zorunda kalmıştık. Düğün bir gün sonra olacaktı. Bu yüzden bir gün boyunca yatacak yerde ayarlamaya çalıştık .Misafirlerimizi amcamlara halamlara derken herkesi yerleştirip rahat bir uyku çekmek için odama geçtim. Ben odaya girdiğimde Çağla çoktan uyumuştu . Sessizce yatağa girip bende uykuya daldım.

ŞEHADETWhere stories live. Discover now