XVII- Η Εξομολόγηση

305 35 11
                                    

Στο Προηγούμενο: Ο Καρλ Σπένσερ νιώθει ένοχος για τα συναισθήματα που νιώθει για την μαθήτριά του, την Τζούλιετ, μετά το φιλί τους την ημέρα του Χάλοουιν.



Ποτά. Ένας καναπές. Μια ανόητη ταινία δράσης. Κανένας γιατρός δεν θα μπορούσε να παράσχει ένα καλύτερο τρόπο για να τονώσει τον Καρλ για αυτό που ένιωθε αυτή τη στιγμή.

Ο Νταν, ο οποίος διορατικός, είχε καταλάβει ότι κάτι είχε συμβεί. Ο Καρλ είδε την ερώτηση στα μάτια του, αλλά ο φίλος του δεν τον πίεζε. 

Ενενήντα λεπτά ασταμάτητο κυνηγητό αυτοκινήτων, ανθρώπων που κρέμονταν από τα ελικόπτερα και κάποιο είδος ληστείας κοσμημάτων, μετά άρχισε να νιώθει φυσιολογικά πάλι. Δεν ήταν η αγαπημένη του κατηγορία ταινιών, αλλά ήταν αυτό που χρειαζόταν τώρα. 

"Λοιπόν." ο Νταν άρχισε, ο Καρλ τινάχτηκε, "όλα καλά με τις διαδικασίες του γάμου;" 

"Είναι μεγαλύτερος μπελάς απ' ότι νόμιζα." είπε ο Καρλ. 

Ο Νταν γέλασε και του έδωσε άλλο ένα ποτό.  "Μίλα μου για αυτό. Πίστευα ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Αλλά νομίζω ότι όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για εκείνες, για αυτό και άφησα την Τζένη να τα κάνει όλα." 

Ήταν σοφή απόφαση, ο Καρλ σκέφτηκε, μιας και ο γάμος του Νταν και της Τζένη ήταν πολύ καλός. Αξιοπρεπής, όπου αυτό ήταν σημαντικό, χαλαρό και ευχάριστο ο υπόλοιπος.

Ήταν ήσυχος, σκεφτόταν την δική του περίπτωση. 

Ο Νταν ήταν έτοιμος να τον ρωτήσει τι συμβαίνει. " Πρέπει να έχεις φτάσει στα όρια σου με τα μαθήματα του γάμου. Η Τζένη και εγώ ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τέλος σ΄όλα." 

"Τι εννοείς;" 

Ο Νταν σήκωσε τους ώμους. "Είναι λίγο υπερβολικοί όλοι, έτσι δεν είναι; Είναι όλοι σε φάση να σου υπενθυμίζουν ότι πρέπει να κρατηθείς για την μεγάλη μέρα... Αυτό απλά σου αυξάνει την πίεση, έτσι δεν είναι;" 

Ο Καρλ τον κοίταξε συνοφρυωμένος. "Δυσκολευτήκατε σε αυτό; "

"Τι νομίζεις;! Μια νύχτα πριν τον γάμο, σχεδόν πήγαμε να βάλουμε ένα τέλος σ' όλα και "να πάμε στο Βέγκας". Η Τζένη το ήθελε περισσότερο απ' εμένα." 

Βέγκας. Ο Καρλ πίστευε ότι για την αντίδραση της Ρεμπέκα δεν θα χρησιμοποιούσε αυτή την έκφραση. 

"Τι σε έκανε να κρατηθείς;" ρώτησε τον Νταν. 

"Τα χρήματα που είχαμε ξοδέψει. Οι εξοργισμένοι συγγενείς. Κυρίως όμως, το γεγονός ότι η Τζένη ήθελε πολύ να βάλει το νυφικό, το οποίο ήταν στο κατάστημα." Ο Νταν ήπιε μια γουλιά από την μπύρα του. "Αν το είχαμε μαζί μας, ίσως να μην είχαμε συγκρατηθεί. Η πίεση ήταν μεγάλη, όπως μπορείς να φανταστείς." Του έδωσε ένα πονηρό χαμόγελο, υποθέτοντας ότι και ο Καρλ βρισκόταν στην ίδια θέση. 

Μαγεύοντας Τον ΚαθηγητήΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα