8. parça "Ceset"

1K 58 11
                                    

-bu bölüm kısa oldu, geçiş gibi biraz *.*

Aradan 1 hafta geçmişti. Kai artık Jaleen'in yanına gelmiyordu ve mahalledeki cinayetler de durmuştu. Jaleen'se hala soruşturma yapan polisleri görmekten sıkılmıştı. Kai'nin artık ona karşı ilgisinin bittiğini düşünüyordu. Kendine sürekli bunun ne kadar olumlu bir durum olduğunu tekrar ediyordu. Fakat Jaleen bilmese de, sabahlar geceler birbirini kovaladıkça Kai'nin ilgisi azalmıyor, artıyordu. Jaleen her gece Kai tarafından izleniyordu. 

Kai yine Jaleen'inin odasının önündeki ağaca tırmanmaya çalıştığı bir gece, MR'ın kokusunu aldığını hissetti. Başını çevirdiğinde evi izlediğini gördüğü kişi MR'dan başkası değildi. Ne yapacağını bilemeden durdu, sonra telaşla uzak bir yere delice koştu. Biraz soluklanıp MR'a yaklaştı. MR ona bakmadan geldiğini farketti.

"Nereden geliyorsun Kai? Katiller cinayet mahaline tekrar uğramazlar diye biliyordum." MR, Jaleen'in evine bakıyordu.

"Biliyor musun Mista... Gözümle, kendi kardeşini öldürdüğünü görmesem.. senin bir katil olduğuna asla inanmazdım. Belki de yaşlandın ortak?"

MR gülerek ona döndü. "Evet... Neyse ki, sen varsın."

Kai hala nefes nefeseydi, yüzünü buruşturup çevirdi. "Romantik davranıyorsun."

"Cinayetlerden elini ayağını çektin sanırım, ne oldu? Emekliliğini mi bekliyorsun? Senden daha fazlasını beklerdim, yanılmışım.."

"Ben profesyonelim MR. Profesyonel katiller ses getiren cinayetlerden sonra ortalıkta olmaz, sessiz kalır... Senin beceremediğin gibi."

"Bu caddede olmandan ne çıkarmalıyım o zaman?"

"Ya ben ne çıkarmalıyım? Hala o sürtüğün peşinde misin?"

"Mmm.. Evet. Sen beni onun hakkında uyardığından beri gözlerim onun üstünde. Hırçın bi kıza benziyo, belki teni de o kadar heyecanlıdır."

Kai sessiz kalmıştı... O çirkin şeyin teni kimin umrunda olabilirdi ki? Hele bu yaşlı adamın neden umrunda olsun?! O kız kurtulunması gereken bir bela. MR'a anlatamayacağı şeyler biriktikçe Kai, bu dünyada daha yalnız hissediyordu. Özellikle Jaleen'i rahat bırakmaya karar verdikten sonra... O gece MR'ı o evden uzaklaştırmayı başarmıştı, hatta ilgisini çekecek başka uğraşlar bulmuştu. Kai MR'dan her yönden daha zekiydi. 

Jaleen Kai'nin yokluğundan mutlu olduğunu düşünse de, neden sürekli Kai'nin yüzünü gözünün önüne getirmeye çalıştığını anlamıyordu. Canı yanıyordu...
Matematik sınavında çakması, başta öğretmeni olmak üzere tüm sınıfını şaşırtmıştı. Jaleen'le konuşmak için odasına çağıran öğretmen, onun sözlerini ailesine bildirdi. Neydi ailesine söylemesini gerektirecek sözler? Jaleen onun gözlerine bakarken ağzından "Matematik önemli. Ama matematiğin çözemediği şeyler var, hem de her yerde. Biz onları göremiyoruz, ama onlar bizi görüyor. O şeylerin varlığının yanında, okul belki de feda edilmesi gereken bir kurbandır. Gerçek bir düzen için." kelimeleri çıkmıştı... Jaleen'in bile kendisinden beklemeyeceği kelimeler...

..

Kai orman yolunda, uzun süredir ilk avını yakalamıştı. Üstelik bu adam geçen gün Jaleen metrodayken ona uzaktan bakıp onun hakkında ahlaksızca konuşan adamdı. Kai için ona rastlamak bulunmaz bir nimetti. Saat sabaha karşı 4 buçuktu, sokak ıssızdı. Adam koltuk altına sıkıştırdığı şarapla yürüyordu. Kai onun yanından geçmek üzere olduğu binaya girip dış merdivenine çıkmıştı. Ondan yüksekteydi. Kai'nin adımları her zaman, avını bekleyen bir aslan kadar sessizdi. Adam yere bakarak yürürken Kai'nin sesiyle neye uğradığını şaşırdı.

"Hey, piç."

Adam başını kaldırıp Kai'nin yüzüne baktığı anda, Kai gülerek bıçağını onun gözüne sapladı. Adam acı içinde yere düştüğünde Kai merdivenden atlayıp başında durdu. Bıçakla gözlerini çıkarıyordu.. Böyle pisliklerin birer birer yok olması onun için sevindiriciydi. Yaptığı ilk şey bulundukları yeri gören kamerayı, merdivene tekrar tırmanıp parçalamak oldu. Sonra tekrar yerde yatan pisliğin başında durup, kollarını vücudundan ayırmak için kesmeye başlamıştı. Tamamen habersizdi, Jaleen'in onu görmek için ormana, ormandaki kulübeye gelmeye karar verdiğinden..

Jaleen kafasını ağrıtan bu manzara karşısında hayal kırıklığı dolu bakışlarıyla Kai'ye bakıyordu. Kaçmak istemiyordu. Jaleen'in saçlarından düşen toka, Kai'nin aniden ona bakmasına neden oldu. Şimdi bu gecenin karanlığında sadece Kai, Jaleen ve bir ceset başbaşaydı...

Bir seri katilin aşk defteriWhere stories live. Discover now