10 bölüm

20 4 2
                                    

Eda'dan

Hakan üzerime çok büyük bir yük yüklemişti . Öyle birşey yapmalıyım ki yıllar sonra torunlarına gururla anlatsınlar. Düşün Eda düşün ne olabilir bir de bu işin bütçesi var . Şöyle teknede falan nasıl olur diycem ama ancak hayallerimiz de olur .

Parası az ama güzel bir teklif olmalı klişe birşey olmamalı.  Iıııım ne olsa ne olsa . Birden aklımda ampul yandı sanki ,gelecekte bir kitapta ki karekter sokaktaki  herkesin eline aralarındaki aşkı anlatan bir pankart  ve bir gül veriyor du. En son sıra ona geldiğinde de evlenme teklif ediyordu bu çok güzel bence . Hakan arayıp plan yaptık fikrimi çok beğendi . Ve ikisi için güzel sözler yazıp bana mesajla arttı bende bunların her birini güzelce pankartlara yazıp ,bir destede gül aldım.

Yarın Hakan İstanbul'a gelecekti ve evlenme teklifi edecekti. Şimdilik gümüş bir yüzük almış. Ben de henüz görmemiştim . Aileler tanışana kadar Ayşem'in kendisinden bir parça taşımasını istiyordu.



Hafta sonu olduğu için eve geçmek yerine plan dahilinde herşeyi hazırlamıştık Hakan'la. Bütün planı yapıp işleme koyduk ilk iş bendeydi. Ayşem'i arayıp herzaman gittiğimiz kafeye çağırdım ve bu arada dokuz kişi ayarlamıştık. Benim tanıdıklarım ve mahalleden bir kaç kişi. Hepsini Ayşem'in geleceği güzergaha göre yerleştirdim ve Ayşem'in evden çıkmasını beklemeye başladık Hakanla . Biz uzaktan bir aksilik olmasın diye takip ediyorduk.

Olmayacak şey oldu ve Ayşem evden tek çıkmadı . En olmayacak kişi yanındaydı , Yusuf. Ne arıyordu bu adam burda tüm plan çöpe gidecekti . Hakan dut yemiş bülbül gibi , yanımda dikilirken ilk şoku atlatıp "Eda napıcaz abisini yanında mı ? yapıcam ben teklifi bir çare bul lütfen o kadar hazırlık yaptık. "

" Tamam Hakan bir sakin ol düşünelim ."Bir yandan da bizde takip ediyorduk onları . En iyisi Ayşem'i arayıp bir bahaneyle Yusuf'u göndermekti. "Ayşem arayacağım bir sorayım bakalım abisinin ne işi var yanında ."

Hakan belli belirsiz kafasını sallayıp beni onayladı bende çabucak Ayşem'in numarasını tuşlayıp telefonumdan"Alo tatlım geliyormusun ?"

" Evet Eda geliyoruz abimle beraber bir sakıncası yok demi ? " Bir bilsen nasıl bir sakıncası olduğunu ."Ayşem ne işi var abinin yanında ."

Ayşem kısık bir sesle konuşmaya başladı . Gördüğüm kadarıyla duraklamış ve biraz Yusuf'tan uzaklaşmıştı ."Eda seninle buluşacağımı duyunca gelicem diye tutturdu bende kıramadım. "

" İyi halt ettin Hakan yanımda sana süpriz yapacaktı ne yapacağız o zaman."

"Sahimi ,ya bendeki şansa bak. "

" Şansı falan bırakta ne yapıcaz ."

Ayşem'den uzun bir süre ses çıkmadı sanarım düşünüyordu sonra birden "buldum" diye inledi.  Yusuf'a doğru yürümeye başladı. " Yaaaa demek gelemiyorsun olsun ne yapalım başka zaman buluşuruz bizde . Tamam Eda kendine iyi bak." Diyip yüzüme telefonu kapadı . Sonra Yusuf'la birşeyler konuşup ayrıldılar Ayşem bizim belirlediğiniz güzergahta ilerlemeye başladı . Yusuf'sa eve geri dönüyor du .Yusuf gözden kaybolunca hemen geri aradım Ayşem'i "ne dedin  abine gelmiyor demi ? " Takip ettiğimizi bilmiyordu doğal olarak Yusuf'un gittiğini bilmiyormuşum gibi yapmak zorunda kaldım.


"Merak etmeyin gelmiyor senin düşüp  ayağını incittigini ve gelmeyeceğini söyledim. Önce çok üzüldü sonrada eve dönmeye karar verdi. Kütüphane de araştırma yapacağımı söyleyip ben yoluma devam ediyorum on dakikaya yanınıza gelirim . "

" Senden korkulu tatlı cadı beliyoruz görüşürüz. "Diyip kapadım telefonu .

" Bana bak Hakan sen bu kızla baş edebilecekmisin bu kız seni suya götürür susuz getirir."

ŞEHADETWhere stories live. Discover now