9 Year old Edward and the Shadow Man

158 6 0
                                    


August 13, 1921

Prof. Herbert Clayton

Detské Oddelenie

Marynina Detská Nemocnica

Fife, Škótsko

Drahý profesor,

Môj dôveryhodný priateľ a mentor, píšem vám s nádejou, že mi môžete poradiť v naliehavej záležitosti týkajúcej sa môjho pacienta.

Edward je len deväťročný chlapec, ktorý pred šiestimi dňami prišiel so svojou matkou s dispozíciou, ktorá bola tak pozitívna, že sme ho prvýkrát ani neprijali. Netrvalo to dlho.

Edward tvrdí, že si pred šiestimi dňami, keď si hral na záhrade, uvedomil niekoho alebo niečo, čo ho pozorovalo. Identifikoval tieňovú postavu 'ako čierny atrament' s veľkými kruhovými očami a predĺženými končatinami. Edward opísal, že hoci to pripomínalo sovu, hovorilo to v jeho hlave hlasom jeho nedávno zomrelého otca. Hlas zrejme povedal Edwardovi, že za sedem dní príde poňho, aby ho odviedol do 'Pustej Planiny', čo je miesto, ktoré nepoznám. Iba zmienka o tom, prinášala Edwarda do hystérie.

Jeho stav sa v posledných dňoch rýchlo zhoršil. Chlapec sa stal presvedčený, že tieňová postava sa vrátila a každú chvíľu sa k nemu viac približuje. Zdá sa, že blud má nejaké spojenie so zrkadlami a sklom, ktoré Edward vyhodil zo svojej izby.

Píšem Vám, Profesor, pretože poslednú noc Edwardovho imaginárneho konečného termínu, som šiel skontrolovať toho chlapca a zistil som, že v spálni nie je sám. V mesačnom svetle som mohol rozoznať len dve veci, každá z nich bol pohľad do hrobu. Prvú, postavu, ktorej zvíjajúce sa končatiny praskali ako zlomené drevo, keď sa premiestňovala do tieňa. Druhú, pohľad na tragický výraz vrytý na tvár toho dieťaťa, ktorý by nikto nemohol zniesť a zostal by nehnutý.

Počul som Váš hlas z tieňov, ktorý vychádzal z dvoch okrúhlych očí, ktoré sa leskli a stratili sa ako vlny na čiernom mori.

Ale nebol to Váš hlas, Profesor, a ja Vám teraz píšem, pretože dnes ráno Edward zomrel a už nie som sám, aj keď som presvedčený, že som.

Váš verný,

Dr. George Booth

CreepypastaWhere stories live. Discover now