XXIX- Στη Παναγία των Παρισίων

236 36 3
                                    


Στο Προηγούμενο: Η Τζούλιετ βρίσκεται σε σχολική εκδρομή στο Παρίσι, με τον καθηγητή της Καρλ Σπένσερ.







Η Τζούλιετ και η Μάργκοτ τελικά κοιμήθηκαν, αντί να βγουν έξω και να δουν την νυχτερινή ζωή του Παρισιού. Η κούραση από το ταξίδι της έκανε να πέσουν κατευθείαν για ύπνο μετά από το δείπνο. 

"Προλαβαίνουμε να κοιμηθούμε μερικά λεπτά και μετά μπορούμε να αλλάξουμε και να το σκάσουμε όταν η κ. Μιντ θα πάει στο κρεβάτι της." Είπε η Μάργκοτ. 

Σε δευτερόλεπτα είχε κοιμηθεί. Η Τζούλιετ έπεσε κι εκείνη με την σειρά της. Τα άκρα της ήταν μουδιασμένα εξαιτίας του ύπνου. 

Το φως του ήλιου που πέρασε από το άνοιγμα των κουρτινών της ξύπνησε, σχεδόν δώδεκα ώρες αργότερα. Αν δεν έκαναν γρήγορα, θα έχαναν το πρωινό. 

Η Τζούλιετ σκούντηξε την Μάργκοτ για να ξυπνήσει, έκανε ένα γρήγορο μπάνιο και έβαλε τα ρούχα της. Το πρόγραμμα για εκείνο το πρωί προέβλεπε εκδρομή στο Île de la Cité, στο κέντρο του ποταμού του Παρισιού. Το απόγευμα θα έπρεπε να κάνουν πρόβα, γιατί το βράδυ θα τραγουδούσαν στην Παριζιάνικη Εκκλησία.

Η επίσκεψη τους στην Παναγιά των Παρισίων ήταν για την Τζούλιετ μια από της συγκινητικότερες στιγμές του ταξιδιού. Είχε μουδιάσει ολόκληρη. 

Δεν το περίμενε ότι θα την επηρέαζε τόσο πολύ το εσωτερικό της εκκλησίας - ή καλύτερα του καθεδρικού ναού- αλλά ήταν τεράστιος, φανταχτερός και  απέπνεε δέος.

Είχε προγραμματιστεί μια ξενάγηση εκεί και μαζεύτηκαν κοντά στον ξεναγό, ώστε να ακούν τι λέει. Είχε βαριά αγγλική προφορά και τόνιζε έντονα τις λέξεις, οι οποίες ακούγονταν περίεργα στο μυαλό της Τζούλιετ που είχε ήδη παρασυρθεί από το θέαμα. 

Κάπως έτσι δημιούργησαν μια ομάδα γύρω απ' τον ξεναγό και η Τζούλιετ βρέθηκε να είναι πίσω απ' τον κ. Σπένσερ και να έχει στο πλάι της την Μάργκοτ. Έπρεπε να γυρίσουν από την άλλη πλευρά, για να δουν κάτι άλλο που τους έδειχνε ο οδηγός και το χέρι του κ. Σπένσερ κατέληξε να ακουμπά το δικό της. 

Κατά λάθος άγγιξε το δικό της.

Αλλά κανένας δεν μετακίνησε το χέρι του. 

Μαγεύοντας Τον ΚαθηγητήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα