4.Bölüm (Karar)

458 92 23
                                    

JUVIA

Ben ne olduğunu anlamadan çoktan abim beni Gray ile nişanlı ilan etmişti, üstelik bu durumdan memnundu! Şikayet ettiğimden falan değil kesinlikle ama Gray biraz tedirgin görünüyor doğrusu.

"Bekleyin bir dakika, biz..." Bana bakıp kısa bir süre sessiz kaldıktan sonra "Evet!" demişti abime dönerek. "Ne zamandır sana söylemek istiyorduk ama bir türlü fırsat olmadı.

Ne diyor bu deli manyak? Ayrıca 'sana' mı? Ölmek falan istiyor olmalı bu genç yaşta? İntihara meyili mi var acaba? Ya da değişik aksiyonlar arayan tiplerden mi?

"Aslında biraz da çekindim, malum komutansın sonuçta."

Ben Gray'e şaşkınlıkla bakarken o gülerek göz kırpmıştı bana. Bir dakika, bu hikayede bir terslik var, onu evliliğe ikna etmesi gereken kişi bendim ama bir anda beni ikna eden o oldu.

Abim elini onun omzuna koyarak "Ne kadar sevindim anlatamazsın." demişti. "Ya Juvia o kadar insan içinde narsist..." Çek. "...ukala..." Çek. "...zekasını kendi keyfi için harcayan birine gönlünü kaptırsaydı?" Evet, hepsi çek edildi abicim. Aramadığın bütün özellikleri barındırıyor karşındaki bu arkadaş.

Gülüp "Böyle bir şeyin olmasını istemezdik tabii ki!" demişti bana bakarak. "Juvia'yı asla üzmeyeceğime söz veriyorum ve kellemi vurdurmadığın için de minnettarım."

"Başkası olsaydı çoktan soluğu giyotinde almıştı."

Yutkunarak "O şey yasaldı artık dimi?" diye sormuştu Gray. Sonra da gülmeye çalışmıştı. "Aman neyse, nasıl olsa beni ilgilendirmiyor."

Hayretler içindeydim. Abim onu onaylamıştı ve o da şu an bildiğin damat edasıyla onunla sohbet ediyordu.... Bu bir rüya olmalıydı.

"Aa, şey..." İkisi de bana dönüp ne var der gibi baktığında "Bir şey içer misiniz?" sorusuyla geri çekilmek zorunda kalmıştım.

Gray gülerek "Çay lütfen." demişti. Abimde kafasıyla onaylayınca bana da mutfağa gidip iyi bir ev hanımı olmak düşmüştü.

Bir kaç dakika sonra tedirgince mutfağa giren Gray "Akşam dokuz gibi bahçede ol, giriş kapısını tıklattığımda da kapının önüne çıkarsın." dedikten sonra tekrar ortadan kaybolmuştu.

Tamam, kabul ediyorum onu takip etmemin sebebi radarına yakalanmış olmamdı. Onunla ilgileniyordum, çekiciydi ve rahattı. Abimin saygısını kazanmış olması da ayrı bir marifetti. Bu yüzden onunla tanışmak istemiştim, bir de evlilik hayali kurmuştum tamam bunu da kabul ediyorum ama bu da biraz fazla hızlı olmadı mı?

İçecekleri götürdüğümde "Harika bir eş adayı gerçekten." demişti Gray. Abim baktığında gülümserken, o baktığında göz devirmiştim.

Bir kaç saçma konudan sonra Gray izin isteyip kalkmıştı ve o gittiğinde abimle başbaşa kalmıştım. Boş bardakları alıp içeriye giriyordum ki "Juvia." sesi kulaklarımda ciddi anlamda yankılanmıştı.

Abimin karşısına geçip oturduğumda "Neden bana daha önce söylemedin?" diye sordu. Daha önce böyle bir şey olmadığı için tabii ki de!

"Seni ya da onu yiyecek değildim ya." Tek kaşımı kaldırarak bakmıştım ona. "Tamam, belki düzgün biri olmasaydı biraz sıkıntı olabilirdi ama Gray benim yakın çevremden güvendiğim biri."

"Tamamen benim kuruntularım." Dedim. "O senin onu sevdiğini söyleyip seninle konuşmamı istemişti ama ben biraz korktum açıkcası."

"Ben sizi yakalamasaydım habersiz evlenecekmiş gibi bir haliniz vardı halbuki."

Krallık SorunsalıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin