17.bölüm

20 3 2
                                    

Eda'dan

"sana dediğim gibi sen bizim ailemizin üyesisin .Ve ne kadar gariptir ki artık gerçekten üyesisin benim karım olarak ."

Yusuf ne diyordu böyle . Karım  ! Neden beni bu kelimeye alıştırıyor . Yapma bunu bana Yusuf bana olmayacak hayaller kurdurma . Asla bunun olmayacağını biliyorum . Sen başkasına aitken nasıl ben senin karın olurum .

"Zorunlu karın diyelim biz ona . Bir an önce operasyonu gerçekleştirsekte bizde bu zorunlu evlilikten
kurtulsak. "

"Tamam Eda ,ben de evliliğimizin belirli bir süre olduğunu biliyorum. Ama sen neden bu kadar abartıyorsun."

"Yusuf abartmıyorum. Sadece ben ailem duyarsa diye endişeleniyorum. Ama sen bir sevgilin varken çok rahatsın . Hiç korkmuyormusun Efsun duyar diye ."

Yusuf anlamaz gözlerle bana bakıp "korkacağım bir durum yok . Ben yanlış bir şey yapmadım. " Biraz sinirlendi galiba , bana arkasını dönüp makarnayı sosladı. Bende bu arada salatayı yapıp sofrayı hazırladım . Yusuf bekar biri olmasına rağmen mutfağı çok düzenliydi . Acaba Efsun mu düzenlemişti.

"Yusuf ,tek başına yaşamana rağmen mutfağın çok düzenli ."

"Evet, sağolsun annem düzenlemişti. O gittikten sonra da ben düzeni bozmadım ."

Ben niye böyle biri oldum ya . Neden suni zanda bulunuyorum. Allahım affet. Yusuf'un yaptığı kıymalı makarna muhteşemdi . "Ellerine sağlık çok güzel olmuş."

"Afiyet olsun ."

Sofrada fazla Yusuf'a bakmadan yemeğimi yedim. Utanmasam bir tabak daha isteyecektim. Masayı beraber toplayıp bulaşıkları lavaboya koydum. Yusuf çaydanlığa su koyarken , bende bulaşıkların içini sıyırıp leğene su koydum ve bulaşıkları yıkmaya başladım. Hem erkek, hemde evde tek kişi olunca bulaşık makinası yoktu.  "Eda bırak ben sonra yıkarım ,sen yorulma ."

"Saçmalama Yusuf ya . Annem görse yemeği yiyip bulaşıkları bıraktığımı bir araba laf eder bana . Hem bitti bile bak ."

"Tamam, o zaman bende yardım edeyim ."

Yusuf'da musluğu açıp yıkadığım tabaklar duruladı. Benim çatal yıkamamı beklerken sıkılmış olmalı ki bana musluktan şu sıçrattı. Tabiki bende ondan aşağı kalmadım leğenden köpük alıp ona fırlattım . Bulaşık yıkamamız bayağı eğlenceli oldu . Kahkalarımız mutfağı inletti. Oysa buraya gelirken acayip gerilmiştim . Şimdi ise gayet rahat bir şekilde kahkaha atıyoruz .

Çaylarımızı alıp salona geçtik geçen gece öpüştüğümüz kanepeye yönlendirince yine gerildim.  Hala o öpücüğü atlata bilmiş değildim.

" Yusuf, neden getirdin beni buraya ."

"Film izleyeceğiz ."

"Şaka mı yapıyorsun ?"

"Hayır ,çok ciddiyim . Bize yardımcı olacak bazı filmler buldum onlara bir bakalım istersen ."

"Aşk filmi mi izleyeceğiz ?"

"Hı hı "

Yusuf'un aldığı filmleri izlemeye başladık yanyana . Arada birbirimize kaçamak bakışlar atıyorduk. Tam o sırada sevişme sahnesi girdiğinde . Ben yüzümü başka yöne çevirdim . "Eda bana bak ,ben sahne geçince söylerim sana ."Bariz dalga geçiyordu benimle .

"Bu sahnelerin işimize yarayacağını sanmıyorum . Sonuçta milletin önünde...."sustum cevap veremedim .

"Evet haklısın milletin önünde sevişecek değiliz. "

ŞEHADETWhere stories live. Discover now