XXIII- Μετά το μάθημα

307 41 1
                                    

Στο προηγούμενο: Ο καθηγητής Καρλ Σπένσερ βασανίζεται από την επιθυμία του για την μαθήτριά του την Τζούλιετ. 







Η Σύνθια ήταν ανυπόφορη στα λατινικά. Μιλούσε συνέχεια για την ντουλάπα της και πώς της ήταν αδύνατο να κουβαλήσει όλα τα ρούχα που ήθελε να πάρει μαζί της στο Παρίσι. Ο κ. Σπένσερ είχε αργήσει λίγα λεπτά και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία δημιουργήσει "πηγαδάκι" με την κλίκα της. 

"Φυσικά και θα χρειαστώ επιπλέον βαλίτσα για τα ρούχα που θα πάρω από εκεί." Και ξεκίνησε να αραδιάζει μια λίστα με Ευρωπαίους σχεδιαστές και οίκους που ήθελε να πάει για να ψωνίσει. 

Η Μάργκοτ ρόλλαρε τα μάτια της.  "Δεν ξέρω που νομίζει ότι θα βρει τον χρόνο να πάει εκεί. Κάθε λεπτό θα το ξοδέψουμε γυρνώντας σε εκκλησίες και σε μουσεία και όχι ψωνίζοντας στα Ηλύσια Πεδία."

Την Τζούλιετ δεν την ένοιαζε τι θα έκαναν στο εξωτερικό, ήταν υπερβολικά ενθουσιασμένη που απλά θα πήγαινε. 

"Οι Γάλλοι είναι τόσο σοφιστικέ." είπε η Σύνθια. "Όταν ήμουν για διακοπές στην Κυανή Ακτή - στην γαλλική Ριβιέρα, ξέρετε - και έμεινα στις Κάννες στην προεδρική σουίτα..." 

"Τι βλακείες λέει." Είπε η Μάργκοτ. 

Πριν η εξοργισμένη Σύνθια της απαντήσει, μπήκε μέσα ο κ. Σπένσερ και η συζήτηση έπρεπε να σταματήσει. 

Έδειχνε τόσο όμορφος σήμερα. Τα ξεκάθαρα χαρακτηριστικά του, το ύφος του και η ειλικρίνεια στο βλέμμα του. Η Τζούλιετ πίστευε ότι πάλι θα την αγνοούσε πάλι, αλλά τα μάτια του συνάντησαν τα δικά της στιγμιαία. Η έκφρασή του ήταν ουδέτερη, αλλά κάτι υπήρχε εκεί, σαν να προσπαθούσε να διαβάσει την αντίδρασή της. 

Το μάθημα άρχισε. Ο κ. Σπένσερ επέστησε την προσοχή της τάξης στην μετρική ανάλυση στίχου εκείνη την ημέρα:πως να κατανοήσουν τον ρυθμό στους στίχους του Βιργιλίου. Τους εξήγησε ότι θα τους βοηθήσει να ερμηνεύσουν το νόημα. Κάνανε έναν κύκλο τα κορίτσια, η κάθε μια θα διάβαζε από μερικούς στίχους στα Λατινικά και στα Ελληνικά. Οι στίχοι που έτυχαν στην Τζούλιετ ήταν αυτοί που συναντούσε ο ήρωας το φάντασμα της νεκρής γυναίκας του. 

"Τρεις φορές προσπάθησα να την αγκαλιάσω και τρεις φορές κατάφερε να ξεγλιστρήσει." μετέφρασε, κοιτάζοντάς τον απευθείας μέσα στα μάτια του κ. Σπένσερ. 

Και οι δύο γνώριζαν τι σκέφτεται ο καθένας τους για τη λέξη "αγκαλιάσω". Η ατμόσφαιρα ξαφνικά φορτίστηκε και η Τζούλιετ ήλπιζε να μην το καταλάβει κανένας άλλος. 

Μαγεύοντας Τον ΚαθηγητήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα