12

2.2K 267 17
                                    

Keyifli okumalar :))

12. Bölüm

Asansörle aşağıya inerken bütün o zaman boyunca ne olursa olsun sessiz kalmasını söyleyip durdum. En sonunda bana korkacağım hiçbir şey yapmayacağına dair söz vermek zorunda kaldı. Lobiye indiğimizde Demir Bey'i görünce doğruca ona doğru gittim.

"Dışarı çıktığımızda," dedim aceleyle. "Bir açıklama yapacağım. O yüzden üstümüze atılmalarını önlemeniz lazım."

Demir Bey dışarı çıkmamıza çok sıcak bakmasa da çok kısa bir sürede özel güvenlikler durum hakkında bilgilendirildi. Önden onlar çıktı. Bu hareketlilik gazetecilerin dikkatini buraya yöneltti. Hepsi bir anda harekete geçtiğinde güvenlikler bir sıra halinde onlarla aramıza etten bir duvar ördü. Kaan'ın eline hafifçe dokunarak ona gülümsedim. Yanımızda Demir Bey ve iki korumayla şirketten dışarı çıktık. Kapıdan çıktığımız an büyük bir gürültü koptu. Onlarca kişi Kaan Bey diye bağırırken yüzüme sakin ve kararlı görünen bir maske taktım.

Kaan'ın dışarı çıkması karşısında röportaj veren kadın geride kalmıştı. Şu an Kaan'ın vereceği tepki çok daha önemliydi. Onlara doğru ilerlerken Kaan'ın bu kadında ne bulduğunu merak ettim. Yüz metre öteden ne halt olduğunu anlayabilirdim.

"Kaan Bey!" diye seslendi genç bir muhabir. "Buse Hanım'ın açıklamalarına ne cevap vereceksiniz?"

Birkaç basamak üstte durduğumda "Kaan Bey bu konu hakkında konuşmak istemiyor," diye bildirdim. Anında bir uğultu olduğunda "Sorularınızı ben yanıtlayacağım," dedim sesleri keserek.

Tekrar bir sessizlik oldu, ardından aynı kişi "Kaan Bey'e danışmanlık yaptığınız ve onun evinde kaldığınız doğru mu Alkım Hanım?" diye sordu.

"Evet, Kaan Bey'in danışmanıyım," diye yanıtladım onu. "Bağlı olduğum şirketle ilgili araştırma yaptığınızdan eminim, çalışma koşullarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz."

Onların çarpıtılmış sorular sormalarına izin vermeden aşağıya inerken Buse denen kadının söylediklerini öğrendiğim için harekete geçtim.

"Kaan Bey, hakkında çıkan haberler yüzünden gerçekten üzgün. Özel hayatının gizliliği tamamen ihlal edilmiş durumda, ama bundan çok kendi saygınlığını hiçe sayan bir kadınla görüntülenmiş olduğu için üzgün." Kadının yüzünün pancara döndüğünü görerek tatmin oldum.

"Buse Hanım'ın sözleri hiçbir gerçekliğe dayanmıyor. Kendisinin mağdur olduğunu, kaydı Kaan Bey'in gündeme gelmek için sızdırmış olduğunu ima ediyor."

Bakışlarımı hepsinin üstünde gezdirdim. "Mantığı olan her insan, bunun bir doğruluğunun olmadığının farkına varır. Kaan Bey'in gündeme gelmek için böyle çirkin oyunlara ihtiyacı olmadığı gibi böyle bir haberin en çok onun saygınlığına zarar verdiği de alenen ortadadır. Üstelik söylediğine göre mağdur olan Buse Hanım'ın Soyalp Şirketler Grubu'nun önünde böyle bir röportaj vererek kendini ortaya atıp pazarlıyor oluşu da söylediklerinin bir yalandan ibaret olduğunun, gündeme gelmek için Kaan Bey'i kullanmaya çalıştığının kanıtıdır."

Buse Hanım'ın öfkeli gözleri üstüme dikilirken hafifçe gülümsedim. "Bu konu hakkında gereksiz polemiklere ve tartışmalara girmeyeceğimizi bildirmek istiyorum. Avukatlarımızla birlikte siber suçlarla mücadele ekibinin gerçekleri ortaya çıkarmak için çalıştığını ve olayın çok kısa bir zamanda aydınlanacağını söyleyebilirim. Bir gelişme olduğunda sizlere basın açıklaması yapılacaktır."

Tek bir patlama olmadan bu açıklamayı yapıyor olduğuma inanamadım. Başka soruların geleceğini bildiğimden son sözü söylemiş olmanın verdiği gururla arkama döndüm ve geride duran Kaan'ın yanına çıktım. Göz göze geldiğimizde bir şey demedi ama bakışlarında soğukkanlılığım ve olayları yönlendiriş biçimime karşı duyduğu hayranlık baskındı.

GÖKKUŞAĞI (KİTAP)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα